Hugh Hefner testamenterte formuen til kona og barna - på én oppsiktsvekkende betingelse

Gjør de pårørende en eneste feiltakelse, kan arven stoppes helt.

Foto: © Vince Flores / Aff-usa.com (Pa Photos)
Publisert

Den avdøde Playboy-grunnleggeren Hugh Hefner testamenterte formuen sin på 43 millioner dollar (nesten 360 millioner norske kroner) til enken Crystal Hefner og barna Christie, David, Marston og Cooper. 

På én betingelse, vel og merke. Nemlig at de ikke misbruker hverken alkohol eller narkotika.

Les også: Norske Lillian (66) kaster klærne i Playboy igjen - vil gjøre ære på Hugh Hefner

Kan kreve narkotikatest

I dokumenter som Entertainment Tonight har fått tak i, og som News.com/au refererer til, kommer det frem at en klausul i testamentet kan stoppe arven helt. 

Dette «hvis forvalterne med rimelighet mener at [mottakeren] rutinemessig eller ofte bruker eller inntar noen som helst ulovlig stoff, eller er fysisk eller psykisk avhengig av bruk eller forbruk av alkohol, narkotika eller medikamenter som ikke er foreskrevet av lege eller psykiater under nåværende behandlingsprogram som er under tilsyn av en slik lege eller psykiater.». 

Forvalterne, som er personer hyret inn av Hugh Hefner for å passe på at klausulen i testamentet overholdes, har også rett til å kreve narkotikatest og behandling hvis de mistenker at noen av mottakerne av arven misbruker alkohol eller narkotika. 

Hugh Hefner døde 27. september 2017. Han ble 91 år gammel.
Hugh Hefner døde 27. september 2017. Han ble 91 år gammel. Foto: Gabriel Bouys (AFP)

Skulle det ende med misbruk for Crystal eller barna, må de kunne vise til 12 måneder uten bruk av enten alkohol eller narkotika. Det er eneste måten de da kan få tilgang på midlene til Hugh Hefner. 

Han skal ha testamentert vekk omkring 100 millioner kroner og huset i Los Angeles som er verdt omkring 58 millioner kroner til kona Crystal (31). 

Resten av formuen har blitt delt mellom de fire barna, University of Southern California og til veldedighet. 

Foto: Kevork Djansezian (AP / NTB scanpix)

Stedt til hvile ved siden av Marilyn Monroe

Hugh Hefner døde 27. september 2017 av hjertestans etter å ha kjempet mot blodforgiftning og E. coli. 

Playboy-kongen ville stedes til hvile ved siden av Marilyn Monroe, som prydet forsiden på den første Playboy-utgaven i 1953, på Westwood Village Memorial Park i Los Angeles.

På julaften ble gravkrypten klar. 

Hugh Hefner ville hvile ved siden Marilyn Monroe, som prydet den første forsiden av Playboy. Rett før jul ble gravkrypten på Westwood Village Memorial Park Cemetery klar.
Hugh Hefner ville hvile ved siden Marilyn Monroe, som prydet den første forsiden av Playboy. Rett før jul ble gravkrypten på Westwood Village Memorial Park Cemetery klar. Foto: Clint Brewer / Splash News (Splash News)

Hefner møtte aldri Marilyn Monroe, men skal ha snakket med henne på telefonen. 

– Jeg er vill etter blondiner, og hun er den ultimate blondinen, skal Hefner ha uttalt ifølge BBC.

Fått med deg denne? Historiens mest kontroversielle Playboy-forsider

Denne saken ble første gang publisert 26/12 2017.

Les også