Årets mest eksklusive konsert

Høvågheimen i Lillesand vant konsert med Ole Edvard Antonsen. Onsdag ble verdenstrompetisten fløyet til eldresenteret i helikopter. Se video og bilder!

Publisert

(HØVÅG/SIDE2): Onsdag ble Ole Edvard Antonsen fløyet med helikopter fra Oslo til det lille tettstedet Høvåg i Aust-Agder ens ærend for å gjøre en halvtimes minikonsert for 120 mennesker.

- Å ha muligheten til å fly helikopter til og fra jobb er jo utrolig bra. Vi sparte vel omtrent ti timer i bil, tenker jeg, sa trompetisten til Side2 etter landing.

Konkurranse
Tv2s God morgen Norge har i 14 dager hatt en julekonkurranse gående der Ole Edvard Antonsen har spilt ulike julesanger på alle slags instrumenter, alt fra hageslange til bjeller - til trompet.

Institusjoner over hele landet ble invitert til å gjette hva slags sang Antonsen spilte, i tillegg til å gi sin begrunnelse for hvorfor akkurat de skulle begunstiges med en julekonsert med Norges mest kjente trompetblåser.

Etter å ha fått inn over 500 svar plukket Antonsen og God Morgen Norge til slutt ut Høvåg Bo- og Aktivitetssenter, populært kalt Høvågheimen, etter at en av heimens ansatte, Turid Birkeland Pedersen, hadde skrytt av stedets positive energi.

Flyentusiast
Høvågheimen ligger i Lillesand i Aust-Agder, og onsdag formiddag ble Antonsen fløyet med helikopter fra sitt hjem i Holmenkollen i Oslo til et jorde nedenfor eldresenteret. Antonsen er svoren flyentusiast, og den litt over en times lange turen var således strålende oppvarming før konserten.

Les også:Flyr høyt med trompeten

- Jeg vil nok si at jeg er en såkalt planespotter. Selv om jeg vet hva slags fly eller helikopter jeg hører, kan jeg løpe bort til vinduet for å se det. Og da jeg jobba i London kunne jeg ofte ta t-banen ut til Heathrow bare for å se Concorden ta av. Så jeg er på det nivået, he, he.

Se video fra lufteturen her:(Artikkelen fortsetter under)

203424

SE HELE INNSLAGET JULAFTEN PÅ «GOD MORGEN, NORGE!»

Antonsen er på ingen måte ukjent med luftrommet. For fire år siden fikk han være med opp i et av forsvarets F-16 Jagerfly, og etter å ha rast over Finmark ble han inspirert til å skrive låta «Vidda», åpningssporet på Antonsens siste utgivelse «Landscapes».

Det var en av låtene han spilte under konserten på Høvågheimen. I tillegg fikk publikum kjente julesanger og muligheten til å synge med.

Beboer Leif Anker Lorentzen (90) var strålende fornøyd.

- Dette var en stor opplevelse, men av og til må jo også vi som står litt utenfor få være med.

Enestående
Også Hedvik Ødegård (84) kom også i julestemning.

- Dette var helt utrolig! Sånn skulle de sunget her hver dag, men jeg tenker det må ha kostet penger.

Ole Edvard Antonsen kommer ikke til å glemme denne dagen så lett.

- Når man er på et aldershjem som dette kan man ikke alltid vente all verden respons, men her var det veldig positivt. Jeg har gjort en del institusjonsjobber tidligere, og da vet man aldri helt hva man kommer til, men dette var helt enestående fra ende til annen. Jeg fikk litt julestemning selv av den stemningen som var der, sa Antonsen som etter jobben ble flydd hjem til Holmenkollen for å ta seg en lang juleferie.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 20/12 2007.

Les også