- Jeg er ikke for ung

Toppblogger Sophie Elise (18) pryder forsiden mannebladet FHM.

Foto: Privat (Privat)
Publisert

(SIDE2:) Sophie Elise Isachsen er jenta bak bloggen sophieelise.blogg.no, som for tiden ligger på andre plass på topplisten til Norges største bloggsammfunn blogg.no. 18-åringen fra Harstad blir å se på forsiden av neste nummer av FHM (for him magazine).

Sjekk ut bloggen hennes her

Til nettstedet 730.no sier hun at hun ikke er enige med de som mener hun er for ung til å være på forsiden av mannebladet.

- Jeg er 18 år, altså myndig og kan tenke for meg selv. Dette er noe jeg har tenkt nøye igjennom, og sikkert FHM også. FHM er ikke et «pornoblad» og bildene ble fine og ikke drøye. Jeg synes man ser verre enn det hvis man bare man titter på reklamepauser på TV3 eller TV 2, sier Sophie til 730.

Foto: Faksimile (FHM)

Hun forteller at hun sa ja til å stille lettkledd fordi hun fikk ta kontrollen, og at hun visste fotografen var dyktig.

- Jeg sa ja fordi jeg fikk ta mye styring selv og Rolf-Ørjan (Høgset) er en mann jeg stoler på og som jeg vet har peiling.

Sophie er godt fornøyd med fotoshooten, og liker bildene som snart kommer på trykk.

- Det var gøy og spennende. Jeg liker å bli tatt bilder av og synes resultatet ble bra, sier Sophie til 730.

Bloggen er ikke bare en hobby for Sophie Elise. Som en av Norges mest leste bloggeren har hun også en betydelig inntekt. Hver månedet får hun inn 20 000 kroner ved å dele tanker og bilder av seg selv.

18-åringen har tidligere skrevet inlegget med den ironiske tittelen «Heller drittkjerring enn FHM». Hun er opptatt av å ikke dømme ut fra førsteinntrykk, og sier bloggen har gjort henne mer åpen.

Foto: (privat/sophieelise.blogg.no)

Til foreldrenes frustrasjon er Sophie Elise stor tilhenger av glamormodell Linni Meister, som har stilt opp i FHM en rekke ganger.

«Ta for eksempel Linni Meister. En utrolig søt jente som det ikke finnes et snev av vondt i, som er en utrolig god mor og en strålende personlighet. Men likevel tar jeg mamma og pappa i å himle åpenlyst med øynene hver gang hun er på tv, og kommenterer hvor dum hun er. Hvorfor er hun dum? Fordi hun har vært i undertøy på forsiden av FHM?»

Hun forteller oppgitt hvordan folk dømmer ut i fra utseende og inntrykk.

«Tenk at det finnes slike fordommer enda i Norge, det er veldig 1920 spør du meg! Tenk at det er det verste en jente kan gjøre nå for tiden i følge voksne mennesker - det er å ta restylane, silikon og bruke lite klær»

Hun er kritisk til hva folk ser på som «ok» i Norge.

«Det er mindre sosialt akseptert å være i FHM enn det er å være en drittkjerring. Det er faen meg helt sinnssykt»

Som Side2 tidliger har skrevet har Sophie Elise har selv opplevd å bli møtt med fordommer.

- Om man er blond, brun og har store pupper så drar folk konklusjoner, fortalte hun til Side2.

Magasinet med Sophie Elise på forsiden kommer i hyllene 22.mars.

Her finner du bloggen til Sophie Elise

Mer fra Side2? Sjekk forsiden!

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2013.

Les også