- iPhone 5 kommer i september

Produksjonen starter trolig i sommer.

Foto: (Macotakara.jp)
Publisert

[Mobilen.no]: Ryktene har svirret frem og tilbake når det gjelder den neste Apple iPhone, men nå virker det klart at den ikke kommer i salg til sommeren.

Ifølge Reuters vil produksjonen starte i juli, og så kommer de første eksemplarene i salg i september. Dette har blitt antydet tidligere, men nyhetsbyrået hevder å ha tre solide (dog anonyme) kilder på at dette stemmer.

Samme prosessor som iPad

De samme kildene sa imidlertid at den nye iPhone ville få en kraftigere prosessor, noe som etter alt å dømme er snakk om den samme vi finner i iPad 2 - altså A5.

Videre hevdet kildene at formfaktoren ville bli ganske lik som iPhone 4, og dermed spøker det for en større skjerm.

Analytiker Ming-Chi Kuo i Concorde Securities fortalte også tidligere denne uken til Apple Insider at den kommende Apple-mobilen først ville være i salg i september.

8-megapikselkamera?

Han har gått produksjonslinjen i sømmene og hevder at iPhone 5 (hvis det blir navnet) får nevnte A5-prosessor, samt et 8-megapikselkamera og forbedret antenne-design.

Flere andre analytikere virker også overbevist om at iPhone 5 ikke kommer i salg før i september. Det vil i så fall bli første gang siden Apple lanserte den originale iPhone i 2008 at en ny versjon ikke dukker opp i juni.

Les også:
iPhone 5: Slik blir den ifølge ryktene

(Kilder: Reuters, Apple Insider)

Denne saken ble første gang publisert 20/04 2011.

Les også