«Jakten på kjærligheten»-Janne har lurt døden to ganger 

– Jeg hadde hatt full hjertestans og flere brukne ribbein etter gjenopplivningen

I fjor måtte den vakre «Jakten»-bonden gjenopplives etter å ha blitt dratt med strømmen i en elv, og for 18 år siden løp hun for livet da tsunamien traff feriestedet i Thailand.

<b>ENGLEVAKT:</b> Janne Bull Bakk har ikke fått traumer etter skrekkopplevelsene. Hun elsker fortsatt å bade, og har vært på ferie i Thailand etter den dramatiske tsunamien.
ENGLEVAKT: Janne Bull Bakk har ikke fått traumer etter skrekkopplevelsene. Hun elsker fortsatt å bade, og har vært på ferie i Thailand etter den dramatiske tsunamien. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Amors piler jobber for fullt i høst nå som den 19. sesongen av «Jakten på kjærligheten» vises på norske TV-skjermer.

Fire nye bønder håper å finne en livsledsager blant flere friere, og det blir flørting, vennskap og tunge hjemsendinger blant deltagerne.

Hundehotelleier Janne Bull Bakk (31) er én av bøndene i årets sesong. Den vakre alenemoren fra Melhus i Trøndelag ble meldt på programmet av venninnegjengen, etter å ha vært singel i to år.

Selv om hun først var skeptisk til å finne kjærligheten på TV, har hun ikke angret et sekund på deltagelsen.

– Det har vært en opplevelse i seg selv, og det hadde jeg ikke trodd på forhånd. Man lærer så mye om seg selv, og jeg har truffet så mange dyktige folk som jeg aldri hadde møtt om jeg ikke hadde vært med på dette. Man utvikler seg på en god og sunn måte. Her måtte jeg gå veldig ut av min egen komfortsone, men jeg tror alle har godt av det iblant, sier Janne til Her og Nå.

<b>JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN:</b> Programleder Gunhild Dahlberg sammen med årets bønder. Jørgen Heen Brovold (f.v.), Frank Sigvaldsen, Janne Bull Bakk og Tormod Bakke.
JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN: Programleder Gunhild Dahlberg sammen med årets bønder. Jørgen Heen Brovold (f.v.), Frank Sigvaldsen, Janne Bull Bakk og Tormod Bakke. Foto: Morten Bendiksen

«Jakten på kjærligheten»

«Jakten på kjærligheten» sendes på TV 2 mandager og onsdager kl. 20.00.

Se full TV-guide her.

Du kan også se programmet på TV 2 Play.

Se mer

31-åringen var klar på kvalitetene hun så etter hos sine friere for at det skulle kunne utvikle seg til kjærlighet.

– Han bør være genuint snill. Det er synd å si det, men sånne vokser ikke på trær lenger. De bør være opptatt av folk rundt seg, være utadvendte, og våge å være seg selv. Det synes jeg er modent og tøft. Masse humor er også viktig, forteller hun.

<b>FLERE FRIERE:</b> Janne og programleder Gunhild Dahlberg flankert av bondens håpefulle friere.
FLERE FRIERE: Janne og programleder Gunhild Dahlberg flankert av bondens håpefulle friere.

Hundehotelleieren innrømmer at det er utenom det vanlige å jakte på kjærligheten foran hele Norge. Men to dramatiske hendelser som nesten kostet henne livet, har gjort at hun våger å begi seg ut i det ukjente.

«Vi lever bare én gang og man vet aldri når livet kan snu», som hun selv sier.

Les også: (+) Dating for de styrtrike: - Jeg hadde klienter som hele verden kjenner til

Holdt på å drukne

Det var i august i fjor at Janne og bestevenninnen bestemte seg for å ta årets siste bad i elven de hadde svømt i hele sommeren. Denne dagen var imidlertid elven større og kaldere enn vanlig, så venninnen valgte å stå over. Men Janne, som elsker å bade, tenkte at litt kulde ville hun tåle.

– Da jeg gikk ut i vannet, kjente jeg fort at jeg ikke klarte å svømme mot strømmen. Jeg valgte derfor å svømme med den. Men kroppen hadde fått sjokk av kulden, og jeg klarte ikke å komme meg opp fra vannet.

– Jeg prøvde å gå oppover med vann til midjen, men da jeg kom til et dypt parti, tok undervannsstrømmen meg. Da var jeg så sliten at jeg ikke klarte å svømme med strømmen lenger, og ble i stedet dratt under, forteller Janne.

<b>JANNE BULL BAKK:</b> – På sykehuset forberedte de meg på at jeg kunne bli var på vann etter å nesten ha druknet. Men det har heldigvis ikke skjedd. Jeg kan ikke begynne å bli redd for alt, for da kan man fort slutte å leve, sier Janne.
JANNE BULL BAKK: – På sykehuset forberedte de meg på at jeg kunne bli var på vann etter å nesten ha druknet. Men det har heldigvis ikke skjedd. Jeg kan ikke begynne å bli redd for alt, for da kan man fort slutte å leve, sier Janne. Foto: Morten Bendiksen

Overlevelsesinstinktet slo inn, og hun fant krefter til å svømme med føttene slik at hun fikk hodet over vannet innimellom, og dermed litt oksygen. Venninnen har senere fortalt at kun nesetippen var synlig under disse forsøkene.

– En fisker lenger ned i elven skjønte hva som foregikk, og fikk dratt meg opp på land. Da hadde jeg ingen puls. Han ringte 113, og sammen med venninnen min startet de hjerte- og lungeredning. Da ambulansen kom hadde jeg så vidt puls.

– Jeg lå på sykehuset i nesten tre uker etterpå. Jeg hadde hatt full hjertestans, og flere brukne og bristede ribbein etter gjenopplivningen. Jeg er glad og takknemlig for at det gikk bra. Uten fiskeren og venninnen min hadde jeg ikke vært her i dag. Jeg har vært veldig heldig, sier 31-åringen.

Legene har senere fortalt henne at nedkjølingen var til stor hjelp. Hjertestansen var nemlig så lang at hun ikke hadde berget livet om vannet hadde hatt sydentemperatur.

Les også: På klassebildet lener Eirik seg bort fra Tina – 40 år senere skjer det utrolige

Tsunamien i Thailand

Dette var imidlertid ikke første gang Janne lurte døden. 14 år gammel måtte hun og familien springe for livet da tsunamien traff Phuket i Thailand i 2004. De enorme flodbølgene etter jordskjelvet krevde 220 000 menneskeliv i landene rundt Indiahavet.

– Vi hadde hotell rett ved stranda. Broren min og var på rommet, mens foreldrene mine og søsteren min var på stranda da de måtte springe fra den første bølgen. Da de kom for å hente broren min og meg, så vi at andrebølgen traff fra balkongen. Deretter sprang vi opp i høyden for å slippe unna den tredje bølgen. Det var veldig mange som døde på hotellet vårt. Vi var råheldige som overlevde alle fem, forteller Janne. Faren hennes brakk begge hender under flukten, og familien så forferdelige scener etter katastrofen.

<b>FLODBØLGEKATASTROFE:</b> Et enormt jordskjelv utløste tsunamien 2. juledag i 2004. Slik så det ut i Phuket i Thailand etter flodbølgen. Jannes familie måtte flykte for livet. 
FLODBØLGEKATASTROFE: Et enormt jordskjelv utløste tsunamien 2. juledag i 2004. Slik så det ut i Phuket i Thailand etter flodbølgen. Jannes familie måtte flykte for livet.  Foto: Joanne Davis/Polaris

– Når du opplever noe sånt, får det deg til å tenke enda mer på hvordan du ønsker å leve livet ditt. Hvordan du velger å se på ting, det setter alt i perspektiv. Jeg er heldig som fortsatt er her, og setter derfor stor pris på de små tingene i livet, opplyser Janne.

Denne saken ble første gang publisert 11/10 2022, og sist oppdatert 11/10 2022.

Les også