Ikke alle mestrer stagediving

Ikke alle kan kunsten å stupe fra en scene. Her er noen eksempler.

Publisert

(SIDE2): Forrige onsdag var keyboardist og kornettspiller Phil Sumner i det lovende indierockbandet British Sea Power, ute for noe av det kjipeste man som artist kan gjøre fra en scene – å stagedive uten å treffe publikum.

LAST OPP DINE EGNE VIDEOER HER!

LEGG INN FLERE LENKER TIL STAGEDIVEVIDEOER I FORUMET UNDER

Sumner skal ifølge NME ha deiset i bakken etter et fall fra rundt tre og en halv meter fra toppen av en av høyttalerne på scenen.

Mira, Mira
Han skal ha landet med hodet først og ble kjørt rett til sykehus med brukne tenner og sårskader. Det skal imidlertid ha sett mye verre ut enn det var, og torsdag var Sumner tilbake på scenen igjen.

Historien er full av lignende historier. Vår egen Mira Craigs ulykksalige misoppfatning av publikumstettheten under oppvarmingskonserten for The Fugees i Oslo Spektrum i 2005, er kanskje en av de mest kjente.

- Jeg tenkte ikke på smerte, bare på hvor dum jeg følte meg, skrev Mira på sin egen mobilblogg på Side2 etter at å ha knust kneet i fallet.

Se det her:

Mislykkede scenestup trenger ikke alltid handle om å bomme på publikum. Noen ganger er bare kjeften litt større enn motet. Denne publikummeren er tilsynelatende veldig ivrig etter å slenge seg utfor scenekanten i det han løper bortover - helt til han ser hvor høyt det er. I det han nøler snubler han i monitoren og gitarteknikeren løper bort og og får halt stakkaren ut.

Andre ganger havner man i det høyst ufrivillig. Den amerikanske r&b-artisten Akon fikk mye kjeft i etterkant for å ha kastet en fan ut i publikum.

Det amerikanske rockebandet Boy Hits Car ser ut til å vekke noen følelser under konsertene sine. 68 fot eller rundt 20 meter oppgis høyden å være på dette halsbrekkende scenestupet.

SE BILDER HER

SETT FLERE STAGEDIVEVIDEOER? LEGG INN LENKER I FORUMET UNDER

LAST OPP DINE EGNE STAGEDIVEVIDEOER HER!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 28/01 2008.

Les også