Jennifer Lawrence er verdens best betalte kvinnelige skuespiller

Men to av skuespillerne på topp 10-listen har du nok aldri hørt om.

Foto: NTB Scanpix
Publisert

(SIDE2):Forbes publiserte nylig sin liste over verdens best betalte kvinnelige skuespillere, og det er altså Jennifer Lawrence som topper listen - i år som i fjor.

LES OGSÅ: Hun er verdens best betalte supermodell

Forbes har sett på inntekten til skuespillerne i perioden 1. juni 2015 til 1. juni 2016.

Tjente 377 millioner kroner

Lawrence tjente over 46 millioner dollar, altså rundt 377 millioner norske kroner. Den høye inntekten skyldes hun fikk betalt for den siste «Hunger Games»-filmen, i tillegg til at hun fikk en forhåndsutbetaling for filmen «Passangers». Sistnevnte har premiere i desember 2016, og er regissert av Morten Tyldum.

På andreplass ligger Melissa McCarthy, best kjent fra TV-seriene «Gilmore Girls» og «Mike & Molly». Hun tjente 33 millioner dollar, altså rundt 270 millioner norske kroner, hovedsakelig på grunn av sin rolle i filmen «Ghostbusters».

LES OGSÅ: Denne kjendisen tjener mest

Foto: NTB Scanpix

Kinesisk skuespiller på femteplass

Videre finner vi Scarlett Johansson (25 millioner dollar) og Jennifer Aniston (21 millioner dollar) på tredje- og fjerdeplass, men på femteplass dukker det opp et navn vi ikke kjenner til.

Her ligger nemlig Fan Bingbing, en kinesisk skuespiller med en inntekt på 17 millioner dollar. I fjor lå Bingbing på en fjerdeplass, da med en inntekt på 21 millioner dollar.

Bingbing hadde sitt gjennombrudd i Kina med en rolle i den kinesiske TV-serien «My Fair Princess», og har siden spilt i en rekke kinesiske TV-serier og filmer. Hun hadde også en rolle i «X-Men: Days of Future Past» i 2014.

I tillegg har Bingbing spilt inn et album, som kom ut i 2005. Hun blir sett på som et moteikon, og imponerer ofte på rød løper.

Foto: NTB Scanpix

Bollywood-skuespiller tar tiendeplassen

De neste skuespillerne på lista er kjente fjes: Charlize Theron (15,6 millioner dollar), Amy Adams (13,5 millioner dollar), Julia Roberts (12 millioner dollar) og Mila Kunis (11 millioner dollar).

Men på tiendeplass finner vi nok et ukjent navn, nemlig Bollywood-skuespilleren Deepika Padukone. Padukone ble faktisk født i Danmark, men flyttet til India før hun fylte ett år.

Hun hadde sitt gjennombrudd med filmen «Om Shanti Om» i 2007, og har siden gjort stor suksess i Bollywood. Padukone er en nykommer på Forbes-listen, med en formidabel inntekt på 10 millioner dollar.

Padukone fikk nylig sin første rolle i en Hollywood-film, nemlig «XXX: Return of Xander Cage», der hun blant annet spiller mot Vin Diesel. Filmen har premiere i januar 2017.

Foto: NTB Scanpix

LES OGSÅ: Hun er verdens best betalte supermodell

Denne saken ble første gang publisert 25/08 2016.

Les også