Solberg-familiens krevende år

Korona-drama for Petter Solberg: – Ble kjørt til sykehus i full fart

Lungesyke Petter Solberg fikk korona. Kona Pernilla avslører at det på et tidspunkt så dramatisk ut for den tidligere verdensmesteren.

<b>      OLIVER SOLBERG:</b> Pappa Petter og mamma Pernilla har vært tett på sønnen Oliver gjennom hele hans rally-karriere. Det siste året har de måtte ta et skritt til siden.
OLIVER SOLBERG: Pappa Petter og mamma Pernilla har vært tett på sønnen Oliver gjennom hele hans rally-karriere. Det siste året har de måtte ta et skritt til siden. Foto: Discovery
Sist oppdatert

2021 var året som brakte med seg håp og forventninger om lysere tider for familien Solberg, men som endte i dramatiske øyeblikk, sykehusinnleggelse og emosjonelle nedturer.

Korona-pandemien fortsatte å herje inn i det nye året, noe som skapte hodebry og bekymringer for Petter Solberg (47) som hadde fått diagnosen Sarkoidose noen år tidligere.

En sykdom som rammer lungene og plasserer ham i risikogruppen.

I mai fikk han påvist covid i forbindelse med et løp sønnen Oliver skulle kjøre i Portugal.

<b>PETTER SOLBERG:</b> Hele familien måtte i karantene da Petter Solberg fikk påvist korona i 2021. I to uker var de isolert på hvert sitt hotellrom.
PETTER SOLBERG: Hele familien måtte i karantene da Petter Solberg fikk påvist korona i 2021. I to uker var de isolert på hvert sitt hotellrom. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

– Det var nok Pernilla som ble mest bekymret av oss. Jeg synes det var verst at jeg ødela for Oliver, som måtte stå over en VM-runde. Vi havnet alle i karantene på hvert vårt hotellrom to uker i strekk – uten balkong. Det var til å bli gal av, innrømmer Petter.

Les også: Kurt ble lam etter ulykke og ba kona finne seg en ny mann

Korona-smittet Petter Solberg

Pernilla Solberg (48) avslører at det på et tidspunkt så dramatisk ut for den tidligere verdensmesteren i rallycross.

– Jeg kjøpte et apparat som målte oksygenopptaket til Petter. På et tidspunkt så verdiene kjempedårlige ut! Jeg ringte nødnummeret til sykehuset og fikk beskjed om at han måtte rett inn. Vi fikk bryte karantenen og han ble kjørt på sykehuset i full fart. Der sto legene og ventet på ham, forteller Pernilla om den skremmende opplevelsen.

– Heldigvis var det noe med musklene rundt lungene som var årsaken til målingene, så det var ingen fare. Men tiden før vi fikk den beskjeden var helt grusom, innrømmer Pernilla.

Det er likevel ikke covidsmitten som preget Team Solbergs krevende år mest. Etter at Oliver Solberg (20) begynte å kjøre for et av verdens beste rallylag, har nedturene stått i kø. Både profesjonelt og privat.

<b>            RALLYCROSS:</b> Petter la selv opp som rallycross-kjører i 2019. Siden har han reist verden rundt med sønnen som er en av verdens ledende rally-talenter.
RALLYCROSS: Petter la selv opp som rallycross-kjører i 2019. Siden har han reist verden rundt med sønnen som er en av verdens ledende rally-talenter. Foto: Ole Kristian Strøm/VG

Fra å være både coach, manager og Olivers nærmeste støttespillere, har foreldrene det siste året inntatt posisjon på sidelinjen.

– Navlestrengen mellom meg og Oliver ble kuttet ved fødselen. Men den kan se ut til å ha vokst litt over på Petter i løpet av årene. Så ble den kuttet i fjor. Det har vært veldig emosjonelt og krevende. Vi har alltid vært ekstremt nære og nå skal han plutselig greie seg selv, erkjenner Pernilla.

Les også: (+) Peter er 22 år da han tar det ikoniske bildet. Etterpå tar han en avgjørelse han skal angre på resten av livet

Gråter på sidelinjen

Resultatene svarte ikke til forventningene, og teamsjefen for Hyundai uttrykte åpent sin misnøye.

På et tidspunkt var Oliver involvert i et alvorlig og kostbar krasj i forbindelse med et løp. Da ble det ekstra vanskelig for Petter å ikke kunne gripe inn.

<b>      RYKKET OPP:</b> I 2022 er Oliver Solberg Hyundai-fører i den mest prestisjefylte VM-klassen i rally.
RYKKET OPP: I 2022 er Oliver Solberg Hyundai-fører i den mest prestisjefylte VM-klassen i rally. Foto: Nikos Katikis/LiveMedia/Shutterstock

– Jeg bærer hjertet på ermet. Jeg blir stein-forbanna, engasjert, følelsesladet og har enorme svingninger. Skjer det noe med Oliver, står jeg og gråter på sidelinjen. Så er heldigvis Pernilla mye mer kontrollert enn meg, forteller Petter åpenhjertig.

Den nye hverdagen bød på store utfordringer og en berg-og-dal-bane av følelser – både for Oliver og foreldrene.

– Å lære seg den mentale styrken, har vært supertøft for Oliver, men også enormt tøft for oss. Vi vil jo at han skal lykkes og ha det bra. Så vet han at vi er der som et sikkerhetsnett når han har behov for oss, forteller Pernilla.

Mot slutten av året opplevde forteller Petter at han så en stor endring hos sønnen.

– De siste månedene har Oliver tatt et megastort steg. Jeg kjenner ham nesten ikke igjen. Nå skal han liksom klare seg selv, så sitter jeg her da og tenker: «Hva skjedde?», ler Petter nervøst.

Denne saken ble første gang publisert 27/05 2022, og sist oppdatert 27/05 2022.

Les også