- I flere år har jeg gledet meg til å dra på rølpetur

Foto: Private bilder
Publisert

(SIDE2:) Rosabloggere skal feste nesten tre uker i Syden.

Drinker, shots, lite klær og vill festing på stranda er stikkord for sommerferien til de to bloggerne Sophie Elise og TCMN. De skal først være 12 dager på øya Ios i Hellas, deretter skal de åtte dager til den kypriotiske festbyen Ayia Napa.

Bak begge turene står arrangøren «Life is a Beachparty» som har sponset bloggerne. TCMN, eller Therese Charlotte Margrethe Nielsen, ligger for tiden på andreplass over de mest leste bloggerne på blogg.no, mens Sophie Elise Isachsen ligger på tredjeplass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Life is a beachparty

Satser på norsk ungdom
- Bloggerne Therese og Sophie er begge vennlige og profesjonelle jenter, som åpenbart har mange lesere på alder med vår målgruppe, sier østerrikske Rene Schwarzgruber til Side 2. Han driver partytur-selskapet, sammen med Nick Adcock fra Australia.

«Life is a Beachparty» arrangerer partyturer til en rekke destinasjoner rundt Middelhavet, og har gjester fra land i hele Europa, i tillegg til New Zealand og Australia. Schwarzgruber og Adcock forteller at de satser spesielt på norsk ungdom, og at bruken av populære bloggere er en viktig strategi i markedsføringen.

- Vi overbeviste jentene om at konseptet vårt virkelig er noe ungdom i Skandinavia vil elske. Det er grunnen til at de gikk med på å skrive om oss og anbefale «Life is a Beachparty», sier Schwarzgruber.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Life is a beachparty

- Kommer til å feste mye
TCMN og Sophie Elise har begge blitt 18 år siden i fjor sommer, og det er første gang de skal på sommerferie alene.

- I flere år før jeg ble 18 har jeg gledet meg til å reise på en såkalt rølpetur til Syden, forteller Therese til Side2.

Tromsø-bloggeren legger ikke skjul på at hovedformålet med turen er å feste.

- I hovedsak så kommer vi nok til å feste mye, ja. «Life is a Beachparty» er jo ment for dem som ønsker en ferie med festing og moro, og ikke syns det er så enkelt å finne annet enn familiehotell med kjedelig beliggenhet, sier hun, men understreker at de kommer til å gjøre ting i edru tilstand.

- Vi skal jo reise i 3 uker, og 21 dager med flatfylla tror jeg ikke noen klarer uten å ødelegge seg selv helt. Så det blir nok en kveld i ny og ne hvor vi tar det helt rolig og finner på litt mer humane ting, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«Ser så sykt bra ut»
Også Harstad-jenta Sophie Elise er klar for mye festing.

Foto: Faksimile

- Det kommer jo til å bli en del fest, men jeg er sikker på at vi kommer til å oppleve mye og gjøre ting vi ikke hadde gjort om vi hadde reist alene, uten gutta fra «Life is a Beachparty» i ryggen, sier hun til Side2.

På bloggen skriver hun at hun håper å få sitt livs opplevelse på sommerens partytur.

«Det ser så sykt bra ut og jeg begynner nesten å gråte av glede fordi jeg skal på det her, ha, ha», skrev hun etter å ha sett en av reklamefilmene for partykonseptet.

- Guttene er kjempesnille og jeg vet de kommer til å sikre meg og Therese, og alle andre som reiser, en super opplevelse, sier hun til Side2.

Harstad-jenta Sophie Elise markerte nylig at hun er myndig og tar egne avgjørelser ved å stille opp på forsiden av mannebladet FHM (For Him Magazine).

Les også:

- Må passe på
Therese understreker også overfor Side2 at det ikke lenger er foreldrene som tar hennes avgjørelser. Hun har i likhet med Sophie Elise operert inn silikonpupper etter at hun ble 18. I begynnelsen av april tok hun en stor tatovering på midjen, noe hun har fått en del kritikk for.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Selv om hun er gammel nok til å reise alene, er ikke Therese sikker på om hun er trygg og ansvarsfull nok.

- Både ja og nei. Man kan aldri bli trygg nok, men om man er konstant redd når man er der nede så blir ikke ferien en suksess, sier hun, og understreker at det er viktig å ta forholdsregler, og aldri gå alene.

- Man må også passe på at man ikke blir så full at man mister all vett og forstand, selv om det kan være vanskelig å unngå når det er såpass billig alkohol inne i bildet, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Life is a beachparty

- Oppfordrer ikke til å drikke seg bevisstløse
På YouTube ligger det mange videoer som viser fulle ungdommer som fester med «Life is a Beachparty».

Arrangøren legger heller ikke skjul på at alkohol og vill festing er sentralt i sin markedsføring.

Sjekk den offisielle traileren for 2013 (artikkelen fortsetter under):

- Du kan komme unna med alt her. Det er nesten paradis, mener en av fjorårets festdeltakere.

Men arrangøren understreker at de ikke oppfordrer folk til å drikke uhemmet.

- Vi oppfordrer til ansvarlig oppførsel, så det ikke skjer noe galt. Vi kommer ikke til å oppfordre noen til å drikke så mye at de blir bevisstløse, sier Rene Schwarzgruber.

De peker på at norsk ungdom reiser til partysteder i Syden uansett, og at det derfor er bedre å reise med en turoperatør.

- Vi er et legitimt registrert selskap, og vi ønsker å bli en suksess ved å tilby ungdom en bedre, mer organisert og tryggere måte å reise til partysteder. Det er dette vi prøver å vise i videoene våre på YouTube, og hvor gøy det er å reise, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Life is a beachparty

- Trygt og kontrollert miljø
Schwarzgruber understreker også at de ikke tolererer bruk av narkotika, men at dette uansett ikke er noe stort problem.

- Vi har aldri selv brukt, eller sett noen bruke dop verken i Ayia Napa eller på Ios. Men vi er sikre på at det er dop der hvis man leter etter det, sier han.

Før sommeren vil de legge ut en advarsel om konsekvensene av å bruke av narkotika på hjemmesiden sin.

- Hvis vi ser eller mistenker at noen i reisefølget har narkotika vil disse personene bli ekskludert fra gruppen, understreker han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Life is a beachparty

Reiseselskapet har alltid minst én person med førstehjelpskurs tilstede på destinasjonene, og sier de har et godt samarbeid med det lokale politiet.

- Vi tror vi tilbyr et godt nok sikkerhetsapparat til å sikre gjestene våre, men selvfølgelig er det alltid en risiko.

- Vi prøver å få unge mennesker til å reise ut og se verden. Vi gir dem denne muligheten, men i et veldig trygt og kontrollert miljø, understreker Schwarzgruber.

Har du vært på partyferie? Del gjerne din erfaring med oss. Hvor mye penger brukte du? Opplevde du ubehagelige situasjoner? Tips meg på:

[email protected]

Sjekk Life is a beachparty's offisielle film fra IOS 2012:

Mer fra Nettavisen:

Denne saken ble første gang publisert 29/04 2013.

Les også