Månedsvis fra hverandre?

Prins William kan bli sendt til Falklandsøyene.

Foto: (Getty)
Publisert

(SIDE2): Nygifte prins William kan komme til å tilbringe deler av tjenestetiden som helikopterpilot i RAF stasjonert på Falklandsøyene, skriver avisen The Telegraph.

Det er lite sannsynlig at Catherine i så fall blir med ham, og det kan bety at de to må tilbringe to-tre måneder fra hverandre.

Dersom prins William blir stasjonert i det britiske territoriet helt sør i Atlanterhavet, tett på Argentina, vil oppholdet etter alt å dømme falle sammen med at det i 2012 er nøyaktig tretti år siden Argentina forsøkte å erobre øygruppen, som ifølge argentinerne heter Las Malvinas.

I onkelens fotspor?
Falklandskrigen startet 2. april 1982 og sluttet 74 dager seinere med britisk seier. En av dem som deltok aktivt i krigen på britisk side, var prins Williams onkel, prins Andrew, som i sin tid også tjenestegjorde som helikopterpilot.

Ifølge The Telegraph jobbes det med planer om å sende prins William til Falklandsøyene neste år, men ingen ved hoffet vil bekrefte dette. Hoffet avviser imidlertid at William skal reise dit allerede i september i år, slik enkelte medier har meldt.

Kate får ikke bli med
Det er ventet at argentinerne vil oppfatte det som en fornærmelse dersom et høytstående medlem av kongefamilien sendes til øygruppen. Også for to år siden ble det spekulert i at prins William skulle tjenestegjøre der, noe som førte til umiddelbar fordømmelse fra den argentinske utenriksministeren, Jorge Taina.

Fordi oppholdet på Falklandsøyene etter militær målestokk vil være kortvarig, er det ikke vanlig at offiserer får ta med seg sine koner. William og Catherine, som fredag ble gjort til hertug og hertuginne av Cambridge, skal etter planen bo på Anglesey i nord-Wales til 2013.

Mer om de nygifte:

Denne saken ble første gang publisert 03/05 2011.

Les også