Husker du denne rumpa?

Likte eieren gutter eller jenter? Og hvor er den nå?

Foto: Bruno Vincent/Getty Images
Publisert

t.A.T.u. eksploderte på verdenscenen tidlig i 2001. Gruppen ble opprinnelig etablert i Moskva i 1999 med Lena Katina og Yulia Volkova i 1999, og gruppens debut «Ya Soshla S Uma» kom i desember 2000 i deres hjemland.

Tidlig i 2001 ble gruppens låt populær i Europa i engelsk språkdrakt («All the Things She Said»), og i mai ga Universal ut deres album i hele verden. Mye av populariteten til gruppa var spekulasjonene om de var lesbiske eller ei, og mange av låtene spilte nettopp på dette.

Gruppens manager
Gruppen ble startet av Ivan Shapovalov, en russisk musikkprodusent, sammen med hans businesspartner, Alexander Voitinskyi. De ønsket å lage en gruppe som appellerte til tenåringsjenter og menn. Før det ble en offisiell utgivelse ble den tidligere kjæresten til Shapalov, Elena Kiper, involvert i prosjektet. Gruppens medlemmer ble rekruttert på audition, og imaget ble skapt av produsentene bak gruppa.

Den andre singelen fra deres første albu, Nas ne donyat ble bare gitt ut på musikkvideosingel:

Utgivelser

I 2003 representerte gruppa Russland i Melodi Grand Prix (de kom på tredjeplass) med låten Ne Ver, Ne Boisia.

Gruppen tok så en liten pause, og brøt kontrakten med produsentene som hadde etablert gruppen. En av grunnene til pausen var at Volkova var gravid, noe som selvfølgelig avlivde ryktene om at de var lesbiske. Selv sa Volkova følgende:

- Han (Shapovalov) tenker mer på å lage skandaler enn å lage musikk.

Katina sa så følgende:

- Han ville at vi skulle være lesbiske, men vi ville synge for lesbiske.

Foto: Robert Mora/Getty Images

Gruppens andre album kom i 2005, mens deres tredje kom i 2008 (2009 utenfor Russland). Du kan høre det ene albumet under:

Gruppen ble oppløst i mars i år.

Lena Katina
Lena har rukket å bli 26 år, og hun er datter av en meget kjent russisk låtskriver (Sergey Katin). Hennes soloalbum er i ferd med å bli gitt ut verden over. Du kan høre singelen under:

Yulia Volkova
Yulia er også 26 år gammel. Hennes debutsingel skal være på vei også i år (hun har signert med EMIs russiske datterselskap).

Denne saken ble første gang publisert 20/09 2011.

Les også