De verste Grammy-antrekkene

I kveld er det klart for musikkbransjens viktigste utdeling. Her er et stygt tilbakeblikk.

Publisert

(SIDE2): Søndagens utdeling var den femtiende i rekken. Det betyr at det har vært mange heslige antrekk før.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå

Allerede i går startet stjernene nedtellingen.
Les også: Gjør seg Grammy-klare

Kanye West, Foo Fighters og Amy Winehouse er blant dem som er hedret med flere nominasjoner. Sistnevnte kan dessverre ikke kommer, og vil derfor opptre via satellitt fra London.
Les også: Får komme til USA

Les Side2 mandag for mer om vinnerne og bilder.

Dermed er det opp til andre å dukke opp i fæle antrekk, hvis de skal videreføre tradisjonen.

Nominerte Christina Aguilera kom i dette antrekket på utdelingen i 2001. - Dette var på et punkt i livet da jeg ønsket rastafletter, og ville være uredd for å eksperimentere, har hun sagt i ettertid.
I 2000 dukket Jennifer Lopez opp i denne kjolen, som siden ble verdenskjent. Versace-kjolen, som allerede var nokså avslørende, ble tapet fast for å kunne ha dypere utringning. Lopez var da sammen med P. Diddy, og har siden fortalt i Harper's Bazaar: - Slike moteøyeblikk skjer gjerne helt tilfeldig - du kan ikke planlegge sånt.
Alicia Keys hadde problemer med å holde øynene åpne i 2002, til tross for at hun vant hele fem priser. Med eyeliner, falske vipper og diamanter på lokkene var utdelingen nærmest en styrkeprøve.
Elton John var seg selv lik da han opptrådte i 2001. I ført rosa polkadott-dress sang han "Stan" med Eminem, etter anklager om at rapperen var homofob. Eminem fikk to priser, mens Elton fikk en.
Destiny's Child gikk gjerne i matchende antrekk da de var på sitt største. I 2001 kom i for eksempel i disse kjolene, designet av Beyonces mor Tina Knowles. Hun har så sin egen kleslinje, House of Deréon, som hun eier med døtrene Beyonce and Solange.
Sikkert ikke kjempekult å sitte bak vinneren Erykah Badu i 2000. - Jeg mener enhver kvinne bør ha sin egen innpakning, sin egen stil, sa sangeren.
R&B-vinneren Toni Braxton virket en smule oppmerksomhetssyk da hun dukket opp i dette tøystykket fra Richard Tyler i 200. - Jeg valgte kjolen fordi jeg hadde giftet meg to måneder tidligere og ville gå i noe sexy.
Den vanligvis på velkledte Kanye West fikk for en discoinspirert matadorstil i 2006. Han valgte dette antrekket blant syv forslag fra Yves Saint Laurent-designeren Stefano Pilati.
Da 47-år gamle Madonna åpnet i 2006 showet i denne velkjente gymdrakten, med tilhørende korsett. Opptredenen ble siden forbudt fra å vises på TV i Malaysia, fordi den var for provoserende.
Lil' Kim liker å vise mest mulig hud, men likevel ha på seg mest mulig klær. Turkis silkekjole, som viste litt av hvert, kombinert med lyseblå pelsbolero er et av hennes mange festlige antrekk.
Alt ble liksom feil for nominerte Sheryl Crow i 2005. Uten BH, i signalgul kjole og med magen bar så hun ikke spesielt tilpass ut heller. Men hun matchet i alle fall LiveStrong-armbåndet, i 2005.
OK Go! er først og fremst kjent for opptredenene sine, og kom i 2007 i mønstrede dresser, hansker og masker. - Vi er kledt for framtiden - framtiden kledte oss, sa en av de ugjenkjennelige medlemmene. - Dette er faktisk oss om en time.
Teri Hetcher delte ut en pris i 2006, og mente denne gjennomsiktige kjolen fra Jean Paul Gaultier var det beste alternativet til denne oppgaven. - Jeg ville ikke at noen skulle lure på om jeg hadde undertøy eller ei, har hun sagt.
Imogen Heap ble nominert til beste nye artist i fjor, og ankom i mye rart. En frosk, flere blomster og en liten parasoll var blant ingrediensene. - Det tok meg 40 minutter å bli klar. Planten har vært i håret mitt hele dagen... og vokser fortsatt, fortalte hun.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 10/02 2008.

Les også