- Jeg hadde ingen grenser

Stig Inge Bjørnebye utviklet seg rent personlig under innspillingen av «71 Grader Nord».

Foto: TVNorge (TVNorge)
Publisert

(SIDE2): - Jeg hadde ingen fæle opplevelser. Jeg fikk testet noen grenser, og fant ut at jeg hadde ingen grenser der jeg trodde jeg hadde det. Jeg likte alle turene, og det var spennende. Jeg fikk utviklet meg rent personlig, sier Stig Inge Bjørnebye til Side2.

I mandagens utgave av kjendisversjonen av «71 Grader Nord» var det Bjørnebye som måtte avslutte sin reise mot Nordkapp. Etter å ha klatret opp en loddrett fjellvegg for å ta seg til topps på Segla, 639 meter over havet, måtte deltakerne kjempe mot hverandre for å unngå å måtte stille til duell og dermed stå i fare for å ryke ut.

- Det var ubehagelig
Kjendisene fikk i oppgave å føre en krok langs et strømførende rør uten å få støt. De som fikk flest støt må ut i duell.

- De konkurransene avhenger mye av dagsform og type øvelse. De skal være kjønnsnøytrale, og det handler litt om å ha dagen. Jeg hadde stort sett hatt dagen på disse øvelsene, men ikke alltid.

- Selve øvelsen var ubehagelig, men ikke vondt og det var ikke farlig, sier Bjørnebye som var en av dem som fikk støt flest ganger, men som da brukte lengst tid på oppgaven.

Den tidligere fotballproffen valgte å møte Gustav Nilsen til duell, og han tok det ikke så tungt at det var komikeren som gikk seirende ut av kampen som gikk ut på å sette opp dominobrikker på en brygge.

- Det var ganske uproblematisk for meg å måtte reise hjem. Årsaken er at jeg har levd med konkurranser som profesjonell fotballspiller i over 20 år og for meg var det ikke det viktigste å vinne denne gangen. Det viktigste var turene og samholdet og hele opplegget og det å være til stede.

- Jeg ble litt stolt
Han var også godt fornøyd med å se at sin gode venn Gustav fortsatt var med i kampen om å komme først i mål på Nordkapp.

- Jeg hadde en god følelse etter duellen fordi Gustav og jeg hadde vært gjennom en prosess hvor jeg hadde jobbet med å motivere han og få han til å tenke annerledes. Jeg fikk en god følelse av at han gikk videre og jeg ble litt stolt.

Foto: Tvnorge

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Til tross for at gruppen, som bare besto av menn, hadde fått et godt samhold og så ut til å kose seg på det som skulle bli Bjørnebyes siste reise i «71 Grader Nord»-regi for denne gangen, brukte han ikke lang tid på å komme over nederlaget.

- Jeg har både vunnet og tapt større ting og jeg har tidligere måtte bruke tid på å komme meg over et nederlag. Det trengte jeg ikke denne gangen.

- En stor opptur
Han minnes allikevel det gode samholdet i gruppa.

- Det var en spesiell gjeng og selv om vi konkurrerte, så var vi et lag og det var ikke noe krangling og konfrontasjoner, bare samhold og respekt. Det var en glede å vinke de andre videre. Og så hadde jeg kommet til et punkt hvor det var greit å reise hjem etter en måned på tur.

- Det hele var egentlig en stor opptur.

«71 Grader Nord» ser du på TVNorge mandag kl. 20:30.

Denne saken ble første gang publisert 23/04 2012.

Les også