- Det første vi ser er en fyr som får en blowjob

Nok en dag på kontoret for norske Pirate Love. Les andre del av turnédagboken her.

Foto: Ingrid Pop
Publisert

(SIDE2): Pirate Love er bandet som ifølge Håkon Moslet skal bli «det nye Turboneger». Og når man har et slikt utsagn å leve opp til er det bare en ting å gjøre: Nemlig å reise ut i den store verden!

I første del av vokalist David Dajani og bassist Herr Rs turnédagbok ble vi blant annet kjent med den Hilma Nikolaisen-fascinerte tyskeren Schmidt.

Siden sist har bandet rukket å bli rundstjålet i Roma, reist hjem for å regruppere, for så å legge ut på veien igjen. Møt opp på Blå tirsdag 3. mars for å gi din støtte til de tyverirammede punkrockerne. På scenen kan du blant annet se Lionheart Brothers, I Was A King og (selvfølgelig) Pirate Love. Alle inntektene fra kvelden vil gå til Pirate Love, som mistet verdier for omkring 400.000 kroner.

Les forrige dagbok her: - Han rusha oss ut fordi han måtte bæsje

Les også:Norsk band rundstjålet i Roma

Her er andre kapittel i historien om piratenes tokt på kontinentet:

Etter å ha landet på Gardermoen dagen etter at vi ble frastjålet utstyret måtte vi bestemme oss for hva vi ønsket å gjøre videre. Vi var jo knapt nok halveis da vi ble tvunget til å avlyse de resterende konsertene og reise hjem med første fly. Vi fikk vite at flere klubber i Frankrike og Sveits hadde forhåndssolgt en del billetter, og pågangen var sterk.

Skal vi si takk for oss nå eller låne litt utstyr, få tak i ny bil og dra nedover igjen? Vi bestemte oss selvsagt for å stikke ned igjen, denne gangen med Morten fra Lionheart Brothers som stand-in-trommis.

Første konsert var i Dijon i Frankrike, et sted som er kjent for sterk sennep. Bra gig, tross elendig P.A. Neste dag rulla vi inn til klubben La Romandie i Lausanne, Sveits. Dette var en hipp og dritfett klubb med kapasitet på ca. 500 tilskuere. Vi fikk høre at det var stor interesse for kvelden og arrangørene sa de regna med stappa klubb. Da vi entret scenen kl 2330 ble nettopp det bekrefta. Digg å gå på scenen i en by man aldri har vært i før og se at det står nesten 500 ekstatiske mennesker og jubler i det man slår igang beaten på «Shake It!».

Akk, Norge; om du kunne åpne dine øyne og se! Dere tror sikkert ikke på oss, men samma det. Etter konserten blir vokalist David svært vennlig med en fotograf som er et par tiår eldre enn seg selv. Hun ser ut som en fransk Magica fra Tryll, med sort, langt hår og en mørk, hes og sensuell stemme som hvisker ting i øret på vokalisten som ikke bør gjengis her. Forhåpentligvis vil heller ikke bildene fra det private nachspielet bli gjengitt heller.

Dagen etter spiller vi på en MC-klubb i Villingen, Tyskland. Interessant. I det vi entrer lokalet sitter det en gjeng bikere med sinna blikk og mangfoldige arr i ansiktet. Verten er entusiastisk og forteller oss at det er karnevalsuke og full fest hele uka gjennom i denne delen av Tyskland. På klubben hans, Drehscheibe, kan vi drikke og gjøre hva vi vil så lenge vi ønsker. Politiet holder seg nemlig unna stedet - de tør ikke komme. Etter et par flasker champagne og noen shots med vodka for å roe nervene entrer vi den knøttlille scenen og leverer en forrykende konsert som til og med får bikerne til å vrikke på rompa. Men for et publikum! Tenåringer på ecstasy og speed, lovløse bikere, folk utkledd som vikinger og transer, eldre damer med parykk. Festen varer til langt på natt.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Neste kveld er det Haifischbar i Augsburg nær Munchen som står på plakaten. Her har de til og med trykket opp egne Pirate Love-fyrstikkesker og såpestykker. Man blir nesten litt stum over hvor mye folk faktisk setter pris på nye band her nede, særlig etter det som skjedde i Roma. Haifischbar er en tiki-bar med temperaturen skrudd opp til 40, og konserten blir turneens desidert hotteste hittil.

Etter gigen sitter bandet og tar seg noen rolige Long Island-drinker og snakker med lokale fans, deriblant Jasmin. Hun er en tro kopi av pornostjernen Ava Devine. Etter en intens time med progressiv smisking, smil og komplimenter gir dog vokalist David opp. «I don't like young boys, only men over 45», sier hun. Det var den bortkasta timen, liksom.

Så er det Paris' tur. Kjærlighetens by, indeed! Det første vi ser når vi parkerer bilen et par kvartaler fra klubben La Mécanique Ondulatoire er en jente i svart skinjakke og Ray Bans som gir en annen fyr i svart skinnjakke og Raybans, en blowjob. Midt i et hipt strøk, tidlig på kvelden. Fantastisk!

Vår bandkontakt, Fred, er norske Andreas Tyldens tvillingbror utseendemessig. Prikk lik! Han spiller orgel i Pirate Love-favorittene King Khan & The Shrines og oozer fransk kulhet uten å bli pløsete og dust. I Paris møter vi også flere norske venner. De har med seg fashiondesign-vennene sine som har veldig lyst til å møte oss og gi oss komplimenter for både klær og smykker. Kult.

Etter 4-5 andre giger i Frankrike og Tyskland avsluttes turneen i Berlin. Klubben Cortina Bob ser ut som et nedlagt bordell, på en bra måte. Rød fløyel og lyskroner i taket gir gode assosiasjoner før vi entrer scenen rundt midnatt. Her møter vi også norske venner og sveitsere som har reist i mange timer for å få se oss igjen; de digga konserten i Lausanne såpass at de bare «had to see us again». Slikt varmer. Konserten blir en av turneens aller beste, og band og publikum danser og skriker seg igjennom «Sick Of You», «Skin Deep»(forøvrig en ny live-favoritt etter at vi kutta ut det tredje verset) og «Laughing Gas».

Nå er det ti dager hjemme i Norge før vi stikker nedover til Europa igjen i et par uker. Det blir et par festivaler i Frankrike hvor vi skal ha blitt lovt femstjerners hotell og egen butler (!), og dessuten en del spillejobber med Jay Reatard fra USA. For de som ikke vet hvem han er, sjekk han ut når vi ruller inn til Oslo i slutten av Mars, på Garage!

David Dajani og Herr R, Pirate Love.

Denne saken ble første gang publisert 02/03 2009.

Les også