- Jeg hadde dødsangst

«71° Nord» er ikke for pyser.

Foto: Elin Reitan (Mediehuset Nettavisen)
Publisert

OSLO/(Side2): Deltakerne i «71° Nord» får virkelig kjørt seg under innspillingene av den populære realityserien, og mange må også stå ansikt til ansikt med sine egne redsler når de gjennom halsbrekkende stunts må bryne seg på det de frykter mest.

- Det mest utfordrende for min del var å holde psyken oppe og så har jeg noen utfordringer når det gjelder høyde. Det var derfor det å bevege seg i høyden som var den utfordring for min del, sier, John Fraser (26), til Side2.

Foto: TVNorge (TVNorge)

- Ufattelig tungt
Bodøværingen har høydeskrekk og ved flere anledninger måtte han utfordre seg selv under innspillingen.

- Jeg følte dødsangsten - uten tvil, sier han, og legger ikke skul på at han både gleder og gruer seg til å se seg selv med kjempe mot dødsangsten på TV.

Men til tross for at reisen gjennom Norge var tung legger han ikke skjul på at han synes det var en fantastisk opplevelse og at han nå bare nyter øyeblikkene i rampelyset.

- Det var veldig mye mer utfordrende enn jeg trodde. Man har jo sett det på TV og da har jeg tenkt at; dette kan jeg gjøre og dette ser kult ut og dette er noe jeg vil prøve selv. Men når man er midt opp i det er det ufattelig tungt psykisk og ufattelig tungt fysisk.

- Det var mye mer utfordrende enn jeg trodde det var, legger han til.

- Vi blir presset rimelig hardt
Lysten til å prøve noe nytt og et ønske om å bryte litt opp i sitt eget A4-liv er årsaken til at fengselsbetjenten meldte seg på konkurransen.

- Jeg elsker utfordringer og derfor er «71° Nord» midt i blinken for meg, sier han og legger ikke skjul på at han lærte et par ting om seg selv i løpet av den fysisk krevende reisen.

- Jeg har lært at jeg har litt andre sider med tanke på både frykt og hvor mye denne kroppen tåler. Vi ble presset rimelig hardt. Jeg har også lært at når jeg tror jeg er i kjelleren så har jeg egentlig ganske mye mer å gi. Jeg tror jeg kjenner meg selv litt mer nå enn før jeg meldte meg på «71° Nord», smiler han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Veldig mange skjønne jenter
Det og ikke å ha regelmessig tilgang til dusjfasiliteter bød ikke på nevneverdige store problemer for John. Han legger derimot til at kroppslukt og svette satte en stopper for romantikken på turen.

- Det er veldig mange skjønne jenter her som jeg setter veldig stor pris på, men romantikk er ikke det man først og fremst tenker på når man ligger svett, klam og våt i et telt, ler han.

Selv om John ikke brydde seg mye om svettelukt på reisen, var ikke det å bo tett på en gruppe mennesker han ikke kjente før spesielt utfordrende.

- Det er veldig spesielt fordi i begynnelsen var vi 40 stykker og da er det noen man kommer godt overens med, men så er man plutselig bare fjorten stykker.

Han fortsetter:

- Det er litt vanskelig å bo så tett for vi er veldig ulike typer og veldig mange sterke typer i den gruppa. Men jeg synes det gikk veldig bra. Jeg elsker hele gjengen som har vært med. Selvfølgelig er det utfordringer for vi er ulike, men for min del har det gått fint.

«71° Nord» ser du mandager kl. 20:30 på TVNorge.

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2012.

Les også