KOMMENTAR:

Nektet å gi opp kjærligheten

Prinsesse Märtha har i likhet med sin far kong Harald og bror kronprins Haakon måttet ta både upopulære og omdiskuterte valg for å få sin Durek Verrett.

FORLOVET: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett bekrefter at de har forlovet seg i Los Angeles.
Foto: Babak Golkar / elevateYOU / NTB
FORLOVET: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett bekrefter at de har forlovet seg i Los Angeles. Foto: Babak Golkar / elevateYOU / NTB
Sist oppdatert

Dette er en kommentar og gir uttrykk for skribentens egne meninger.

Prinsesse Märtha og Durek Verrett valgte ikke akkurat letteste motstands vei da de bestemte seg for å satse på hverandre.

De fleste jeg snakket med, inkludert mennsker tett på kongefamilien, mente at romansen mellom en omdiskutert, frittalende og etter manges mening useriøs, amerikansk sjaman og en vaskekte norsk prinsesse, ikke ville vare.

Med sin forlovelse viser de at alle som trodde at forholdet ikke ville vare, tok feil.

Märtha og Durek har fra forholdet ble kjent vært utsatt for både kritikk og hets, både fra folk flest og eksperter som mener at sjamanens uttalelser har vært både udokumenterte, gale og til og med direkte farlige.

Mange monarkister har til og med spådd at et eventuelt bryllup mellom de to vil være starten på slutten av kongehuset.

Det er vel heller ingen tvil om at noen av sjamanens uttalelser har vært ukloke, og at han ikke akkurat har gjort livet lett for seg selv og prinsessen ved å provosere mange. Men jeg er også den første til å innrømme at noen av angrepene mot ham har vært usaklige, stygge og til med rasistiske.

Men det nyforlovede paret har stått støtt i stormen. De har overøst hverandre med kjærlighet på sosiale medier, og nektet å gi opp kjærligheten.

Jeg har kjent prinsessen siden jeg begynte som hoffreporter for 22 år siden, og har fra første stund skjønt at hun ikke er redd for å ta valg som er uvanlige og upopulære for kongelige. Hun har hele tiden valgt sin egen vei, og aldri vært redd for å gi uttrykk for hva hun mener.

Jeg tror nok at både kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon av og til har vært skeptiske til hennes utspill, men de har latt seg overtale og støttet henne.

Dette gjelder også kjærligheten. Det var ikke direkte lykke i alle kongelige kretser da prinsesse Märtha og Ari Behn ble et par heller, og jeg er sikker på at det ikke har vært lett for verken far, mor eller bror da stormen har herjet som verst rundt Märtha og Durek.

Men felles for de tre er at de også har måttet kjempe for kjærligheten, og kongen og kronprinsen har selv måttet ta upopulære og svært omdiskuterte valg for å få den de elsker.

Derfor står de også bak Märtha og Durek når de to nå er forlovet og skal gifte seg.

Gratulerer med forlovelsen, prinsesse Märtha og Durek Verrett!

Denne saken ble første gang publisert 07/06 2022, og sist oppdatert 09/11 2022.

Les også