Madcon framskynder plateslipp

Etterspørselen etter «Skal vi danse»-Tshawe og rapduoen MadCon er så stor at plateselskapet framskynder albumslippet til 3. desember.

Publisert

(SIDE2): «Skal vi danse»-stjernen Tshawe Baqua og rapduoen MadCon skulle egentlig sluppet sitt andre album «So Dark The Con Of Man» på nyåret.

Singelsuksess
I dag skriver FaroJournalen at plateselskapet framskynder utgivelsen til 3. desember på grunn av etterspørselen.

- Folk har allerede begynt å spørre etter MadCons plate i platebutikkene, forteller Frank Bakke i Bonnier Amigo til Side2.

Bakke mener singelen «Beggin» er drivkraften i interessen rundt bandet. Låta spilles på samtlige radiokanaler utenom P4 og NRK P1, og havnet denne uka på 2. plass på VG-lista.

- Noe man normalt ville brukt seks til åtte uker på har vi gjort på to uker, sier Bakke, som også tror at Tshawes deltagelse i TV2-programmet «Skal Vi Danse» har hatt en viss innvirkning på all oppmerksomheten.

- Klart det betyr noe at han over natta går fra å være en hip hop-personlighet til rikskjendis.

- Kan man sette en pris på en slik profilering?

- Det kan man helt sikkert gjøre, men det har jeg dessverre ikke kompetanse til.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn

Gutta har også opptrått i «Idol»-finalen og på «Senkveld».

Vanlig
Bakke innrømmer likevel at det innebærer en viss risiko å satse på en norsk hip hop-duo like før jul.

- Det er jo alltid tøft i juletida, spesielt med tanke på at så mange store norske og internasjonale artister slipper plate. Men erfaringsmessig har vi en fair sjanse i og med at singelen har eksplodert slik. Og det er uansett helt vanlig å slippe en plate i kjølvannet av singelsuksess. Men det er umulig å antyde noe som helst i disse tider. Det er jo alltid folket selv om kjøper det de selv ønsker.

Madcon («Mad Conspiracy») ble dannet så tidlig som i 1992 av Yosef Wolde-Mariam «Critical» og Tshawe Baqwa «Kapricon». De slo gjennom i Norge da de bidro på Paperboys-hiten «Barcelona» i 2002, og albumdebuterte i 2004 med «It’s All A MadCon».

Spellemann
I 2005 vant de Spellemannprisen for beste hip hop-plate. Albumsalget tok imidlertid aldri helt av og duoen ble etter hvert bedre kjent for folk flest som programledere i TV-showet «The Voice of MadCon» på musikkanalen The Voice TV.

I år ble Tshawe med i den tredje utgaven av dansekonkurransen «Skal Vi Danse» på TV2.

Denne saken ble første gang publisert 06/11 2007.

Les også