- Jeg ble mer sårbar enn jeg trodde

«71° Nord»-Nina gråter fortsatt av glede over at hun fikk være med i realityserien.

Foto: Elin Reitan (Side2)
Publisert

(SIDE2): Som så mange andre «71° Nord»-deltakere meldte 40 år gamle Nina Wallin Roth seg på realityserien fordi hun søkte nye utfordringer og opplevelser.

- Det var veldig mye tøffere å være med i «71° Nord» enn jeg trodde. Det var hardt, sier Nina, til Side2.

- Det var ikke bare det fysiske som var tøft. Også det å komme sammen med så mange forskjellige personligheter og takle den biten var hardt, men jeg ville ikke vært opplevelsen foruten.

- Tære på det psykiske
Til tross for at hun, og de andre, måtte omgås en gruppe sammensatt av svært ulike personligheter mener Nina at hun var seg selv under hele reisen, men innrømmerat hun underveis oppdaget nye sider av seg selv.

- Jeg ble litt mer sårbar enn jeg trodde, men det var litt i forhold til settingen, sier Nina.

- En slik reise kan også tære på det psykiske, og det gjør kanskje at man blir mer sårbar. Ut over de tæret det ikke så mye på det psykiske for min del, fortsetter hun.

Fysisk sett trekker Nina frem en epsiode som noe mer utfordrende enn de andre. For til tross for at 40-åringen ikke har høydeskrekk var det enkelte øvelser som foregikk i høyden som satte en liten støkk i henne.

- Det å ikke føle at man har kontroll på beina og å kjenne det suget i magen det var litt «Wow». Men det var derfor jeg ble med - for å teste nye utfordringer, sier hun.

Foto: Tvnorge

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Aldri vært så glad
Det at hun kom gjennom nåløyet og ble en av 14 personer som fikk være med på reisen fra Lindesnes til Nordkapp er hun fortsatt svært takknemlig for.

- Jeg har aldri vært så glad jeg for at jeg fikk være med. Jeg har aldri vært så rørt før - jeg var så glad for at jeg ble tatt ut og fikk være med, innrømmer hun.

- Jeg er glad enda, og jeg gråter enda for at jeg er en av de som var med.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Noen tok ekstra plass
Nina forteller videre at hun selv mener at hun taklet de utfordringene det var å bo så tett på en gruppe ukjente personer, og forklarer at det å finne personligheter hun kunne omgås bra sammen med var det aller vanskeligste rundt gruppedynamikken.

- Det var noen personer som utpekte seg og tok ekstra plass, men jeg vil ikke nevne navn. Jeg tror heller ikke disse konfliktene kommer fram på TV, sier Nina.

- Suget i magen
Sammenlignet med de fysiske pg psykiske utfordringene, Nina og de andre møtte på som deltakere i realityserien, bleknet problematikken rundt det å ikke ha muligheten til å dusje av seg tursvetten.

- Man blir vant til det og så hadde man lurt med seg vaskeservietter og litt sånn, så det gikk greit.

«71° Nord» sendes på TVNorge mandager kl. 20:30.

Denne saken ble første gang publisert 10/09 2012.

Les også