Ja, det blir mer feelgood-TV

Mer «Alt for Norge» etter massivt Facebook-press.

Publisert

(SIDE2): De gjorde alt fra real russefeiring og 17. mai-feiring til hundekjøring og spising av smalahove for å bevise at de norske anene er så sterke at de kan nærmest kalle seg nordmenn. «Alt for Norge» ble en superhit og seerne elsket feelgood-realityserien med norskamerikanere som ville gjøre alt for å få møte sine norske slektninger.

I sesong to blir selvsagt konseptet det samme, men med nye utfordringer. TVNorge leter nå etter nye norskamerikanere som er villig til å takle utfordringer i norsk natur og kultur.

Facebook-press
I skrivende stund har «Alt for Norge» nesten 6000 fans på Facebook. Premieren i vinter hadde 562.000, og serien er av de mest sette i kanalens historie, og det betyr selvsagt at suksessen gjentas med glede.

- Alt for Norge er det mest sette og mest populære programmet i 2010, seertall og annen type respons har gjort sitt til at vi ønsket å lage en sesong til. Det har fenget både bredt og stort i Norge. Facebook-gruppen har vært veldig aktive, der har de krevd en ny sesong og vi bøyer av for presset, engasjement er gøy å se, sier programsjef Jarle Nakken i TVNorge til Side2.

- Vi gjør noen forandringer i konseptet, men holder kortene tett til brystet. Vi har fått mange henvendelser fra seerne med forslag til sesong to, og det er gøy å se hvor engasjerte folk er. Seerne har levert mange gode ideer – de kan glede seg til å se resultatet. Jeg gleder meg stort til vi kommer i gang, sesong to blir minst like bra som sesong en, lover han.

Castingen i USA er klarert og nok en gang skal man lete etter deltakere som ønsker å vite litt mer om landet deres forfedre kom fra.

- Det er utrolig befriende å jobbe med amerikanere, de sier virkelig de mener og føler, og er veldig åpne. Vi håper på like bra respons som sesong en som var kjempebra. Det bor fem millioner i USA som har norsk slekt, så det er mange å ta, forteller programsjefen til Side2.

Slektstreff
Alle deltakerne fikk slektsforskningsmateriale TVNorge hadde gravd opp om deres norske aner da de forlot serien. Så ingen gikk tomhendt hjem slik man fikk følelsen av i serien.

- Alle har tilgang til slekta og flere av dem har møtt dem allerede, mens flere planlegger møter nå, forteller Nakken.

Les mer her:Seerstorm mot TVNorge

Nordmenn har favnet om serien, og virkelig kost seg med norskamerikanere som ønsker å lære mer om sitt opphavsland. Nakken tror det er flere grunner til det.

- Det er en internasjonal trend å se seg over skulderen, og forsøke å finne tilbake til røttene sine. Nordmenn er også helt klart glade i å høre amerikanere skryte av Norge. Og det er mye humor i programmet, vi får se ser norsk kultur på godt og vondt, og litt flaue når vi oppdager at vi er de som spiser mest frossenpizza i hele verden, men blir utrolig stolte når for eksempel Prekestolen besøkes. Humor og selvironi, og det å ikke ta hverandre ikke så høytidelig, sier Nakken.

En av første sesongs deltakere, pastor Grant Aaseng, sa til Side2 at han hadde Norge i blodet og ga alt for seier. Men det holdt ikke helt til mål for den populære pastoren.

Les mer her:- Jeg har Norge i blodet

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå