- Kroppslukten var grotesk

«71° Nord»-Grethe synes det var grusomt å ikke ha tilgang til rent undertøy.

Foto: TVNorge (TVNorge)
Publisert

(SIDE2): Etter tre uker på tur, med begrenset tilgang på varmt vann og såpe, er det naturlig at kroppslukten setter satt seg både i klærne og huden.

Foto: TVNorge (TVNorge)

Dette var noe «71° Nord»-deltakerne fikk erfare under innspillingene av realityserien, og Grethe Thorsen priser seg lykkelig over at TV-seerne er uvitende om hvor ille stanken faktisk ble etter hvert som ukene gikk.

- Kroppslukten var så grotesk at det ikke går an å beskrive den. Under innspillingen så går man veldig strabasiøse turer, og alt man gjør etter en slik økt er å skifte ullundertøy å legge seg i soveposen for å tørke. Man føler seg så ekkel, sier Grethe, til Side2.

- Vi lå tett inntil hverandre
Den 25 år gamle jenta fra Bryne forteller imidlertid at verken hun eller de andre deltakerne reagerte spesielt mye på den stramme kroppslukten før man selv eller en av de andre deltakerne var så heldig i få seg en dusj i forbindelse med overnattinger på hotell og lignende under innspillingen.

- Det var kanskje verst for crewet, spesielt de gangene de kjørte oss rundt. Det var en dag hvor vi fikk beskjed at vi luktet helt forferdelig, og de måtte kjøre med vinduene åpne fordi lukten var så intens, ler Grethe, som ikke hadde problemer med å omgås de andre deltagerne til tross for at de alle luktet ille.

- Vi lått tett inntil hverandre i teltet, hadde et tett samvær og ga hverandre klemmer, men man ble fanatisk vant til den groteske lukten.

Deltagerne sov ofte med svette klær i soveposene i et håp om at tøyet var en smule tørrere når de skulle ut på en ny tur.

- Det var veldig vemmelig. Når været var fint så var vi flinke til å henge opp det våte tøyet til tørk, men det og ikke ha rent undertøy var ikke noe særlig. Vi la oss ofte med rent ullundertøy og lot det våte, svette ulltøyet ligge nederst i soveposen for å tørke. Mange av oss tok på oss det litt våte og skitne ullundertøyet når vi skulle gå tur neste gang, for å spare det rene, og da gikk vi en halvtime med halvvått tøy før vi ble varme.

- Det var helt grusomt.

Foto: Tvnorge

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hadde med seg fem truser
Siden Grethe ikke trodde hun skulle kvalifisere seg videre etter den første innspillingsuken i Lindesnes hadde hun også bare pakket fem truser. Det angret hun på i ettertid.

- Heldigvis hadde Ida (Ida Grong Aursaund red.anm.) med seg vaskepulver, så de gangene jeg delte hotellrom med henne vasket vi undertøyet grundig. Ellers så fikk vi noen flotte ulltruser, sier Grethe, som opplyser om at de benyttet seg av våtservietter for å holde seg noenlunde rene.

- Det daglige stellet bestod av vask med våtservietter og etter hvert så vasket vi også håret med vann fra dunkene vi fikk utdelt. Jeg vasket også håret i en elv en gang for det begynte å lukte så forferdelig etter hvert.

- Dusjet flere ganger om dagen
Til tross for at Grethe, i likhet med flere andre, savnet familie og venner under innspillingsukene ble 25-åringen overrasket over hvor mye hun traktet etter en dusj.

- Det jeg savnet mest, utenom venner og familie, var dusjing. Jeg var absolutt ikke forberedt på at det var det jeg skulle savne mest, for jeg trodde det ville være maten.

Til tross for at Grethe dusjet seg godt før hun satte seg på flyet for å reise hjem etter at realityopplevelsen var over, hang den stramme kroppslukten med henne en god stund.

- Når jeg kom hjem fra innspillingen så dusjet jeg flere ganger om dagen for jeg følte meg så privilegert. Mange av klærne måtte jeg sende på rens for de luktet sånn.

71° Nord» sendes på TVNorge mandager kl. 20:30.

Denne saken ble første gang publisert 29/10 2012.

Les også