- Man gjør ikke sånt mot et menneske

Da Martin Haake skulle på butikken denne uken, så han at noen hadde sprayet tiggeren Rusitotero inn i et hjørne.

Rusitotero ble sprayet inn i et hjørne.
Rusitotero ble sprayet inn i et hjørne. Foto: Facebook/Martin Haake
Publisert

Det viste seg at det var vaktmesteren i bygget, der den lokale Hemköp-butikken i Østersund holder, til som hadde gjort det, skriver Aftonbladet.

Dette gjorde Martin Haake så opprørt han tok et bilde av tiggeren Rusitotero og skrev følgende på Facebook:

«Denne mannen har stått utenfor Hemköp hver dag i all slags vær og hilst på alle forbigående med en vennlig stemme, uansett om de hilser tilbake eller ikke.  I dag da jeg kom dit så jeg at noen har dratt en strek foran han, for at han ikke skal kunne krysse den antar jeg? En jævla idiot har altså tatt seg frihet til å markere hans plass og hans rettigheter som menneske. Hemköp har ikke noe med dette å gjøre, jeg spurte. Du/Dere som har gjort dette kan bare ta å skrubbe det bort umiddelbart.»

- Man gjør ikke sånt mot et medmenneske, sier Hakke til Aftonbladet.

Blir kalt idiot

Innlegget på Haakes Facebook har vekket sterke reaksjoner i kommentarfeltet.

De fleste skriver at det er skammelig at noen kan finne på å gjøre noe sånt, mens andre kaller Haake en idiot og syns det er helt greit:

«Du har helt rett i at noen på det bildet må bort, men det er ikke streken.»

Streken ble vasket bort fredag, men om det ikke hadde blitt gjort hadde Haake vasket bort streken selv. Andre har i kommentarfeltet foreslått å gå å spraye et hjerte foran tiggeren.

- Storm i vannglass

- Det her er ikke noe å bråke om, da bare fjerner vi det. Det er jo storm i et vannglass. Det er ingen som har vært uvennlige mot han, sier vaktmesteren, Karl-Gustav de Sinegube, til Aftonbladet.

Han undertsreker at han sprayet streken på bakken fordi han ikke fant noen annen måte å kommunisere med tiggeren som ikke kan engelsk på.

De Sinegube sier også han gjorde det fordi han var redd tiggeren skulle blokkere utgangen ved en eventuell brann.

Haake er ikke imponert over hvordan vaktmestern håndterte situasjonen.

– Man burde ha kunnet finne en bedre løsning enn å spraye en strek på bakken, sier Haake.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Människans värde i Östersund, torsdag 16 juli, klockan 16.30.Denna mannen har stått utanför Hemköp varje dag i alla vä...

Posted by Martin Haake onThursday, 16 July 2015

Denne saken ble første gang publisert 17/07 2015.

Les også