Human-Etisk Forbund har flere konfirmanter enn noen gang

Flere enn 10.000 konfirmanter har meldt seg opp til neste års humanistiske seremonier.

Stadig flere unge ønsker ikke-kristelig konfirmasjon.
Stadig flere unge ønsker ikke-kristelig konfirmasjon.
Publisert

Antall påmeldte til humanistisk konfirmasjon neste år er høyere enn noen gang. Human-Etisk Forbund søker etter kursledere i hele landet.

Les også: Slik sparer hun flere tusen på konfirmasjonen

Flere enn 10.000 konfirmanter har meldt seg opp til neste års humanistiske seremonier, og det er fortsatt en måned igjen av fristen.

– Vi er selvsagt glade for at så mange ungdommer vil være med på våre kurs og seremonier, sier kommunikasjonssjef Agnieszka Bryn i Human-Etisk Forbund.

I disse dager søker forbundet etter kursledere som kan gjennomføre kursopplegg for ungdommene over hele landet.

– Er man interessert i menneskerettigheter, etikk, humanisme og kritisk tenkning er det bare å ta kontakt med våre fylkeslag, sier Bryn.

I år har forbundet droppet nyhetsbrevet de har pleid å sende i posten til alle 14-åringer, til fordel for en digital kampanje. Den har bestått av en animasjonsfilm rettet mot ungdom og deres foreldre, og forklarer hva humanistisk konfirmasjon går ut på.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = "https://www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 06/09 2017.

Les også