Ingrid Halstensen fra «Kompani Lauritzen»

Ingrid Halstensen: – Jeg har aldri vært på sykehus eller en legevakt i hele mitt liv

Da Ingrid Halstensen hadde takket ja til å være med i «Kompani Lauritzen», tok det ikke lang tid før TV 2-profilen begynte å tvile. Hun beskriver seg selv som den fødte pessimist.

<b>INGRID HALSTENSEN:</b> Ingrid Halstensen fikk testet egne grenser og beveget seg langt utenfor komfortsonen under «Kompani Lauritzen». – Jeg er fryktelig pysete når det kommer til situasjoner som kan by på fysisk ubehag.
INGRID HALSTENSEN: Ingrid Halstensen fikk testet egne grenser og beveget seg langt utenfor komfortsonen under «Kompani Lauritzen». – Jeg er fryktelig pysete når det kommer til situasjoner som kan by på fysisk ubehag. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Tre måneder tok det fra forespørselen kom til TV 2-sporten-programleder Ingrid Halstensen (35) takket ja til å delta. «Kompani Lauritzen» inneholder nemlig mange elementer som Ingrid fryktet på forhånd.

– Jeg er ganske pysete og synes det meste er skummelt. Jeg liker ikke vann, er ikke spesielt glad i høyder og er heller ikke glad i å gi fra meg kontrollen. Jeg måtte gå mange runder med meg selv før jeg takket ja, forteller TV 2-profilen.

Les også: Deltakerne i «Kompani Lauritzen» avslører det verste de opplevde

«Kompani Lauritzen»

Her og Nå møter henne i forbindelse med premierefesten til den fjerde sesongen av «Kompani Lauritzen».

Født: 8. desember 1987

Alder: 35 år

Fra: Bekkjarvik

Yrke: Programleder og journalist

Se mer

– Jeg kom frem til at dette likevel var en sånn sinnssyk mulighet til å virkelig gjøre noe helt ulikt meg. Her ville jeg havne så totalt ute av komfortsonen som det er mulig. Jeg ville få utfordret meg selv, testet egne grenser og se hva som bor i meg.

<b>DELTAKERE: </b>Like før premiere-sendingen innrømmet Ingrid at hun var nervøs over å bli eksponert på sitt mest sårbare i beste sendetid. Vanligvis er hun svært privat rundt eget privatliv. Her sammen med med-deltagerne Jon Martin Henriksen og Tete Lidbom.
DELTAKERE: Like før premiere-sendingen innrømmet Ingrid at hun var nervøs over å bli eksponert på sitt mest sårbare i beste sendetid. Vanligvis er hun svært privat rundt eget privatliv. Her sammen med med-deltagerne Jon Martin Henriksen og Tete Lidbom. Foto: Svein Brimi

De fleste kjenner Ingrid som kunnskapsrik sportsanker i TV 2. 35-åringen har vært en del av sportsredaksjonen siden 2010 og har blant annet fungert som fotballkorrespondent i England med Premier League som fokusområde.

Ingrid opplever at hun kan bli ilagt langt flere sporty egenskaper enn hun har gjort seg fortjent til nettopp på grunn av jobben.

– Sannheten er at kjører jeg ski, ploger jeg til krampen tar meg. I barnebakken, sier Ingrid og flirer.

Les også: (+) En vårdag i 2021 fikk Peggy telefonen med det tragiske budskapet: – Helt uvirkelig

Programleder i TV 2-sporten

Når Ingrid blir bedt om å stole på at «alt skal gå fint», lyser alle varsellampene.

– Jeg er den fødte pessimist. Selvfølgelig går det jo ikke fint! Jeg er en mester på å skape «worst case scenarios» i mitt eget hode. Jeg har aldri vært på sykehus eller en legevakt i hele mitt liv – for jeg oppsøker ikke farer.

<b>TV 2 SPORTEN:</b> Ingrid har vært ansatt i TV 2 Sporten siden 2010, og hun har blant annet jobbet som fotballkorrespondent i England.
TV 2 SPORTEN: Ingrid har vært ansatt i TV 2 Sporten siden 2010, og hun har blant annet jobbet som fotballkorrespondent i England. Foto: TV 2

– Hvis jeg kan velge mellom å ta det rolig eller «gønne» på, tar jeg det rolig. Jeg er ikke en sånn som kaster meg ut i ting og håper på det beste, sier hun og rister lattermildt på hodet.

De siste årene har Ingrid blitt en av TV 2-sportens mest profilerte programledere. Ukentlig dukker hun opp på TV-skjermen i stuene rundt i de norske hjem, og hun kjenner på at profileringen hun får gjennom jobben, egentlig er nok.

– Jeg var litt nervøs nå som «Kompani Lauritzen» har rullet over TV-skjermene. Ikke for ting jeg nødvendigvis har gjort eller sagt, men du blir brettet ut på en måte som jeg aldri har vært med på før.

– Jeg er egentlig en person som ikke oppsøker sånne ting. Og nå blir jeg eksponert når jeg er på mitt mest emosjonelle og sårbare. Det er ingen plass å gjemme seg, sier Ingrid og grøsser.

Les også: Maren Lundby: – Tror aldri jeg har vært så langt nede

<b>KOMPANI LAURITZEN:</b> – Det jeg likevel fryktet mest av alt, var at mine (manglende) prestasjoner skulle gå ut over andre, for eksempel i en lagoppgave. Det ville vært tungt, uttalte Ingrid i forkant av «Kompani Lauritzen»-opplevelsen.
KOMPANI LAURITZEN: – Det jeg likevel fryktet mest av alt, var at mine (manglende) prestasjoner skulle gå ut over andre, for eksempel i en lagoppgave. Det ville vært tungt, uttalte Ingrid i forkant av «Kompani Lauritzen»-opplevelsen. Foto: TV 2

Røk ut av programmet

I lørdagens episode var det klart for den første dimmekampen i «Kompani Lauritzen», der fire deltagere risikerer å måtte forlate programmet. Dimittendene må gjennom tre utslagøvelser, der en av dem ryker ut i hver runde.

Det var til slutt artist Thomas Hayes, youtuber Cristopher Robin Omdahl og sportsanker Ingrid Halstensen som røk ut først av konkurransen. Halstensen røk ut i øvelsen «Viljestyrke» mot artisten Sval Rosenløw Eeg.

– Jeg ble klam i nevene, og begynte å miste grepet. Det er vanskelig å få gjort noe med det – uansett hvor lyst jeg har til å holde fast. Og så hadde jeg nok litt mer vekt å dra på enn Sval. Det spilte nok også litt inn, men jeg synes ikke det er urettferdig i det hele tatt. Det er mye her inne som er fysisk, og det visste jeg på forhånd. Jeg ga alt jeg kunne. Jeg kikket bak på henne, og der hang hun som et lite, nett ekorn. Da var det koalaen som gikk først i bakken, sa hun til TV 2.

<b>RØK UT:</b> Det var Thomas Hayes, Ingrid Halstensen og Christopher Robin Omdahl som røk ut i den første dimmekampen av Kompani Lauritzen.
RØK UT: Det var Thomas Hayes, Ingrid Halstensen og Christopher Robin Omdahl som røk ut i den første dimmekampen av Kompani Lauritzen. Foto: Matti Bernitz/TV 2

Du kan se «Kompani Lauritzen» på TV 2 onsdager og lørdager, og her på TV 2 Play.

Denne saken ble første gang publisert 20/03 2023, og sist oppdatert 20/03 2023.

Les også