- Jeg vurderte selvmord

Carola snakker ut om den tunge tiden på 80-tallet.

Foto: (Scanpix)
Publisert

(SIDE2): Med MGP-seier og monsterhiten «Främling» 1983 ble Carola superstjerne allerede som 16-åring.

- Jeg følte meg ensom
Nå snakker den svenske sangerinnen for første gang ut om vanskelighetene som fulgte med. Til magasinet Filter forteller hun om at hun ble så deprimert at hun til slutt vurderte å ta sitt eget liv.

- Jeg følte meg ensom. Mine gamle kamerater gikk på skolen og jeg hadde ingen på min egen alder. Jeg var omgitt av voksne menn som var mer interessert i min karriere enn i meg, sier hun.

Vurderte selvmord
I Miami ble Carola fotografert i bikini, og mange husker kanskje de klassiske bildene av en leende popstjerne. Men ingen forsto hvor vondt hun hadde det.

- Folk trodde jeg hadde det så bra. Men jeg lå på rommet mitt og gråt. Det var den vanskeligste perioden i mitt liv. Jeg vurderte til og med å ta selvmord. Jeg satt sånn i badekaret i Miami, sier Carola og lager kuttebevegelser over håndleddet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fikk ikke utsette plate
I 1985, som Carola beskriver som sitt vanskeligste år, ønsket den da 18 år gamle sangerinnen å utsette en plateinnspilling. Det fikk hun ikke lov til.

- Manageren min forklarte at dersom jeg prøvde å bryte kontrakten jeg hadde, ville min pappa havne i fengsel. I dag vet jeg at det var en løgn. Men da trodde jeg på ham og bet på.

Gråt ved kjøkkenbordet
Også fjoråret 2008 var litt av et «annus horribilis» for den folkekjære artisten. MGP-deltakelsen sammen med Andreas Johnson med låta «One Love» ble en fiasko, og bidraget kom ikke en gang til finalen. I stedet måtte hun tåle hard kritikk.

Da hun satt i bilen med sin sønn Amadeus hørte hun et innslag på radioen, hvor programlederen snakket med gruppa Nordman om deres Grand Prix-bidrag «I lågornas sken». I fremførelsen hadde bandet tatt i bruk heksebrenning som virkemiddel, noe som fikk programlederen til å utbryte:

- Det ville vært flott om dere kunne gi Carolas kjole til hun som skal brennes på bålet. Da kan den brenne i helvete.

Sønnen Amadeus lurte på hvorfor de sa sånt på radioen, men Carola kunne ikke svare på dette. Da de kom hjem satte hun seg ned ved kjøkkenbordet og brast i gråt fordi hun følte seg mobbet, skriver Filter.

- Vil ha revansje
Dette var i samme periode som da hun vitnet i voldtektssaken mot Tito Beltran, blitt kalt dum av Gert Fylking og fått kritikk fra sin eks-mann. Stresset ble ikke mindre av at hun trengte livvakt under MGP fordi hun ble forfulgt av forvirrede fans.

Etter motgangen i 2008 er det ikke aktuelt for Carola å delta i Grand Prix i år. I stedet skal hun skrive låter til en ny pop-plate som skal gis ut internasjonalt.

- Det er revansje jeg vil ha, sier hun.

Denne saken ble første gang publisert 22/01 2009.

Les også