Hvor ble de av?
Hva gjorde Stella Getz og Return da rampelyset ble slukket og hitsene endte som mimrelåter på YouTube?

(SIDE2): Døgnfluer, one-hit wonders og Kjært barn har mange navn.
Men selv om rampelyset finner andre stjerner å skinne på, så betyr ikke det at den (røde) løper'n er rullet inn for godt og på alle måter.
Vi har sjekket hva flere av Norges stjerneskudd på 90-tallet har gjort siden de prydet toppen av hitlistene og de glossy forsidene av popblader.
Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!
Stella Getz
Mest kjente låt: «Friends»
Aktiv: 1993 - 1995.
Ut av intet kom den bøllete og rappkjefta 17-åringen Stella Getz. Hun forsvant nesten like umerkelig, etter å ha herjet norske - og delvis tyske - hitlister med blant annet «Friends»
- Jeg ser tilbake på tiden som artisten Stella Getz som veldig hyggelig. Det var en positiv erfaring, og jeg er heldig som har fått oppleve så mye spennende.
Stella var forlovet med Espen Lind, dengang kjent under artistnavnet Sway, i noen få uker i 1995. Og hvem husker ikke (så sant de hadde fylt noen år på den tiden) de catchy ordene «Stella get'z what Stella wants»
Hva gjør hun nå?
Etter all oppmerksomheten som artist, trakk Stella seg tilbake til en tilværelse som frilansjournalist, blant annet for Egmont forlag.
- Jeg har alltid skrevet mye, og har alltid ønsket å drive med noe innen skriving. Og det er spennende å ha vært på begge sider, det er lærerikt, tiden som artist er noe jeg som journalist kan trekke erfaringer på, sier Stella, som bestemte seg for å få mer ballast og tok fatt på journaliststudiene, en utdannelse hun var feridg med våren 2008.
Nå jobber hun som frilanser, blant annet for Bergens Tidende.
- Det er deilig å studere, og det var noe jeg drømt om lenge. Jeg det er veldig sunt å studere, å komme i kontakt med andre miljøer, får gode venner og treffe folk med lignende interesser. Jeg ser tilbake på studietiden som noe veldig positivt.
Return
Medlemmer: Knut Erik Østgård (vokalist), Steinar Hagen (gitarist), Tore Larsen (bassist) og Øyvind Håkonsen (trommer).
Mest kjente låt: «Sing Me A Song»
Aktive: 1980 (som Polish) endret navn til Return i 1983. Pause fra 1993 til 2000. Pause igjen, så ny skive i 2005. Har holdt det gående live siden da.
Return slo for alvor gjennom i 1985, da de vant en Rockemønstring i regi av NRK. I 1987 lå monsterhiten «Sing Me A Song» på VG-lista i 56 uker, noe som gjorde at reglene for hvor lenge en låt kunne være på lista ble endret.
- I 1989 løsnet det for oss i Sverige, og vi fikk plutselig to land å spelle i. Av norske band er det vel bare A-Ha som har solgt flere skiver enn oss der borte, sier Tore Larsen.
Bandet spiller fortsatt live, men har hatt flere lange opphold i sin 29-årige karriere.
- Det som er veldig spesielt er at vi har vært de samme fire gutta hele veien. Vi har hatt våre ekteskapsproblemer, men felles for alle er at vi har hatt en sunn tilnærming til det å være rockestjerne.
I 1987 var det nemlig ikke slik at de som toppet VG-lista nødvendigvis ble invitert på alle premierefester i Oslo.
- Vi har alltid hatt base i Stange, noe som sørget for at vi aldri ble trynekjendiser. De inviterer ikke folk fra her oppe i Hedmark, vet du, flirer Larsen.
Hva gjør de nå?
Knut Erik Østgård – Jobbet som snekker for inntil to år siden, da han begynte som lærer på Stange VGS.
Øyvind Håkonsen – Dannet rockeverksted på Stange i 1993, og er i dag heltidsansatt i kommunen.
Steinar Hagen – Har bare drevet med musikk, og livnærer seg som låtskriver for andre artister.
Tore Larsen – Drev sportsbutikk sammen med sin bror frem til 2002, men driver i dag Arrangement Consult AS og er manager/bassist for Return.
Babel Fish
Medlemmer: Tarjei Van Ravens (vokal/gitar), Halvor Holter (keyboard/vokal), Odd Jensen (trommer) og Simon Malm (bass).
Mest kjente låt: «Mania»
Aktive: 1988 – x
- De tre kjernemedlemmene, Halvor Odd og jeg har spilt sammen siden tidlig i tenåra. Når du spør meg om vi har gitt oss, kan jeg faktisk ikke svare på det. Det har i hvert fall aldri kommet noe offisiell uttalelse om at bandet er over. Vi treffes av og til for å skrive musikk, spise god mat og drikke vin sammen, sier Terje Van Ravens.
Von Ravens og Babel Fish opplevde enorm suksess med låta «Mania», og han trekker blant annet frem en rekke utenlandseskapader, som spillejobb på Wembley Stadium (oppvarmingsband for The Corrs) og enorm suksess i Spania som gode opplevelser.
Artikkelen fortsetter under bildet

- Av en eller annen grunn tok det helt av i Spania. Vi satt i en bil mellom to intervju og flippet mellom radiostasjonene da vi var der nede, og det gikk aldri mer enn to minutter før vi hørte «Mania», ler han.
Bandet var signet på amerikanske Atlantic Records, men i forkant av deres andre plate mistet selskapet troen på Babel Fish.
- Mannen som signerte oss til Atlantic ble headhuntet til et annet selskap, og dermed hadde vi ikke lenger en mann som jobbet for oss på innsiden. Det tok sin tid, men til slutt var vi fristilte og signerte med Warner, hvor jeg faktisk jobber i dag, sier Van Ravens.
Etter andreskiva så gutta seg nødt til å gjøre andre ting enn å satse fulltid på musikken.
- Den solgte ikke bra nok til at vi kunne drive med bandet på fulltid, og i tillegg fikk for eksempel jeg barn, forklarer Terje.
Hva gjør de nå?
Tarjei Von Ravens – jobber i plateselskapet Warner Music.
Halvor Holter – bor i København, og er snart ferdig utdannet psykolog.
Odd Jensen – Jobber med musikk, blant annet for reklamefirmaet Wirkola. Har også en studiogeskjeft på si, og produserte blant annet debutsingelen til Eva & The Heartmaker.
Simon Malm – Spiller i flere band og jobber som håndverker.
Flava To Da Bone
Medlemmer: Hiphop/pop gruppe som besto av rapperen Henning «P. Luv» Hartung, DJen og rapperen Sabri «DJ Saber» Kitmitto og sangeren Annette Dorothy «AD John» Bjarøy.
Mest kjente låt: «Even if the rain»
Aktive: 1994 - 1997.
- Jeg husker best alle folka vi møtte. Overalt hvor vi kom i Norge, fra Nord-Norge til Kristiansand, var det flotte folk. Uten unntak var det bare gode erfaringer, sier Hening Hartung til Side2.
Han trekker frem Amanda-prisutdellingen da Flava egentlig var hentet inn for å opptre da et annet band hadde trukket seg. - Vi gjorde en hip-hopversjon – eller, det er kanskje å ta hardt i, av «Stakkar store sterke karer», forteller han.
Hva gjør de nå?
Hartung har siden Flava endte sine dager etter albumslipp nummer to i 1997, jobbet i ymse plateselskaper som han kaller det, og i tillegg har han skrevet litt låter. En av dem har endt opp med å selge noen hundre tusen singler i Japan, med boybandet Kinki Kids.
Siden Flava-tiden har ikke Hartug selv bedrevet mye av tiden som artist - men gjorde et unntak da produsent og tidligere Idol-dommer David Eriksen feiret 40 års dagen sin.
- Veldig moro! Det var stort å gjøre alt på nytt. Sammen med to «nye» bandmedlemmer, lillebroren til David og Elisabeth Carew, gjorde nye Flava «Even if the rain».
Den tidligere rapperen har nå lite kontakt med de to andre. Sabri har flyttet til Island og de to «snakkes hvert skuddår». Anette har jeg ikke kontakt med lenger, men vi kjente hverandre heller ikke før Flava-tiden.
Multicyde
Medlemmer: Lars Larsen Naumann (rapper), Patrick Hauge (rapper) og Silje Haugum Nymoen (sang).
Mest kjente låt: «Claptrap»
Aktive: 1998 – 2001
- Hele den perioden gikk utrolig fort. Jeg var bare 17 da vi skrev under på platekontrakten, og slutta på skolen for å jakte på min store drøm. Og over natta sa det bare pang, sier Lars Larsen Naumann.
Men etter tre år og to LPer fra Multicyde, bestemte bandet seg unisont for å prøve seg på nye ting.
- Alle var sugne på å dyrke andre aspekter av det vi liker å gjøre. Selv så produserte jeg mesteparten av musikken og ønsket å fortsetter med å komponere og produsere. Patrick ville hoppe inn i en verden som DJ, mens Silje også skrive låter selv, sier Naumann.
Lars ser ikke ut til å angre på sin beslutning.
- Jeg synes det er kult at vi slutta der, i stedet for å skvise ut et tredje album bare for pengas del. Sirkelen var på en måte komplett, mener han.
Hva gjør de nå?
Lars Larsen Naumann – Har bodd og jobbet i New York i noen år, men er nå hjemme igjen Jobber innen TV, reklame og teater som komponist og produsent. Gjorde blant annet musikken til GET-reklamen med Madcon og Thomas Giertsen.
Patrick Hauge – Gjør det sterkt innen DJ/Klubbscenen i Norge, sammen med en makker i duoen Juicy.
Silje Haugum Nymoen – Bor og jobber i New York, hvor hun skriver låter – både for seg selv og andre.
D'Lay
Medlemmer: Christian Lehn
Mest kjente låt: «On Your Own»
Aktiv: 1998 – 2003 som profilert artist, men jobber i disse dager med nytt DLay-album.
DLay var en av de første artistene som skaffet seg et navn gjennom eksponering på nettet. På nettstedet Freetrax fikk han oppmerksomhet fra bransjen , og reklamelåta «On Your Own» ble kort tid etter gjennombruddshiten.
- Jeg fikk stadig vekk telefoner og mail fra norske medier som lurte på om DLay var i Norge. Så sikre var de på at jeg var amerikansk. Og der satt jeg da, og kopte i en leilighet på Bislett! Jeg er nok den artisten i Norge som flest folk har hørt musikk til uten å vite hvem de hører på er. Jeg vil også tro at jeg er den minst profilerte artisten som har toppet VG-lista, humrer Lehn.
Etter mye starttrøbbel med plateselskapet som DLay lisensierte ut skiva si til, bestemte Lehn seg for å skrive under kontrakt med et annet. Dette resulterte i en tre års lang rettssak, som til slutt gikk i artistens favør.
- Hele greia tok fokus bort fra det som var morsomt, nemlig å skrive musikk, reise rundt og alle de andre gode tingene med musikkbransjen. DLay kunne ha blitt mye større. Frem til jeg kom i kontakt med det første plateselskapet, styrte vi alt selv. Men da skiva skulle ut var det meningen at de skulle ta over jobben. Men de fikk aldri ut fingeren, og jeg valgte å bryte samarbeidet, forklarer Lehn.
Hva gjør han nå?
Skriver reklamemusikk, og jobber som kontorsjef i IN-magasinet. Han har også drevet platestudio i tillegg til å undervise unge musikktalenter og i booking/event-bransjen.
Hallgeir Rustan - tredjemann i Stargate
Mest kjente låt: «Sorry Seems To Be The Hardest Word» (Blue ft Elton John)
Aktiv: 1996 - 2005
Stargate er muligens det største som har vært og er innen norsk musikkindustri. Med titalls hiter i Strobritannia og USA og over 25 millioner solgte plater, er det få som kan sammenligne seg. Opprinnelig var Stargate en trio, men i 2005 reiste de to andre - Mikkel Storleer Eriksen og Tor Erik Hermansen til New York, for å boltre seg med kjendismusikere som Rihanna, Beyoncé og Ne-Yo.
Hans kjæreste minne fra tiden i Stargate er da hele Trondheim (i hvert fall pressen) gikk amok over rykter om at den ene berømtheten etter den andre stakk innom guttas studio på Rosten.
- Jeg husker blant annet da vi jobbet sammen med Elton John og Pet Shop Boys. De var veldig morsomme å jobbe sammen med og ikke selvhøytidelige i det hele tatt, slik man kanskje skulle tro. Det var morsomt å se at de kom i studio presis og ønsket så sterkt å drive med musikk, sier Rustan.
Artikkelen fortsetter under bildet

Hva gjør han nå?
De siste årene har det derimot vært relativt stille rundt tredjemann Rustan - i hvert fall i ukeblader og aviser. Men hørt han har du nok mest sannsynlig.
- Jeg bruker tiden på å skrive vignetter for TV2, både for nyhetskanalen, sportskanalen, TV2 Zebra og filmkanalen.
Å jobbe som produsent igjen har han ingen planer om.
- For meg er det ikke aktuelt å jobbe som produsent mer. Skal man jobbe med det i dag og tjene penger, så må man neste ut av landet og jobbe der artistene er. Det blir dessverre ikke penger av det i Norge, sier Rustan
Les hele intervjuet med Rustan her.