MGP vises i USA for første gang: Dette tror amerikanerne om MGP
USA skal for første gang få se MGP.

GLOBEN(Side2): «Like fintfølende som Meatloaf, like verdig som Celine Dion, denne popen som coolheten glemte, født i land som aldri har hatt svart amerikansk blues- eller gospeltradisjon å bygge på. Forestill deg et parallelt univers der Osmonds og Bonnie Tyler har den største påvirkningskraften på USA-musikk.»
Det skriver den amerikanske nettsiden Slate i sin artikkel der de presenterer MGP på amerikanerne. Ikke akkurat veldig flatterende, men heller ikke uten ironi.
Og årsaken er enkel - lørdag kveld er det finale i MGP/ESC i Globen i Stockholm, og for første gang skal musikkonkurransen senders på amerikansk TV.
LES også: Agnete og Norge er ute av Eurovision
Timbeeeeeer
Mange mener det er grunnen til at Justin Timberlake er hanket inn som pauseunderholdning.
Den nyheten fikk flere til å heve litt på øyebrynet; en av verdens mest kjente artister, som klarte å riste av seg boyband-stempelet etter tiden i ‘N Sync, og entret eliten av kredfolk, inntar arenaen for det overdrevet glitrende, de svulstige balladene, stedet der folkemusikk møter euro-discoen, stedet der less absolutt ikke er more.
Men selvsagt – popkongen har akkurat sluppet sin nye singel «Can’t stop the feeling», som er soundtrack til animasjonsfilmen "Trolls", etter tre års stillhet.
Og med 200 millioner TV-seere + de som ser i USA, er det litt av en scene å få debutert den live.
LES også: 8 grunner til å ELSKE Melodi Grand Prix
Dette er MGP
Men tilbake til Slate. For å forberede amerikanske TV-seere på at dette ikke er helt i Timberlakes vante ånd, så har nettsiden listet opp flere punkter over hva de kan vente seg.
Og det er til tider skremmende nøyaktig:
1. Et av de nordiske landene kommer til å sende et metalband, der kostymet minner om noe fra Game of Thrones og spesialeffektene er som hentet fra Spinal Tap.
2. Minst en av sangene vil bli fremført av en artist som tydelig ikke kan engelsk, men har lært å fremføre det hele fonetisk.
3. Refrenget består ofte av «la la la la la» - selv om dette har blitt mindre brukt etter at engelsk ble lovlig for alle. (La la la var tydelig et forsøk på å skape en felles forståelse)
4. Minst et av landene har slengt på noe folkemusikkaktig, gjerne illustrert ved hjelp av en barmfager kvinne som baker brød eller kverner smør for ekstra autentisitet.
5. Det er sanger fra land du aldri har hørt om, og som knapt høres ut som ekte land.
6. Når poengene skal avgis, skjer dette via personer fra hvert enkelt land, som er mer animerte og hylende og glade enn det noen av artistene som opptrer er.
- Motsatte av Trump og Clinton
At USA kan være et ok marked for TV-seere og reklame, er et annet poeng. Men selv om Australia har vært MGP-gærne i årevis, hvorfor i all verden vil amerikanerne se MGP?
- Tar du duellen mellom Donald Trump og Hillary Clinton, så er det slik amerikanerne får det meste servert – det er polarisert. MGP er en konkurranse som forener 44 land, noe som er helt utrolig, sier Dean (39) til Side2.
Sammen med kjæresten Andrew (27) har han i flere år reist for å overvære Eurovision. Side2 møter det Los Angeles-baserte paret på en av den mange MGP-festene som er i Stockholm denne uken.
- Den måten å konkurrere på skjønner ikke amerikanere, for de er ikke vant til å se at det går. Men jeg tror de vil omfavne det, det er mange europeiske TV-konsept som har blitt tatt godt imot i USA. Og det hadde trolig vært populært om man hadde gjort det samme i Amerika – mange ville nok likt å se en slik konkurranse mellom for eksempel Brasil og Canada, sier Andrew.
Begge tror MGP vil bli sett i storbyene, men at det neppe er mange på landsbygda som vil benke seg om ettermiddagen, amerikansk tid.
De tror det som vil overraske amerikanerne mest, er forskjellen på produksjon av store begivenheter.
- MGP er ikke reklamedrevet, slik som for eksempel Super Bowl. Du finner ikke noe tilsvarende MGP i USA.
SJEKK også ut: Slik heier nordmenn på MGP i Sverige

LES OGSÅ:Eurovision snur etter flaggkritikk