Lær å tappe Guinness

Guinness Storehouse er begivenhetenes sentrum for ølhunder på tur til Dublin.

Publisert

Det er en kunst å tappe en pint Guiness. Det tar tid og krever konsentrasjon for å få til akkurat passe skum. På Guinness Storehouse i Dublin kan ølhunder lære å tappe den perfekte pint. Og få diplom som bevis på sin nyvunnede kunnskap.

Det er faktisk noe - bokstavelig talt - eget ved å drikke en halvliter Guinness man har tappet selv. Det hele handler om å være på rette tid ti rett sted, altså Guinness Storehouse i St. James`s Gate i Dublin. Legg til en passe porsjon tålmodighet, og kombiner det hele med nogenlunde riktig vinkel på glasset, og du er godt i gang - og stadig nærmere målet; en duggfrisk halvliter med Guinness, og et diplom som bevis på at nettopp DU klarte det.

Mørkt og tungt øl for alle penga

På Guinness Storehouse får du høre om grunnleggeren, Arthur Guinness, som i 1759 begynte å brygge en stout som har erobret verden. Du får være med på bryggeprosessen og med egne øyne se hvordan den herlige pinten blir til. Du lærer også hvordan du skal tappe den perfekte Guinness, slik en dubliner gjør det.

Guinness-museet, vi må kunne kalle det det, er et spennende opplevelse - ikke minst hvis du er glad i mørkt og tungt øl. Utstillingene er varierte og gir et innblikk både i historien, produksjonen og ikke minst den kommersielle suksessen til det i fjor 250 år gamle brygget.

Shopppingmuligheter finnes det, og det nesten ikke grenser for hva som kan lages av profilieringsprodukter med logo og/eller øl på/i: klær, paraplyer, (øl)glass, capser, karameller, honning - noe for en hver smak for å si det forsiktig!

Toppetasje med panoramautsikt og pint

Når rundturen er over er det tid for å slå seg ned i Gravity bar i toppetasjen på bryggeriet, nyte 360 graders panoramautsikt over byen og selvsagt en pint eller to. En pint følger med på inngangsbilletten.