- Jeg er årets mest naive

«71° Nord»-Maria er spent på hva de andre deltakerne har sagt om henne under innspillingen.

Foto: Elin Reitan (Side2)
Publisert

TJUVHOLMEN (Side2): Maria Sunde (22) er den aller yngste av årets «71° Nord»-deltakere. Til tross for dette mener den blonde Førdeværingen at reisen oppover vårt langstrakte land, med tung sekk på ryggen, ikke var tøffere enn hun hadde forventet.

- Jeg hadde innstilt meg på at det skulle vær tøffere enn jeg kunne forstille meg og da var det ikke noe som kunne overstige det. Derfor sto turen til forventningene, sier Maria, til Side2.

Foto: TVNorge (TVNorge)

- Mange jenter på tur
Før avreise var hun imidlertid forberedt på at hun ville møte mange utfordringer underveis, men den turglade jenta tente på muligheten deltakelsen i et slikt program ga henne.

- Det så spennende ut å få et oppdrag som man måtte løse. Det å måtte gå en lang distanse på en eller annen måte, både med og uten sekk i norsk natur, var en veldig spennende tanke. Jeg er veldig glad i idrett, fjell og norsk natur og det var nok det som dro meg til å melde meg på.

Det at hun måtte reise rundt med en gruppe helt ukjente mennesker, gjorde sitt for å krydre naturopplevelsene.

- Det var ikke mange konflikter, men noen var det. Spesielt når det er mange jenter på tur så blir det lett til at noen føler seg tilsidesatt. Men fra min side så har vi ordnet opp i det og jeg håper alle de andre føler det samme, sier Maria, som allikevel er spent på hva de andre realitydeltakerne har sagt bak hennes rygg.

- Nå er vi alle veldig gode venner og jeg håper det fortsetter slik også etter programmet er slutt, men man vet jo aldri hva andre har sagt om deg på TV. Jeg vet med meg selv at jeg er årets mest naive i tillegg til at jeg er veldig ærlig og jeg lyver aldri. Om noen spør meg om noe så må jeg snakke sant. Men jeg har skjønt at alle ikke er som meg og derfor er jeg veldig spent på hva som har blitt sagt på TV og hva som egentlig ligger bak. Jeg håper jo det er positivt, men man kan jo aldri vite.

Maria innser videre at det kan bli vanskelig å forholde seg vennlig til de andre deltakerne om det kommer fram at noen har slengt med leppa.

- Jeg håper vi slipper de situasjonene og at vi i alle fall får ordnet opp i det om det blir mye baksnakking. Jeg håper og tror at alle vil være venner også etter at programmet blir vist på TV.

- Da får jeg litt angst
Til tross for at hun er ved godt mot når det gjelder eventuell baksnakking fra de andre, er det en del ting Maria gruer seg til å se på TV.

- Jeg gleder meg, men jeg gruer meg veldig mye også for det er selvsagt et par ting man angrer på at man har sagt og et par ting man angrer på at man har gjort, men slik er det alltid.

- I tillegg er det et par hendelser hvor man tenker «Oj, der skjedde det» og så vet man at det kommer på TV og da gruer man seg litt til å se det. Da får jeg litt angst, sier Maria.

- Var du redd under innspillingen?

- Det var definitivt situasjoner der jeg var redd eller bekymra. Vi hadde med oss sikkerhet, det er veldig trygt og de er veldig flinke, men i enkelte situasjoner er man allikevel bekymret - spesielt når jeg skulle i ilden.

- Jeg var ikke nervøs for om utstyret skulle holde, men mer den sjansen for å måtte reise hjem som en konsekvens av det som skjer som gjør til at man lett blir redd og bekymret i enkelte situasjoner.

«71° Nord» sendes på TVNorge mandager kl. 20:30.

Denne saken ble første gang publisert 03/09 2012.

Les også