Leah Isadora Behn

Åpner opp: – Jeg var veldig nervøs

For to år siden gikk en spent og nervøs Leah Isadora Behn sine første skritt ned den røde løperen. To år senere er alt annerledes. – Jeg kjenner at jeg blir akseptert for den jeg er, sier prinsessedatteren til Her og Nå.

<b>PRISVINNER:</b> Leah Isadora Behn ble kåret til årets beautyinfluenser under Vixen awards i 2022 på den Gamle Logen Oslo.
PRISVINNER: Leah Isadora Behn ble kåret til årets beautyinfluenser under Vixen awards i 2022 på den Gamle Logen Oslo. Foto: NTB/Lise Åserud
Sist oppdatert

– Jeg synes det er veldig gøy å få lov til å være med på ting som dette. Jeg gikk min første røde løper for nøyaktig to år siden. Sirkelen er komplett nå som jeg står her i dag, sier Leah Isadora Behn (18) mens hun gløtter ned på den røde løperen hun stiftet bekjentskap med for to år siden.

Her og Nå møtte den blide 18-åringen på premierefesten for «Kjendis AS» på TV 2. Leah har gjort seg bemerket som modell og influenser innen skjønnhet og sminke, men hun er mest kjent som datteren til prinsesse Märtha Louise og den avdøde kunstneren, Ari Behn.

I oppveksten har Leah har vært skjermet for pressen – hun følte seg derfor på relativt utrygg grunn da hun tok steget ut i rampelyset i 2021.

– Da jeg skulle gå ned den røde løperen for to år siden, var jeg veldig nervøs. Jeg visste ikke hva jeg gikk til. Jeg kjente ikke et eneste menneske, og alt var helt nytt.

<b>SKUESPILLEDEBUT:</b> Leah Isadora får prøve seg som skuespiller i serien «Kjendis AS». – Det var veldig gøy, sa hun til Her og Nå.
SKUESPILLEDEBUT: Leah Isadora får prøve seg som skuespiller i serien «Kjendis AS». – Det var veldig gøy, sa hun til Her og Nå. Foto: Morten Bendiksen

– Nå har jeg fått mange gode venner, og blitt kjent med hyggelige folk. Det har skjedd så mye at det nesten føles ut som om det har gått lenger enn to år. Nå gleder jeg meg til arrangementer som dette, sier hun.

Les også: Durek Verrett: – Jeg møtte barna hennes som hennes homofile venn

Influenser, modell og russ

På sosiale medier deler Leah makeup– og stylingtips i tillegg til innlegg og bilder fra hennes hektiske tenåringshverdag. Det er ingen tvil om at prinsesse Märtha Louises mellomste datter har funnet seg til rette både som influenser, og i kjendismiljøet hun har blitt en del av.

– Jeg trives veldig godt med dette. Jeg liker å dele – både det positive og negative i livet. Jeg kjenner at de aller fleste aksepterer meg for den jeg er, og jeg føler at jeg kan være meg selv. Det betyr mye for meg, sier Leah med et smil.

<b>ARIS MINNE:</b> I 2020 ble Ari Behns verker utstilt på Galleri Varden på Jeløya. I bildet er prinsesse Märtha Louise og døtrene Emma Tallulah Behn (t.v) og Leah Isadora Behn under presentasjonen av utstillingen. Ari Behn døde 25. desember 2019. 
ARIS MINNE: I 2020 ble Ari Behns verker utstilt på Galleri Varden på Jeløya. I bildet er prinsesse Märtha Louise og døtrene Emma Tallulah Behn (t.v) og Leah Isadora Behn under presentasjonen av utstillingen. Ari Behn døde 25. desember 2019.  Foto: NTB/Fredrik Hagen

Prinsessedatteren går nå det siste året på videregående og til våren blir hun russ.

– Jeg tror det kommer til å bli gøy å være russ. Det gleder jeg meg til, sier Leah. Noen plan for hva hun skal gjøre etter videregående har hun foreløpig ikke.

– Jeg tar det litt som det kommer, sier russejenta fornøyd.

Les også: (+) Da den søte prinsessen kom til verden, var det ingen som tenkte at hun en dag skulle bli dronning

Stolt av mamma

Jobben som influenser og skolen er høyt prioritert, men attpåtil har den energiske tenåringen også tatt seg tid til flere modelloppdrag. Et av høydepunktene har vært å være modell for morens klesmerke Hést.

– Det var kjempegøy og veldig stas å få være modell for Hést. Jeg elsker merket og støtter mamma hundre prosent, sier hun.

<b>NÆRT FORHOLD:</b> Leah Isadora og mamma, prinsesse Märtha Louise, har et nært forhold. Leah er veldig stolt av moren. Her ankommer mor- og datterduoen prins Sverre Magnus sin konfirmasjon i 2020. 
NÆRT FORHOLD: Leah Isadora og mamma, prinsesse Märtha Louise, har et nært forhold. Leah er veldig stolt av moren. Her ankommer mor- og datterduoen prins Sverre Magnus sin konfirmasjon i 2020.  Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Er du stolt av moren din?

– Ja selvfølgelig! Hvordan kunne jeg ikke være det? avslutter Leah Isadora med et hjertelig smil.

Denne saken ble første gang publisert 08/12 2023, og sist oppdatert 08/12 2023.

Les også