Kokk kokte kona

- Jeg fikk panikk, forteller mannen.

Foto: Lomita Police Dept.
Sist oppdatert

I mars 2009 forsvant kona Dawn (39) til kokken David Viens (49) i Lomita i California. Politiet mistenkte drap, men kunne ikke finne liket av kvinnen.

To år senere forteller Viens hvorfor. Kokken skal ha kokt kona i fire dager, etter at hun ble kvalt til døde, skriver ABC News.

- Jeg kokte henne langsomt. Det endte med at jeg kokte henne i fire dager, forklarte kokken til politiet.

Detaljene kommer frem i rettsaken som nå pågår mot mannen.

Foto: Lomita Police Dept.

Fikk panikk

18. oktober 2009 hadde David Viens kranglet med kona, og på et tidspunkt hadde han teipet over munnen hennes og bunnet sammen hender og føtter. Deretter skal han ha sovnet.

Morgenen etter finner han liket av kona.

- Jeg våknet og fikk panikk. Hun var hard, forklarte Viens til etterforskerne, skriver avisen Los Angeles Times.

For å kvitte seg med liket, plasserte han henne i en 200 liters tank med kokende vann og brukte vekter for å holde liket under vann. Etter fire dager tok han det som var igjen av kona, og kastet det i søpla på restaturanten hvor han jobbet.

Viens forklarte at det eneste som ikke var oppløst, var hodeskallen. Den ønsket han ikke å kvitte seg med, og ska ha gjemt den på loftet til moren. Politiet har imidlertid ikke funnet kraniet.

Flere forklaringer

Detaljene om hva som skjedde den fatale oktoberkvelden i 2009, er uklart. Ifølge Viens hadde han og kona spist sammen på en pizzarestaurant før han dro på på jobb for å fullføre noen arbeidsoppgaver. Deretter dro han ut sammen med noen venner. Krangelen startet da han kom hjem etter byturen.

Nøyaktig hva som startet krangelen er enda mer ullent. I én forklaring forteller Viens at krangelen startet fordi han beskyldte kona for å stjele penger fra restauranten. Senere fortalte han at paret skal ha brukt kokain. I et annet intervju fortalte han at kona hadde plaget ham mens han forsøkte å sove.

Hoppet fra klippe

I mars 2011 ble David Viens klar over at politet hadde ham i søkelyset, og valgte å hoppe ut fra en 30 meter høy klippe i Rancho Palos Verdes. Han sitter nå i rullestol.

Forklaringene til David Viens skal stemme overens med hva han har fortalt sin datter og tidligere kjæreste, som begge er vitner i rettsaken. Han sier seg i retten ikke skyldig i overlagt drap.

Denne saken ble første gang publisert 20/09 2012, og sist oppdatert 03/12 2018.

Les også