Jenny Jenssen om ektemannen og «16 ukers helvete»

Jenny Jenssen gifter seg for femte gang – med samme mann

For Jenny Jenssen har deltagelsen i «16 ukers helvete» vært så viktig at hun vil fornye ekteskapsløftet sitt i den bratte Wyllerløypa i Holmenkollen. – Wyllerløypa var der jeg stengte døren til det gamle, usunne livet, og åpnet døren til det nye, fantastiske livet jeg har nå, forteller artisten.

<b>JENNY JENSSENS FAMILIE:</b> Jenny Jenssen vil ikke vite hva hun veide, men hun gikk ned mange kilo i løpet av «16 ukers helvete». Hun hun har gått ned enda mer siden. Datteren Tilje mener den allerede glade mammaen hennes har blitt enda gladere.
JENNY JENSSENS FAMILIE: Jenny Jenssen vil ikke vite hva hun veide, men hun gikk ned mange kilo i løpet av «16 ukers helvete». Hun hun har gått ned enda mer siden. Datteren Tilje mener den allerede glade mammaen hennes har blitt enda gladere. Foto: Svein Brimi
Publisert

– Ja, æ får på mæ alt – alle de gamle scenekostyman mine som æ tenkte æ skulle kvitte mæ med, kommer æ inn i. Æ må i klesskapet til ho Tilje for å finne klær, kunngjør Jenny Jenssen (59) fra Bjerkvik i Nordland og smiler fra øre til øre.

Det er over to måneder siden innspillingen av TVNorge-programmet, «16 ukers helvete» var ferdig, men artisten er fortsatt minst like motivert som under innspillingen.

– Jeg har gått ned enda mer i vekt og trimmer kanskje mer enn det jeg gjorde under innspillingen. Plutselig var jeg en av dem som sto på tredemølla på SATS 1. juledag. Jeg elsker det, sier Jenny og smiler.

<b>JENNY JENSSEN: </b>– Da «16 ukers helvete» startet hadde jeg en fysisk alder på 70 år. Etter 16 uker var jeg i 40-årene fysisk.
JENNY JENSSEN: – Da «16 ukers helvete» startet hadde jeg en fysisk alder på 70 år. Etter 16 uker var jeg i 40-årene fysisk. Foto: Svein Brimi

«16 ukers helvete»

Vi møter Jenny, ektemannen Tor Søreng (66) og datteren Tilje (16) hjemme på Nesbru i Asker. I et flott hus tegnet av den renommerte arkitekten Finn Sandmæl bor trekløveret og hunden Pippa (10).

Født: 22. februar 1964

Alder: 59 år

Yrke: Artist

Barn: Tilje Jenssen-Søreng (16)

Ektefelle: Tor Søreng (66)

Se mer

– Jeg skal på to zumba-timer (dansetimer journ.anm.) i dag. Én klokka seks og en klokka åtte, sier Jenny ivrig.

– Hun er syk, sier ektemannen og ler. Jenny ler hun også.

Men sånn er det blitt etter at Jenny ble med i «16 ukers helvete» på TVNorge. Et program hvor deltagerne går gjennom et knalltøft 16 ukers kostholds- og treningsregime. Under innspillingen kjørte Tor følgebil for kona, en «kunst» han har lært av å se på sykkelløpet «Tour de France». Men i begynnelsen endte han ofte opp som redningsmann da Jennys hode og kropp sa stopp.

Det var absolutt ikke gitt at Jenny skulle stå slik hun gjør her i dag, trippende etter trening og sunn mat. Først takket hun nei til programmet. Men fastlegen ba henne innstendig om å revurdere.

– Jeg hadde høyt blodtrykk og gikk på stadig sterkere medisiner uten å få blodtrykket ned. Jeg slet med voldsomme bekkenproblemer som jeg hadde hatt siden jeg gikk gravid for 17 år siden.

– Jeg hadde ofte halsbrann. Det var også vondt å gå i trapper. Skulle jeg sette meg på huk for å løfte opp hunden, så knaket det i knærne. Men jeg raste videre i livet. Jeg sto på scenen, men jeg kjente jo at det stadig ble tyngre, forteller Jenny, som innrømmer til Her og Nå at både rødvinsglasset og potetgullskålen også økte i omfang.

De første ukene var som programmet lovet, et helvete. Det ble tøffere enn Jenny hadde sett for seg. Noen uker inn, etter å ha gått opp slalåmbakken, Wyllerløypa, i Oslo, var Jenny nær ved å gi opp. Men en samtale med mentor og treningsveileder Martin Johnsrud Sundby gjorde at Jenny endret seg.

– Wyllerløypa ble vendepunktet for meg. I begynnelsen sammenlignet jeg meg med de andre og følte meg som gruppens taper.Martin fikk meg til å begynne å tenke at jeg gjorde dette for meg selv i stedet for å sammenligne meg med de andre. Jeg måtte ta et oppgjør med meg selv. Det var enten å begynne å tenke positivt på prosessen eller kaste inn håndkleet, sier hun.

Les også: Martin Johnsrud Sundby fra «16 ukers helvete» advarer mot treningstabber

<b>WYLLERLØYPA:</b> I «16 ukers helvete» ble Wyllerløypa (bildet) vendepunktet for Jenny. – Første gang Jenny gikk Wyllerløypa var hun på nippet til å gi opp hele prosjektet, men så snudde det. Til sommeren skal Tor og Jenny fornye ekteskapet nettopp her.
WYLLERLØYPA: I «16 ukers helvete» ble Wyllerløypa (bildet) vendepunktet for Jenny. – Første gang Jenny gikk Wyllerløypa var hun på nippet til å gi opp hele prosjektet, men så snudde det. Til sommeren skal Tor og Jenny fornye ekteskapet nettopp her. Foto: Privat

Normalisert blodtrykket

I dag er Jenny på et sted i livet som hun nesten ikke kunne ha drømt om. Blodtrykket har normalisert seg, halsbrannen er borte og bekkenet har blitt bra. Jenny var sikker på hun ville måtte leve med bekkensmerter resten av livet.

– Jeg må nesten klype meg i armen når jeg ser hvordan livet mitt ser ut i dag. Det er et helt annet liv, og jeg elsker det livet her. Nå tar jeg den øverste ringen på kransekaka, i stedet for de tre nederste.

Neste år fyller dansebanddronningen 60 år, og samme år feirer hun 50 år som profesjonell artist. Planen er en jubileumsturné som skal ta publikum gjennom hele Jennys karriere.

<b>ULIKE STILER:</b> Jenny viser frem flere godbiter fra kostymelageret. – Jeg føler at jeg ser ut som jeg jobber på fly i denne, sier Jenny før hun viser oss «nødutgangene» med et stort smil.
ULIKE STILER: Jenny viser frem flere godbiter fra kostymelageret. – Jeg føler at jeg ser ut som jeg jobber på fly i denne, sier Jenny før hun viser oss «nødutgangene» med et stort smil. Foto: Svein Brimi

Jenny hadde aldri trodd at hun skulle få mulighet til å vise publikum sceneklærne fra de ulike epokene på jubileumsturneen.

– Jeg har masse fine sceneklær som var altfor små. Det spriket overalt hvis jeg presset meg inn i dem. Jeg tenkte jeg skulle ha hagesalg og kvitte meg med dem for godt. Men nå passer de, alle sammen. Det er helt sykt. På jubileumsturneen skal jeg danse og frese rundt på scenen. Nå blir jeg ikke andpusten på samme måte som jeg ble før. Jeg har testet konserter, og det er en vanvittig forskjell. Det er gøy, sier Jenny.

Les også: Ernæringsfysiolog med klar beskjed: – Ingen bør ha dårlig samvittighet for matinntak

<b>FØR 16 UKERS HELVETE:</b> Dette bildet ble tatt av Jenny rett før «16 ukers helvete» startet. I dag føler Jenny seg som ny både lettere, friskere og sprekere.
FØR 16 UKERS HELVETE: Dette bildet ble tatt av Jenny rett før «16 ukers helvete» startet. I dag føler Jenny seg som ny både lettere, friskere og sprekere. Foto: Discovery
<b>ETTER 16 UKERS HELVETE:</b> Denne røde fløyelsjakken brukte Jenny under konserter i 1990. Den har vært altfor liten i årevis, men nå sitter den som støpt. Den blir med på jubileumsturneen til neste år.
ETTER 16 UKERS HELVETE: Denne røde fløyelsjakken brukte Jenny under konserter i 1990. Den har vært altfor liten i årevis, men nå sitter den som støpt. Den blir med på jubileumsturneen til neste år. Foto: Svein Brimi

Datteren Tilje Jenssen-Søreng

Hun tar oss med på en reise tilbake i tid. Hun forteller om høydepunktene i livet og karrieren. De har det vært mange av.

Tårene triller når Jenny minnes datteren Tilje bli født 30. september 2006 etter ti mislykkede prøverørsforsøk. Jenny var så lykkelig at hjertet nesten bristet, men i bilen på vei hjem fra sykehuset med Tilje ringer NRK og tilbyr henne en sang og en plass i Melodi Grand Prix.

– Da tenkte jeg: «Går det an å bli lykkeligere nå?»

Jenny var også deltager i «Maestro» på NRK og dirigerte KORK. Da hun sto der og dirigerte den vakre musikken, minnes hun at hun tenkte: «La dette vare evig». Hun tar oss med tilbake til vakre møter med publikum over det ganske land. Og til den dagen da den store kjærligheten, en langhåret bassist med rød skinnjakke, ringte og trengte en vokalist til dansebandet Septimus.

– Det har vært utrolig mange fine opplevelser. Jeg føler jeg har levd så rikt og vært så heldig. Alle de fine turneene Tor og jeg har hatt sammen hvor vi har stått sammen på scenen, husker Jenny tilbake og smiler mens lykketårene triller nedover kinnene.

Les også: (+) Det slo gnister mellom Ulrikke og Christoffer da de møttes – så kom den store nedturen

<b>FLOTT FASONG:</b> «Men mamma da, de passer, du har fått midje», sa Tilje da hun så meg i kostymene. Både Tilje og Tor har vært gode støttespillere i prosessen, sier Jenny Jenssen.
FLOTT FASONG: «Men mamma da, de passer, du har fått midje», sa Tilje da hun så meg i kostymene. Både Tilje og Tor har vært gode støttespillere i prosessen, sier Jenny Jenssen. Foto: Svein Brimi

Ektemannen Tor Magne Jenssen-Søreng

Jenny og ektemannen Tor møttes i 1989. I 1996 giftet de seg i Ormøy kirke i Oslo. På sin 10-års bryllupsdag fornyet de ekteskapsløftene. Da var Jenny gravid med datteren Tilje.

Men det stoppet ikke der. På parets femtende bryllupsdag giftet de seg igjen i en lavvo på Golsfjellet tre dager til ende. Og da de feiret 20-års bryllupsdag ble ekteskapsløftene fornyet i hagen hjemme i Asker.

<b>EKTEMANNEN TOR:</b> Jenny er veldig takknemlig for å ha den stødige ektemannen Tor ved sin side. – Han er min viktigste støttespiller, sier Jenny.
EKTEMANNEN TOR: Jenny er veldig takknemlig for å ha den stødige ektemannen Tor ved sin side. – Han er min viktigste støttespiller, sier Jenny. Foto: Svein Brimi

Planen var å fornye ekteskapet gang nummer fem da de hadde vært gift i 25 år, men koronaen satte en stopper for det. Nå planlegger de å gifte seg til sommeren i «16 ukers helvetes» ånd – programmet som har endret livet og gjort det bedre.

– Jeg har lyst til at vi skal gifte oss i Wyllerløypa. Wyllerløypa ble vendepunktet for meg. Det var der jeg stengte døren til det gamle usunne livet, og åpnet døren til det nye fantastiske livet jeg har nå.

– Jeg skal komme med helikopter, roper Tor fra rommet ved siden av. Jenny ler hjertelig.

– Han kommer med helikopter, og jeg skal gå, sier Jenny og ler. Hun tar en pause:

– Også skal jeg selvfølgelig ha den «helvetes» familien der. Det blir strålende, sier Jenny med et hjertelig smil.

Denne saken ble første gang publisert 10/03 2023.

Les også