Programleder Erik Solbakken om «Vettskremt» på NRK

Kjendisene skal skremmes i Norges farligste hus: – Drøyere kost enn det vi så for oss

Hverken deltagere eller programledere visste helt hva de gikk til da de takket ja til å være med i NRKs «Vettskremt».

<b>SKAL SKREMME:</b> Erik Solbakken og Annika Momrak er programledere for den nye NRK-serien «Vettskremt», der de skal skremme 10 deltagere hver natt i «Norges skumleste hus».
SKAL SKREMME: Erik Solbakken og Annika Momrak er programledere for den nye NRK-serien «Vettskremt», der de skal skremme 10 deltagere hver natt i «Norges skumleste hus». Foto: Stian Gregersen/NRK
Publisert

Fredag 22. september er det duket for et splitter nytt programkonsept på NRK. I «Vettskremt» skal 10 deltagere være med på en ekstrem lek i et nedlagt sykehus.

Programlederne Erik Solbakken (38) og Annika Momrak (24) skal teste hvem som best klarer å holde pulsen under kontroll når de blir skremt fra alle kanter.

– Dette er jo vel så mye et sosialt eksperiment som en konkurranse. Deltagerne visste nok ikke helt hva de gikk til. Heller ikke Annika og jeg.

– Det er i utgangspunktet underholdende å skremme folk. Men å gjøre det i det som må sies å være Norges skumleste hus – midt på natta – var drøyere kost enn det vi så for oss. Og helt sikkert for deltagerne også, sier Erik Solbakken i pressemeldingen fra NRK.

Les også: Slik blir TV-høsten 2023 på NRK

«Vettskremt» på NRK

Deltagerne får på seg pulsmålere, og selv om de kanskje klarer å skjule redselen sin for de andre deltagerne, vil pulsmålingene avsløre hvem som ble mest skremt.

På det nedlagte sykehuset er det rigget til med kameraer og høyttalere, og det blir lyder, skrekkeffekter og skumle statister.

<b>HVEM VINNER?:</b> Disse menneskene flytter inn i et nedlagt sykehus i «Vettskremt». Fra venstre: Snorre Monsson, Per Heimly, Jan Bøhler, Linnéa Myhre, Robert Stoltenberg, Fetisha Williams, Ahmed Mamow, Bahare Viken, Martha Leivestad og Marna Haugen.
HVEM VINNER?: Disse menneskene flytter inn i et nedlagt sykehus i «Vettskremt». Fra venstre: Snorre Monsson, Per Heimly, Jan Bøhler, Linnéa Myhre, Robert Stoltenberg, Fetisha Williams, Ahmed Mamow, Bahare Viken, Martha Leivestad og Marna Haugen. Foto: Stian Gregersen/NRK

Programledernes plan er å skremme vettet av de stakkars deltagerne. Hver natt må den som hadde høyest utslag på pulsmålingene, forlate sykehuset. Den som har klart å kontrollere sin egen frykt best, står igjen som vinner til slutt.

– Jeg tror ikke noen savner de intense nettene på det nedlagte sykehuset, men god underholdning for folket – det tror jeg det blir! En slags berg-og-dalbane av humor og adrenalin, sier Annika Momrak.

– Er det en ting vi fant ut, så er det at folk reagerer veldig forskjellig på det å bli skremt. Men pulsen juger aldri. Blir du skremt, så blir det store utslag, forklarer programlederne.

Les også: (+) Lilli Bendriss: – Det er veldig sjelden jeg ser engler, skyter hun forbauset inn

<b>TØFFING?:</b> Linnéa Myhre er en av dem som skal la seg skremme. Hun blir også aktuell i neste sesong av «71° nord – team» sammen med ektemannen Emil Gukild.
TØFFING?: Linnéa Myhre er en av dem som skal la seg skremme. Hun blir også aktuell i neste sesong av «71° nord – team» sammen med ektemannen Emil Gukild. Foto: Stian Gregersen/NRK

Årets deltakere

De 10 deltagerne er håndplukket av Erik og Annika.

Forfatteren og TV-profilen Linnéa Myhre (33) flytter inn i huset sammen med fotografen Per Heimly (51) og komikeren og skuespilleren Robert Stoltenberg (58).

Influenserne Marna Haugen (42) og Fetisha Williams (30) er også to av deltagerne.

Komikerne Martha Leivestad (29), Snorre Monsson (23) og Ahmed Mamow (32) er også med.

– Skal være med på Norges skumleste eventyr. Vettskremt. I aynt afraid of no ghost, skriver Ahmed på Instagram og hinter til skrekk-komedien «Ghostbusters» fra 1984.

Den tidligere politikeren Jan Bøhler (71) skal også få teste hvor lettskremt han er eller ikke. Det samme gjelder journalisten og programlederen Bahare Viken (30).

<b>SKRIK:</b> Fetisha Williams demonstrerer et skremmefjes, men hvordan hun reagerer når hun blir skremt i TV-serien, gjenstår å se.
SKRIK: Fetisha Williams demonstrerer et skremmefjes, men hvordan hun reagerer når hun blir skremt i TV-serien, gjenstår å se. Foto: Stian Gregersen/NRK

– Håper det står bedre til med pulskontrollen enn skuespillerferdighetene. Se «Vettskremt» på NRK fra 22. september for å finne ut av hvem av oss som er minst og mest lettskremt når vi sjekker inn i Norges kanskje skumleste hus.

«Vettskremt» har premiere på NRK 1 fredag 22. september kl. 23.25. Du kan også se programmet på NRK TV.

Denne saken ble første gang publisert 22/09 2023.

Les også