Ingen Paperboy

Chris Lee står fjellstøtt på egne bein og setter urban musikk på norgeskartet.

Foto: (Camilla Flaatten (Side2))
Publisert

Chris Lee
Worry No
Bonnier

Etter at singelen «Nightlife» fikk sine høyst fortjente runder på P3 i fjor, var det ikke fritt for at man begynte å ane en etterfølger til den da abdiserte (og like blonde) Vinnie fra Paperboys.

God miks
Sammenligningen har også vært trukket med jevne mellomrom siden sammen med aliaset «Kliss Lik» men etter å ha hørt CHRIS LEE gjennom et helt album er det på tide å legge parallellene på hylla.

Les også:Dagen derpå-plate

Den spretne «Nightlife» er på mange måter lite representativ for dette svært varierte og velproduserte verket, og Lee viser at han har mer enn lettfattelige hitlåter å by seg fram med.

Her er masse god soul, sløy funk og velspilt r&b ispedd iørefallende popmelodier.

Ungdom
Det er i grunnen ingen hip hop-plate. «Urban music» er merkelappen han fortrekker selv, og det er så absolutt gangbar mynt, men det er ingen vits i å hente fram båsen.

Noen ganger minner det om Snoop, andre ganger om Kanye. Litt Marvin Gaye og James Brown er det også inni der pluss en dose Will Smith fra glansdagene.

Lee har bikket 25 år og er opptatt av å mimre om ungdom og en bekymringsløs tilværelse. Lett å kjenne seg igjen i følelsen av en tid som flyr litt for fort av gårde.

Han synger like bra som han rapper, og legger gjerne snakketøyet på hylla gjennom rent melodibaserte låter.

Talent
Stemmen kan likevel bli i overkant skjærende innimellom, og man kunne kanskje ønsket seg en gjestevokalist eller to i enkelte tilfeller for variasjonens skyld.

«Worry No» er like fullt en sterk debut og uten tvil et pro på talent og skaperglede.

Og når det en gang er slik at Paperboys har bestemt seg for å gjøre comeback, er det godt å høre at Chris Lee klarer seg utmerket uten sammenligningen og kaster av seg sin egen skygge.

Denne saken ble første gang publisert 22/01 2008.

Les også