Hacking

Mark Zuckerberg får stor oppmerksomhet for dette bildet

Nå oppfordrer mange til å følge Facebook-sjefens eksempel.

Publisert

Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg la tirsdag ut et bilde av seg selv for å feire at Instagram, som er eid av Facebook, har nådd 500 millioner brukere. 

Bildet har i etterkant fått stor oppmerksomhet i media - ikke på grunn av milepælen - men fordi Zuckerberg har tatt en viktig, men enkel forholdsregel for å sikre seg selv mot hackerangrep. 

Han har nemlig satt tape over webkameraet og mikrofonen sin. 

Oppmerksomme Facebook- og Twitter-brukere poengterer det enkle grepet Unilad betegner som en «gjør-det-selv-personvernbeskyttelse». 

På Twitter spør mange seg om hvorfor han gjør det og hva det betyr for hvor redde vi egentlig bør være for at folk spionerer på oss på nett. 

Unilad skriver: «Selv om en liten bit med tape kanskje ser trivielt ut, kan det også være et skummelt varsel - spesielt fra mannen som vet litt av hvert om å bli kjent med folk gjennom PC-ene deres». 

Og bildet viser jo nokså tydelig at Facebook-sjefen også er redd for å bli spionert på. Kanskje ikke så rart, med tanke på at det bare er uker siden både Twitter- og Pinterest-kontoen hans ble hacket fordi han brukte det nokså enkle passordet «dadada». 

Tidligere i år sa FBI-sjef James Comey at tapingen er et triks han også benytter seg av. 

Les også:Finner du passordet ditt på denne lista? 

«Når Mark Zuckerberg taper over webkameraet og mikrofonen sin, er det på tide å gjøre det samme», skriver én bruker. 

«Mannen med appene som vil ha tilgang til mikrofonen og kameraet ditt til og med når de ikke brukes, dekker sine med tape», skriver en annen. 

«Når til og med Mark Zuckerberg taper over webkameraet og mikrofonen sin, burde kanskje du også!» sier en tredje. 

Les også:Nesten 1 av 2 unge nettbrukere bruker samme passord over alt 

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 22/06 2016.

Les også