Underholdning

John Carew besøker bestemor Ragnhild (94) så ofte han kan: - Hun er en stor støttespiller

Selv om John Carew er en travel mann, tar han seg alltid tid til å besøke bestemoren i Heidal. Da får han ofte tilbakemeldinger på TV-serien «Heimebane».

KARRIEREBYTTE: Etter mange år som fotballproff har John Carew byttet beite. Nå gjør han stor suksess som skuespiller.
KARRIEREBYTTE: Etter mange år som fotballproff har John Carew byttet beite. Nå gjør han stor suksess som skuespiller. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
Sist oppdatert

Syv år etter at John Carew (39) la fotballskoene på hylla, har lørenskogingen vist at han har mange andre talenter å falle tilbake på. Etter en imponerende fotballkarriere har han lyktes stort på businessfronten, og ikke minst betyr skuespillersatsingen mye for 39-åringen.

John Carew har fått mye ros for sine prestasjoner i NRK-serien «Heimebane» der han spiller han den hjemvendte utenlandsproffen Michael Ellingsen.

En som følger ekstra godt med på serien er Johns bestemor Ragnhild Ryen (94). Skuespillerens mormor er bosatt i den lille bygda Heidal i Gudbrandsdalen, der morsslekten kommer fra.

– Hun liker serien veldig godt. Hun er også veldig glad i fotball, så det passer henne bra. Hun følger ivrig med på fotballkamper og er stor Vålerenga-fan. Men når det er drama, synes hun det er ekstra gøy, forteller John til Her og Nå.

Nært forhold

John sier han alltid har hatt et nært forhold til mormoren og resten av slekta i Gudbrandsdalen.

I 2013 meldte lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen at den tidligere fotballstjernen hadde kjøpt en leilighet i Heidal til én million kroner.

Den brukes når familien besøker Ragnhild. John, som er både døpt og konfirmert i Heidal, forsøker å dra til morens hjembygd så ofte han kan.

– Når jeg er i Norge og har litt fri, kombinerer vi det med turer opp til dalen. Mamma er blitt pensjonist nå, så hun har en del tid til å reise hjem dit. Det er jo der hele familien er. Jeg besøker bestemor så ofte jeg kan, forteller John.

- Stor støttespiller

«Heimebane»-stjernen, som er sønn av Jorunn Ryen Carew og Ousainou Alieu Carew fra Gambia, er til vanlig bosatt i London.

NÆRT FORHOLD: John Carew har alltid hatt et nært forhold til bestemoren. Her fra Ragnhilds 90-års feiring.
NÆRT FORHOLD: John Carew har alltid hatt et nært forhold til bestemoren. Her fra Ragnhilds 90-års feiring. Foto: Privat

Med en travel timeplan som inkluderer produksjon av serier og film verden over, synes han det er godt å være hjemme i Norge når kalenderen tillater det.

Tilbakemeldingene John får fra bestemor når hun ser på «Heimebane» synes han bare er gøy.

– Hun er der litt med pekefingeren. «Hun 17-åringen, hva er det du holder på med der?», humrer Carew.

– Men hun synes det er gøy, slik som bestemødre gjør. Hun er i god form fortsatt – en sprek 94-åring. Bestemor er en stor støttespiller og veldig viktig for meg, uten tvil, sier John.

KRITIKERROST: I «Heimebane» spiller John utenlandsproffen Michael Ellingsen. Her sammen med Ane Dahl Torp, som elitetreneren Helena Mikkelsen i fotballklubben Varg.
KRITIKERROST: I «Heimebane» spiller John utenlandsproffen Michael Ellingsen. Her sammen med Ane Dahl Torp, som elitetreneren Helena Mikkelsen i fotballklubben Varg. Foto: NRK

Denne saken ble første gang publisert 24/03 2019, og sist oppdatert 22/03 2019.

Les også