Kim Wigaard og forloveden Marius jobber sammen i «Ungkaren»

Kim Wigaard og forloveden Marius: – Den første daten kunne fort blitt den siste

Kim Wigaard syntes det var nervepirrende å gå fra å være kordirigent i «Demenskoret» til å debutere som programleder i TVNorge-serien «Ungkaren». Da var det godt å ha den trygge hånden til samboeren Marius å holde i.

<b>PAR I HJERTER:</b> Kim Wigaard og Marius Hagen samarbeider godt, både på hjemmebane og i karrieren. Paret delte arbeidsplass under innspillingen av «Ungkaren», med Kim som programleder og Marius i produksjonsteamet. 
PAR I HJERTER: Kim Wigaard og Marius Hagen samarbeider godt, både på hjemmebane og i karrieren. Paret delte arbeidsplass under innspillingen av «Ungkaren», med Kim som programleder og Marius i produksjonsteamet.  Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

– Det har vært «amazing»! En kjempespennende, ny utfordring. Samtidig har det vært krevende på en annen måte enn det jeg er vant til.

– I «Demenskoret» har jeg vært veldig trygg i jobben som dirigent, mens her er jeg programleder i en storproduksjon. Jeg følte jeg fant fotfeste etter hvert, da, sier en takknemlig Kim Wigaard (35) og smiler.

Programleder i «Ungkaren»

Denne høsten debuterer den blide artisten som programleder. Og det er ikke hvilken som helst produksjon, men dating-programmet «Ungkaren».

Det er 14 år siden en norsk versjon av det populære reality-konseptet gikk på TV, som på originalspråket heter «The Bachelor».

Programmet har blitt vist på amerikansk TV i hele 21 år i mange forskjellige varianter.

<b>DEBUT: </b>Kim leder «Ungkaren» fra Hellas, der han skal lose TV-seerne, to ungkarer og håpefulle beilere gjennom drømmen om å finne den store kjærligheten.
DEBUT: Kim leder «Ungkaren» fra Hellas, der han skal lose TV-seerne, to ungkarer og håpefulle beilere gjennom drømmen om å finne den store kjærligheten. Foto: TVNorge

Selv om Kim er blitt rikskjendis som artist og kordirigent, er det likevel ikke helt tilfeldig at han landet den ettertraktede rollen som «Ungkaren»-sjef.

35-åringen har nemlig vært blodfan av dating-programmet helt siden det så dagens lys. Han erindrer hvordan han som barn satt sammen med lillesøsteren Liza (31) og sugde til seg dramaet på skjermen: roseseremonier, gråtende beilere, knuste hjerter og en, som regel, lykkelig slutt.

– Vi var helt besatt av programmet begge to! Da jeg studerte i USA, fulgte jeg selvfølgelig med på programmet der også. I et hav av dating-programmer, er «Ungkaren» det originale. Jeg hadde aldri vært programleder før, men hvis jeg først skulle debutere, var dette et helt perfekt konsept.

– Men jeg trodde aldri jeg skulle få jobben. Jeg gikk på audition, gjorde mitt beste og regnet med at jeg ikke ville få rollen. Men så gjorde jeg det, forteller en fortsatt litt overrasket og ydmyk Kim.

Les også: Kim Wigaard avslører om farens vanskelige demenssykdom: – Vi mistet en del av starten på voksenlivet ved å være omsorgspersoner

<b>LYS FREMTID:</b> Kim og Marius har vært kjærester i fem år. Ved siden av sine travle jobber er de godt i gang med å planlegge drømmebryllupet. – Vi unner hverandre å blomstre. Det var også veldig gøy å jobbe sammen i TV-produksjonen, sier duoen.
LYS FREMTID: Kim og Marius har vært kjærester i fem år. Ved siden av sine travle jobber er de godt i gang med å planlegge drømmebryllupet. – Vi unner hverandre å blomstre. Det var også veldig gøy å jobbe sammen i TV-produksjonen, sier duoen. Foto: Morten Bendiksen

Forloveden Marius Hagen

Vi møter ham og forloveden Marius Hagen (34) i parets stilfulle leilighet sentralt i Oslo, rett etter at de begge er tilbake etter flere ukers opptak av «Ungkaren» i Hellas.

Turtelduene flyttet inn i boligen rett før jul i fjor og kan med rette kalle det et kjærlighetsrede. For det var her, midt mellom flytteesker, halvspist pizza og øl, at Kim gikk ned på kne og fridde til sin kjære. Drømmen er å kunne smis i hymens lenker innen 2025.

– Vi er fortsatt i planleggingsfasen, men må bare lande litt økonomisk først. Vi er akkurat ferdig med å pusse opp badet, og så må vi se hvor mye vi sitter igjen med. Vi har allerede begynt å se på mulige steder, og siden det er viktig for oss å ha familien og venner til stede, inkludert besteforeldre, kan vi ikke ha det så langt unna, forklarer Marius.

<b>BAD: </b>Badet er nyoppusset, med samme mørke tråd som går gjennom hele leiligheten. LED-lys rundt speilet gir rommet ekstra belysning.
BAD: Badet er nyoppusset, med samme mørke tråd som går gjennom hele leiligheten. LED-lys rundt speilet gir rommet ekstra belysning. Foto: Morten Bendiksen
<b>SKJØNNHETSSØVN:</b> Soverommet er i mørke toner, og det er bygget ekstra skapplass over dobbeltsengen. 
SKJØNNHETSSØVN: Soverommet er i mørke toner, og det er bygget ekstra skapplass over dobbeltsengen.  Foto: Morten Bendiksen

Han avslører at de har snust litt på slott i Sverige og andre flotte steder i Norge.

– Vi har ikke låst oss til noe annet enn at vi ønsker at det skal være varmt og godt. Sommer eller tidlig høst er en drøm. Selv om vi ønsker at det skal være stort og flott, trenger det ikke å bli kjempedyrt. Både Kim og jeg er kreative mennesker, og det er mye jeg kan gjøre med litt klesstoff kjøpt billig på Grønland i Oslo. Jeg kan sy, pynte og styre det selv, sier Marius.

– Jeg synes virkelig du skal få slippe å være dekoratør på dagen vår, skyter Kim inn.

Les også: Elisabeth Asserson og Jakob Ingebrigtsen om bryllupet: – Skulle nok sett at han bidro litt mer

<b>KJØKKEN:</b> Paret har gått for et sort og moderne kjøkken, som er blitt krydret med lyse vaser og skåler for elegant kontrast. – Kim har ikke forandret seg etter at han fikk suksess i jobben. Han er den samme gode Kim som han alltid har vært, roser Marius.
KJØKKEN: Paret har gått for et sort og moderne kjøkken, som er blitt krydret med lyse vaser og skåler for elegant kontrast. – Kim har ikke forandret seg etter at han fikk suksess i jobben. Han er den samme gode Kim som han alltid har vært, roser Marius. Foto: Morten Bendiksen

Pamela The Pam

For akkurat hvor ivrig og kreativ Kims forlovede er med symaskin og paljetter, fikk seerne oppleve i TV-seriene «Drag me out» og «Drags».

Marius er en kjent figur i det norske drag-miljøet, og hans alter ego Pamela The Pam oste av glitter og glamour i TV-programmene.

Kim har også funnet fotfeste som drag med sin formfulle karakter Puffie Mantrap. Paret har til og med forvandlet et soverom i boligen til en kreativ drag-stue og garderobe – med utallige kostymer, parykker og tilbehør.

De glamorøse antrekkene er selvsagt laget av Marius selv. 34-åringen understreker samtidig at drag ikke bare er en morsom hobby, men også et viktig politisk engasjement.

– Jeg skal fortsette å gjøre drag så mye og så høylytt som jeg kan. For vi har fortsatt en lang vei å gå når det gjelder likestilling og synliggjøring. Senest i går var det et vennepar av oss som fikk Pride-flagget sitt brent på balkongen. Da forsterkes motivasjonen til å fronte dette mer enn noensinne, understreker han.

<b>KREATIVE: </b>Både Kim og Marius får utløp for kreativitet og glamour i dragmiljøet. Et av rommene i leiligheten er øremerket drag-garderoben. Her finnes symaskin, parykker, antrekk, sko, smykker og annet tilbehør i bøtter og spann.
KREATIVE: Både Kim og Marius får utløp for kreativitet og glamour i dragmiljøet. Et av rommene i leiligheten er øremerket drag-garderoben. Her finnes symaskin, parykker, antrekk, sko, smykker og annet tilbehør i bøtter og spann. Foto: Morten Bendiksen

Marius har jobbet som castingansvarlig og regissør i TV-bransjen i en årrekke. Det var under sin første regijobb i talentkonkurransen «Idol» i 2015, at han traff den høye, mørke og kjekke operasangeren for første gang.

Kim hadde nettopp flyttet hjem igjen etter endte musikkstudier i New York og sto sammen med hundrevis av andre håpefulle sangere – med en drøm om å slå gjennom som artist.

<b>TV-PROFIL:</b> Marius hadde selv stor suksess som dragartist i TV-seriene «Drag me out» og «Drags». Her som Pamela The Pam i TV 2-serien.
TV-PROFIL: Marius hadde selv stor suksess som dragartist i TV-seriene «Drag me out» og «Drags». Her som Pamela The Pam i TV 2-serien. Foto: TV 2

– Kim var den første jeg intervjuet i auditionkøen i Oslo. Det ble vårt første møte, men vi falt ikke for hverandre da, altså. Det skulle gå tre år til før det ble oss to, forteller Marius. Mer om det senere.

Les også: (+) Reneé Fagerhøi: – Jeg likte Thomas lenge, men det tok lang tid før jeg skjønte at jeg var forelska

Gjennombrudd etter «Demenskoret»

Selv om Kim nå leder sitt første store TV-program med «Ungkaren», understreker han at ingenting har kommet gratis. Artisten har jobbet knallhardt i mange år for å kunne leve av musikk og underholdning.

Har det vært en audition å gå på, har Kim vært å finne i køen. Han har ikke tall på hvor mange telefoner han har tatt til castingbyråer, eller hvor mange lukkede dører han har banket på. Alt i håp om å kunne vise sitt talent og få en sjanse.

– Jeg har jobbet i denne bransjen siden jeg var 18 år. Jeg har år etter år gått på audition, og alltid fått nei. Jeg fikk høre at jeg ikke var «kjent» nok, eller at jeg ikke passet inn. Det var først i fjor, med «Demenskoret», at alt snudde. Nå er det jeg som for første gang i mitt liv må takke nei til tilbud som jeg aldri ville sagt nei til tidligere, sier Kim.

– Det har vært overveldende. Plutselig er jeg litt mer ettertraktet, og castingbyråene møter meg på en helt annen måte nå, fortsetter han, uten et snev av bitterhet.

<b>BRAKSUKSESS:</b> Kim Wigaard ble allemannseie som kordirigent i NRK-serien «Demenskoret». Det er milevis unna konseptet «Ungkaren». – Jeg synes det er gøy å bli utfordret, og trives med nye oppgaver i karrieren, sier han.
BRAKSUKSESS: Kim Wigaard ble allemannseie som kordirigent i NRK-serien «Demenskoret». Det er milevis unna konseptet «Ungkaren». – Jeg synes det er gøy å bli utfordret, og trives med nye oppgaver i karrieren, sier han. Foto: ANNA SØRMARKEN VESTLY/Nordisk Banijay/NRK

Kim kjenner nemlig bransjen godt og konstaterer bare at man må bli vant til avslag. Suksess og lukrative tilbud kan komme når man minst venter det.

At det skulle bli «Demenskoret» som ble det store gjennombruddet, kom som en stor – og hyggelig – overraskelse på ham. 35-åringen ønsker å gi håp til andre om å aldri gi opp drømmene sine.

– På mange måter tåler jeg oppmerksomheten mye bedre nå, enn hvis jeg hadde fått suksess i 20-årene. Da er det lettere å få et stort ego. Vi har opplevd kollegaer i denne bransjen som er blitt høye på seg selv. Det er så usexy! Du er jo ikke et viktigere menneske bare fordi du er på TV, slår Kim fast.

Les også: (+) Da Ingrid Gjessing Linhave så Jakob, sa det «pang»: – Problemet var bare at jeg var opptatt

Nerver under innspilling

Det var ikke fritt for at Kim kjente på nervene da innspillingen av «Ungkaren» startet. Med over 100 mennesker på settet, 15 forskjellige kameraer rettet mot seg og et manus som skulle sitte, kunne Marius raskt se at forloveden var stresset over ansvaret som hvilte på hans skuldre under første opptak.

– Da gikk vi på bakrommet og sparret sammen et par minutter. Jeg minnet ham på at han bare skulle være seg selv, glemme kameraene, og snakke som om han snakket til venner. Da jeg gikk tilbake til traileren etterpå og opptakene begynte igjen, var Kim utrolig flink.

<b>ALTER EGO:</b> Samboerparet er godt etablerte i drag-miljøet. Her er Kim som sin formfulle karakter Puffie Mantrap og Marius som divaen Pamela The Pam.
ALTER EGO: Samboerparet er godt etablerte i drag-miljøet. Her er Kim som sin formfulle karakter Puffie Mantrap og Marius som divaen Pamela The Pam. Foto: Privat

– Da begynte jeg å gråte, for jeg var så utrolig stolt. Det var det fineste øyeblikket for meg gjennom hele sesongen, sier en stolt Marius, som jobbet i produksjonsteamet til «Ungkaren».

Kim røper at det var godt å ha samboeren å kunne lene seg på under opptakene.

– Vi har en betingelsesløs kjærlighet. Forholdet vårt er basert på ærlighet og kjærlighet, og vi gir hverandre rom. Vi unner hverandre det beste hele tiden.

– Nå har det vært mye fokus på meg siden «Demenskoret», og Marius har bare vært glad på mine vegne. Før det var det Marius som var i vinden med drag-programmene, og jeg unte ham den suksessen, sier Kim.

Les også: – «Demenskoret» har gitt mamma verdigheten tilbake

<b>TRAVEL MANN: </b>Kim har mange jern i ilden. Ved siden av sin egen karriere som artist og programleder, er han også sanglærer, kordirigent for flere sanggrupper og driver sangskolen «Stemmeakademiet». Han har selvfølgelig sitt eget musikkrom i leiligheten.
TRAVEL MANN: Kim har mange jern i ilden. Ved siden av sin egen karriere som artist og programleder, er han også sanglærer, kordirigent for flere sanggrupper og driver sangskolen «Stemmeakademiet». Han har selvfølgelig sitt eget musikkrom i leiligheten. Foto: Morten Bendiksen

Slik møttes paret

Det er fem år siden de begge var ungkarer selv. Tre år etter «Idol»-intervjuet kom de i kontakt igjen via sosiale medier. Etter litt flørting ble Marius invitert hjem på middag hos Kim.

– Men den første daten kunne fort blitt den siste. For da var han «på», erindrer Marius lattermildt.

Kim endret nemlig middagsplanene for de to underveis, og inviterte flere av vennene sine til måltidet. Da de senere på kvelden gikk ut på byen, ble Marius introdusert som «kjæresten min» av Kim.

– Hadde han ikke sagt det med et glimt i øyet, så hadde jeg løpt derfra. Senere på kvelden la han ut et bilde av meg på sosiale medier med teksten «The love of my life». Så han gikk veldig hardt ut, smiler Marius, som gleder seg til å dele resten av livet med artisten.

– Det jeg liker best med Kim er hvor genuint snill han er mot alle rundt seg. Han er et tvers igjennom godt menneske. Vi har aldri hatt en ufin krangel. Jeg er veldig takknemlig for å ha møtt Kim, forteller Marius, og ser forelsket på sin kjære som er like raus med komplimentene.

– Og Marius er en solstråle. Jeg tror alle som er rundt ham føler seg sett og hørt. Han er veldig flink til å spille meg god. Jeg er så glad for å ha funnet den store kjærligheten, og håper selvfølgelig det samme for deltagerne i «Ungkaren», sier Kim Wigaard og smiler.

«Ungkaren» har premiere på TVNorge tirsdag 19. september kl. 21.30. Ungkaren går to ganger i uka og på onsdager sendes programmet kl. 22.00. Du kan også se programmet på Discovery +.

Denne saken ble første gang publisert 19/09 2023, og sist oppdatert 19/09 2023.

Les også