- Jeg har vært litt bitter

Vibeke Klemetsen ville egentlig ikke trekke seg fra «71 Grader Nord.»

Foto: (TVNorge)
Publisert

(SIDE2): Vibeke Klemetsen mener TVNorge presset henne ut av «71 Grader Nord.»

I mandagens episode av 71 Grader Nord trekker Vibeke Klemetsen seg, og hun er dermed ute av kampen om å bli Norges tøffeste kjendis.

- Jeg var allerede fysisk sliten etter turen gjennom Trollheimen og jeg tror produksjonen fanget opp at jeg var sliten. Morgenen før frikortkonkurransen kommer legen kjempetidlig inn i teltet og spør hvordan det går med oss, sier Klemetsen til Side2.

Det som på TV fremstår som at valget om å trekke seg helt og holdent er Klemetsens, er ifølge henne feil, og overfor Side2 ønsker hun å fortelle sin side av saken.

- Fysisk sliten
- Legen spør meg hvordan jeg har det og om jeg har vondt noe sted og da sier jeg bare at «Nei, det går bra». Jeg er fysisk sliten, men ikke noe ut over det. Så sier legen at han har lyst til å ta en bekkenløsningstest. Jeg skjønte ikke helt hvorfor, for jeg hadde ikke noe vondt.

Etterpå advarer legen som undersøker henne om at neste etappe vil være den hardeste hittil i konkurransen.

- Jeg hadde jo ikke vondt i det hele tatt, men spurte om de mente at jeg burde hoppe over neste tur, eller om de mente jeg skulle trekke meg. Da får jeg beskjed om at det er greit om kroppen får litt ro, men at om jeg skulle trekke meg var dette noe jeg måtte avgjøre selv, men at de ville ha full respekt om jeg bestemt meg for å gjøre nettopp det.

Klemetsen selv mente at om hun skulle trekke seg så var det legen, og ikke henne selv som måtte informere om beslutningen og hvorfor. Dette fikk hun ikke gehør for.

- Jeg begynte og grine, og ba om å få snakke med produksjonen, sier Klemetsen.

Tøff tur
Det var etter at de åtte gjenværende deltakerne hadde forsert ulendt terreng ved hjelp av kano, sykkel og føtter i Sør-Trøndelag at den vakre programlederen forteller at hun velger å trekke seg. Klemtesen var på dette tidspunktet gravid i femte måned.

- Jeg ble også litt redd for jeg hadde en baby i magen, og ville ikke gjøre noe for å utsette den for noe, sier Klemetsen, og legger til at alt skjedde svært fort og at avgjørelsen ikke var godt nok gjennomtenkt fra hennes side.

- Da jeg satt på flyet den kvelden så tenkte jeg «Hva søren skjedde?» Jeg skulle aldri dratt hjem. Jeg følte jeg hadde blitt lurt. Sannheten er at jeg har vært litt bitter i ettertid. Jeg følte meg lurt og jeg har vært irritert. Jeg hadde egentlig lyst til å forlate turen på samme måte som de andre, men slik ble det ikke.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Foto: Guro Holmene

Kunne ikke bære tungt
Klemetsens turkamerater ser ut til å bli overrasket når de hører at programlederen og Yoga-fantasten sier hun skal trekke seg.

- Avgjørelsen ble tatt bak bilen og så var det rett til filming. Jeg tror de aller fleste av de andre deltakerne ble overrasket. Jeg hadde jo ikke snakket om å trekke meg i det hele tatt, men at de kanskje synes det var greit at jeg dro hjem. Innimellom følte jeg kanskje at noen av deltakerne syntes det var dumt at en gravid kvinne var med siden jeg var litt sinke, og ikke kunne bære like tungt som de andre.

Til tross for at Klemetsen lenge gikk og kjente på følelsen av bitterhet for at hun måtte trekke seg fra konkurransen, er dette nå glemt.

- Dette er et TV-program og det er underholdning, og ikke blodig alvor. Jeg synes jeg viste en utrolig tøff side av meg selv, samtidig som jeg fikk vist at jeg også er fornuftig som gravid ved at jeg trakk meg da jeg gjorde. Det var bedre å trekke seg når man var på topp enn å gjøre det gråtende i en fjellvegg som kunne vært realiteten om jeg hadde blitt med på neste tur.

Slo hodet
Tidligere i år ble det kjent at NRK-programleder Phung Hang (30) falt om under innspillingene av årets sesong av realityserien. To uker inn i reisen ble det ekstra dramatisk da hun falt om og slo hodet mot en stein. Hun ble liggende bevisstløs i over fem minutter.

- Jeg hadde lavt blodtrykk, og kjente allerede tidligere på dagen at jeg var veldig sliten. Nå husker jeg svært lite fra selve hendelsen. Men jeg ble fortalt at jeg besvimte på grunn av lavt blodtrykk, sa hun til VG om hendelsen.

I forrige program måtte programlederen trekke seg mot sin vilje, og fikk dermed ikke være med på reisen videre.

«71 Grader Nord» ser du på TVNorge mandag kl. 20:30

Denne saken ble første gang publisert 26/03 2012.

Les også