Ingrid ble nedringt av kåte menn etter annonse for eldre

– Jeg ble fullstendig misforstått, sier Ingrid Valencia (47).

Foto: Eirik Hagesæter (Bergensavisen)
Publisert

BERGEN (Bergensavisen): Annonsen lød slik:

«ELDREVISITTEN m/Ingrid. Din tid, du bestemmer over hyggelige samtaler med trim, klassisk massasje, neglepleie, hjemmehjelp m.m. Jeg snakker flytende norsk».

Jobber med trening

Valencia jobber som zumbafitness-instruktør på kveldstid. Formiddagene har hun ledig.

– Jeg elsker å ha mennesker rundt meg og være i bevegelse når jeg jobber, så fikk jeg denne ideen.

Hun viser til at mange eldre er ensomme, trenger hjelp både i hjemmet, kostholdsveiledning og få bevege seg mer.

La til navn og bilde

Valencia fant ut at hun ønsket å presentere seg, og la til et bilde av seg selv. Samtidig la hun til navnet sitt, og presiserte at hun snakket flytende norsk.

– Det tok ikke lang tid før det tok helt av. Jeg ble rett og slett nedringt av grisete menn, forteller 47-åringen.

Mange av dem skal ha presentert seg som gamle sjømenn, og fortalt at «de hadde vært bort i sånne som henne før».

– Fullstendig misforstått

– Min koselige annonse ble fullstendig misforstått. Mitt tilbud til de eldre skulle være et utvidet alternativ til hva hjemmehjelpen gjennom kommunen og ellers andre kunne tilby. På fem dager fikk jeg mellom 60-70 slibrige telefoner, samtlige av eldre menn, og felles for dem var at de ønsket massasje og gjerne mer til, sier Valencia til BA.

De første telefonene synes hun var morsomme.

– Jeg smålo først av at disse eldre mennene kunne tenke i slike baner. At «gamle griser» ikke bare kjøper sex i utlandet streifet meg ikke, sier hun.

Spurte hvor langt hun ville gå

– Jeg ble fortalt hvor pen, søt og vakker jeg var på bildet. Jeg ble spurt om hvor langt jeg var villig til å gå, og om jeg tilbød massasje på hotellrom, sier Valencia.

Telefonen fortsatte å kime dagen gjennom, og 47-åringen måtte etter fem dager snakke med BA som endret annonsen. Valencia skiftet bilde slik at bare ansiktet var synlig, kuttet ut ordet massasje i annonseteksten og tilføyde «KUN for damer».

– Jeg måtte bare gjøre det, selv om det er synd at det skal være slik. Behovet for hjemmehjelp er stort og med lange ventelister. Så elsker du mennesker og liker å hjelpe andre, så er det bare til å lage en nøyere utformet avis annonse enn meg, sier Valencia.

– Etter at jeg endret annonsen til å gjelde kun for damer, ble jeg ringt opp av en kjempesøt dame. Jeg har vært hjemme hos henne og hjulpet henne med å vaske. Hun var en nydelig dame, og vi har blitt veldig gode venner, sier 47-åringen.

Les flere saker hos Bergensavisen.

Denne saken ble første gang publisert 26/04 2015.

Les også