«Skal vi danse»-Lavrans med TV-comeback etter seks år

Derfor forsvant han fra rampelyset

Etter at han deltok i «Farmen kjendis» i 2017, var det mange som forventet å se Lavrans Solli i flere realityserier. Det skulle ta seks år før han var en snartur tilbake i TV-sirkuset.

<b>LAVRANS SOLLI:</b> – Jeg har lite erfaring med dans fra før. Å lære seg dans er som å lære seg et nytt språk, sa Lavrans Solli til Her og Nå under presselanseringen til «Skal vi danse».
LAVRANS SOLLI: – Jeg har lite erfaring med dans fra før. Å lære seg dans er som å lære seg et nytt språk, sa Lavrans Solli til Her og Nå under presselanseringen til «Skal vi danse». Foto: TV 2
Publisert

– Nå føler jeg at vi har kontroll på livet hjemme. Barna er blitt større, og alt har falt litt mer på plass de siste årene. Da føltes det riktig å takke ja til å være med i «Skal vi danse», forteller Lavrans Solli (31) til Her og Nå.

Sammen med influenser-kona Anja Johansen (36) har han døtrene Frøya (9) og Maud (4). Han forteller at hele familien heiet på ham.

– De har ikke vært noen eminente «Skal vi danse»-seere tidligere, men nå ble de jo tvunget til å se på. Min eldste på ni år tror jeg synes det er litt kult at far er på TV igjen, og er litt kjendis, forteller han lattermildt i forkant av premieren.

Les også: Dette er deltakerne i «Skal vi danse» 2023: – Fullstendig galskap at jeg er med

Røk ut av «Skal vi danse»

Den tidligere svømmeren hadde som mål å svinge seg på parketten så lenge som mulig, men dessverre røk han ut som den første.

I et intervju med VG etter exiten sier Lavrans at han ikke er overrasket over at akkurat han røk ut allerede i første program.

– Jeg vil ikke si at det var forventet, men det lå litt i kortene. Jeg har forberedt meg på at det kunne skje, sier han.

Les også: TV-guide: Slik blir TV 2-høsten 2023

<b>DEN GANG DA:</b> Lavrans var en merittert svømmer før han la opp i 2017. Her fra OL i London i 2012. 
DEN GANG DA: Lavrans var en merittert svømmer før han la opp i 2017. Her fra OL i London i 2012.  Foto: Erik Johansen/NTB

Stille etter «Farmen kjendis»

Det har ært stille rundt Lavrans etter at han la opp som profesjonell svømmer i 2017, med syv NM-gull og en EM-bronse i beltet.

Samme år deltok han i den første sesongen av «Farmen kjendis», før han forsvant fra rampelyset.

Lavrans forteller at det har vært et bevisst valg å konsentrere seg om helt andre ting i de seks årene som har gått siden han pensjonerte både «speedoen» og TV-innslagene.

– Idrettsutøvere blir jo kjente fordi vi er gode på noe, ikke fordi vi ønsker å bli kjendiser. Men det er et produkt av det vi gjør. Jeg har dermed ikke hatt noe behov for å være i rampelyset.

<b>TV-SUKSESS:</b> Lavrans deltok i den aller første sesongen av «Farmen kjendis» i 2017. Her sammen med meddeltagerne Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom.
TV-SUKSESS: Lavrans deltok i den aller første sesongen av «Farmen kjendis» i 2017. Her sammen med meddeltagerne Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom. Foto: Sandblad, Mattis/VG

– Nå er det selvfølgelig kult å få gratis dansetimer, men i utgangspunktet har jeg en helt vanlig åtte til fire jobb og trives med det, understreker Lavrans.

Les også: (+) Jeg fikk sparken på det mest nedrige vis. Bør jeg virkelig tilgi dette?

Jobber med finans

Den tidligere svømmestjernen har jobbet som finansrådgiver på privatmarkedet i seks år. Denne høsten startet han i ny jobb i Sparebank 1.

Det er imidlertid ikke bare nytt arbeidssted som kan feires hjemme hos Lavrans. Denne høsten kan han og Anja også feire ett års bryllupsdag. Paret ble smidd i hymens lenker i fjor, etter en seks år lang forlovelse.

<b>KONA ANJA JOHANSEN:</b> Etter to barn og seks år med forlovelse ble Lavrans og Anja Johansen endelig smidd i hymens lenker i fjor.
KONA ANJA JOHANSEN: Etter to barn og seks år med forlovelse ble Lavrans og Anja Johansen endelig smidd i hymens lenker i fjor. Foto: Svein Brimi

– Det tok litt tid, ja, men vi får skylde på korona og leilighetskjøp. Jeg er veldig stolt av å gå med ring. Jeg er ikke noe glad i smykker, men gifteringen har jeg gledet meg i mange år til å gå med.

– Og det er veldig hyggelig å kalle Anja for kona mi, og ikke bare kjæresten. Vi har vært sammen i mange år nå, så det var hyggelig å komme seg helt til toppen, sier Lavrans og smiler.

Denne saken ble første gang publisert 06/09 2023.

Les også