Hvem er Norges beste band?

I dag er det kickoff for årets Bandwagon.

Foto: Daniel Mikkelsen
Publisert

(SIDE2): I dag er det kickoff på Bandwagon 2015, jakten på Norges beste uetablerte band eller artist.

Det er ingen hemmelighet at det spirer og gror i øvingslokaler og på små scener, og Bandwagon har som mål og løfte fram og hjelpe talenter, som enda ikke har fått sitt velfortjente gjennombrudd.

Konkurransen starter i lokalaviser over hele landet, og låtene med flest stemmer går videre til delfinaler på Ordentlig Radio til høsten. I tillegg plukker fagjuryer ut band og artister som får delta på delfinaler på festivaler over hele landet. Vinnere fra radiofinalene og festivalene, pluss en nasjonal juryjoker og en publikumsfavoritt møtes til nasjonal finale i Namsos i 12. desember.

Fin døråpner

Mange musikere har gjennom sin deltagelse i Bandwagon fått den lille ekstra drahjelpen de trengte, blant andre vinnerne fra 2012, The Bon Bons, som nå har skiftet navn til Robaat, og akkurat har lagt bak seg en vellykket turné. Robaat består av Kine Yvonne Berntsen og Julie Alapnes, og vi spurte Kine hva Bandwagon har betydd for dem.

- Det å vinne Bandwagon var utrolig kjekt med tanke på all den drahjelpa vi fikk fra bransjefolk, Gramo, oppmerksomhet og spillinga på Norwegian Wood/Underwood-scenen det påfølgende året. Og ikke minst, vi knyttet så mange kontakter, som vi ennå har bruk for, forteller Kine til Side2.

Julie Alapnes og Kine Yvonne Berntsen fra Robaat.
Julie Alapnes og Kine Yvonne Berntsen fra Robaat. Foto: Daniel Mikkelsen

- Bransjen handler jo veldig mye om å bli kjent med hverandre og å vite om hverandre, derfor var det en gevinst i seg selv bare det å være i finalen. Men å vinne handler ikke bare om å få en tittel, det handler også om å smi mens jernet er varmt, oppfordrer hun.

Hør den nye singelen deres "Poor, Old Billy" her!

Premie på 250 000 kroner

Artistene må ha skrevet og fremført musikken selv. Det er ikke noe krav til alder eller sjanger. Vinneren av Bandwagon får talentstipendet Ramp fra SpareBank 1 SMN, Rock City, Innovasjon Norge og Åge Aleksandersen, til en verdi av 250.000 kroner. I tillegg får vinneren spille på Gramo Underwood-scenen på Norwegian Wood i 2016.

Talentfulle Fay Wildhagen.
Talentfulle Fay Wildhagen. Foto: Sofia Fredricks Sprung

Nytt av året er også en egen videokonkurranse. Vil du delta i videokonkurransen legger du inn en lenke til videoen din på Youtube.

Det kåres også en egen låtvinner, som det er publikum som stemmer fram.

Kickoffet skjer på Ordentlig Radio klokka 19.00 i kveld, under ledelse av Tor Andersen, med blant andre talentfulle Fay Wildhagen i studio.

Fay ble plukket ut som juryen joker i 2013, slipper debutalbumet «Snow» 1. juni, og spiller releasekonsert på Parkteateret i Oslo i kveld.

Hun er også aktuell på flere store festivaler til sommeren, blant annet Øyafestivalen, Roskilde, Træna og Slottsfjell.

Se kickoff LIVE her fra kl. 19, med blant andre Fay Wildhagen i studio:

Se videoen til fjorårsvinnerne Dandelion Deadbeats «The Ballad of Dan the Lion» her:

For mer info om Bandwagon gå inn på nettsiden deres her!

Denne saken ble første gang publisert 28/05 2015.

Les også