Hugh Grant slo seg endelig til ro

Hugh Grant ble pappa til fem etter at han fylte 50

Da Hugh Grant rundet 50 år, var han singel og barnløs. Bare åtte år senere var «Love Actually»-skuespilleren gift og pappa til fem små!

<b>STOLT PAPPA:</b> Det finnes knapt noen bilder av Hugh Grant sammen med barna selv om han nå har fem stykker. Her er et sjeldent bilde fra 2014. Skuespilleren hadde sønnen John, som da var 2 år gammel, på armen da han var på Autoropa Racing Days på motorbanen Ring Knutstorp i Sverige.
STOLT PAPPA: Det finnes knapt noen bilder av Hugh Grant sammen med barna selv om han nå har fem stykker. Her er et sjeldent bilde fra 2014. Skuespilleren hadde sønnen John, som da var 2 år gammel, på armen da han var på Autoropa Racing Days på motorbanen Ring Knutstorp i Sverige. Foto: NTB
Sist oppdatert

Hugh Grant (63) har nok en gang vært å se å TV i julen i filmer som «Love Actually» og «Notting Hill».

Filmene fra 2003 og 1999 har blitt juleklassikere for en rekke nordmenn.

Livet til den britiske skuespilleren har nok av ingredienser til en helaftens film også. 63-åringen har nemlig hatt sin dramatiske opp- og nedturer gjennom karrieren.

Gjennombrudd i 1994

Han hadde spilt i flere filmer på 1980- og 1990-tallet, blant annet «Resten av dagen» med Anthony Hopkins (85), men det var i 1994 han fikk sitt virkelig store gjennombrudd med «Fire bryllup og en gravferd».

<b>1994:</b> «Fire bryllup og en gravferd» med Andie MacDowell.
1994: «Fire bryllup og en gravferd» med Andie MacDowell. Foto: NTB

Det ble starten på en lang rekke med romantiske komedier som «Ni måneder», «Mickey Blue Eyes», «Notting Hill», «Love Actually», «Bridget Jones’ dagbok», «American Dreamz» og «Music and Lyrics».

Ofte fikk han rollen som sjarmerende, keitete engelskmann. Han ble en superstjerne i hele verden og bodde sammen med smellvakre Elizabeth Hurley (58), som jobbet som skuespiller og modell.

Han ble kalt for den «nye Cary Grant», og verden lå for hans føtter, men han syntes selv at oppmerksomheten var et press.

– Jeg kan ikke se annet enn at det må gå nedover herfra, spøkte han i et intervju med VG i 1994.

Han visste ikke da hvor rett han skulle få, for året etter fikk «svigermors drøm» seg en skikkelig stygg ripe i lakken.

Les også: Petter Nyquists sterke juleønske: – Det kan ha en enorm effekt

<b>STJERNEPAR:</b> Elizabeth Hurley var Hughs kjæreste i 13 år. I 1994 ble kjolen hennes en skikkelig snakkis etter at paret dukket opp på premieren til «Fire bryllup og en gravferd» i London. 
STJERNEPAR: Elizabeth Hurley var Hughs kjæreste i 13 år. I 1994 ble kjolen hennes en skikkelig snakkis etter at paret dukket opp på premieren til «Fire bryllup og en gravferd» i London.  Foto: Getty Images

Tatt med buksene nede

Sommeren 1995 ble tøff for den da 34 år gamle skuespilleren. I et boligstrøk i Hollywood ble han pågrepet midt på natten av to politimenn etter at de tok ham på fersken med en prostituert i bilen. Etter noen timer ble han løslatt mot kausjon.

– I natt gjorde jeg noe helt sinnssykt, sa han i en uttalelse dagen etter.

– Jeg har såret mennesker jeg elsker og skapt vanskeligheter for dem jeg arbeider sammen med. Jeg er svært lei meg, mer enn jeg kan få gitt uttrykk for.

Filmstjernen og Divine Brown (54) ble arrestert for sex på offentlig sted. Begge risikerte mange måneder i fengsel, og Hugh risikerte også å miste kjæresten gjennom åtte år.

– Jeg er fortsatt så forvirret og lei meg for det som har skjedd at jeg ikke har vært i stand til å tenke på fremtiden. I mange år har jeg gått til Hugh når jeg har vært i vanskeligheter og trengt hjelp. Og selv om familie og venner har vært veldig snille mot meg, føler jeg meg i øyeblikket svært alene, fortalte Elizabeth Hurley i en pressemelding.

<b>BERØMT MUGSHOT:</b> Bildet som ble tatt av Hugh Grant 27. juni 1995, gikk verden rundt etter at skuespilleren ble arrestert i bilen sammen med en prostituert i Los Angeles.
BERØMT MUGSHOT: Bildet som ble tatt av Hugh Grant 27. juni 1995, gikk verden rundt etter at skuespilleren ble arrestert i bilen sammen med en prostituert i Los Angeles. Foto: Getty Images

Forholdet var i en dyp krise, og bruddryktene florerte.

– Jeg har gjort en utilgivelig ting. Men i motsetning til det jeg har lest i avisene, så har hun vært veldig støttende. Vi prøver å komme over dette her, fortalte Hugh da han var gjest i «The Tonight Show» med Jay Leno.

Les også: 12 gode julefilmer du kan strømme nå

Beholdt vennskapet

Siktelsen mot Hugh ble senere endret fra usømmelig opptreden til brudd på den alminnelige fred. Han ble idømt til en bot på 1180 dollar, som den gang var rundt 7300 kroner, og to års betinget fengsel. Som følge av dommen måtte han blant annet gjennom et informasjonsprogram om aids.

<b>1999:</b> «Notting Hill» med Julia Roberts.
1999: «Notting Hill» med Julia Roberts. Foto: NTB

Hugh og Liz holdt faktisk sammen i fem år etter den famøse hendelsen i Hollywood. Først i 2000 var det 13 år lange forholdet over.

– Vi har avsluttet forholdet av svært personlige årsaker, og vi er fortsatt på meget vennskapelig fot. Jeg har det bra, fortalte Hugh i en uttalelse.

At eksparet klarte å beholde et vennskap, er det liten tvil om, for da Liz to år senere ble mamma til Damian, valgte hun sin tidligere kjæreste som gudfar til sønnen sin.

Les også: (+) Jeg var gift og hadde en elsker. Så ble jeg avslørt – på en forferdelig måte

<b>2004:</b> «Bridget Jones’ dagbok» med Colin Firth og Renée Zellweger.
2004: «Bridget Jones’ dagbok» med Colin Firth og Renée Zellweger. Foto: NTB

Forviklinger

Selv hadde Hugh fortalt flere ganger at han ikke ønsket hverken bryllup eller barn, og veldig lenge så det ut til at det ikke skulle skje noe på de områdene heller.

<b>SATT PRIS PÅ:</b> I 1995 vant Hugh prisen for beste skuespiller i en komedie under Golden Globe-utdelingen i Beverly Hills for sin innsats i «Fire bryllup og en gravferd». Han har vært nominert fem ganger i ettertid, men har aldri vunnet igjen.
SATT PRIS PÅ: I 1995 vant Hugh prisen for beste skuespiller i en komedie under Golden Globe-utdelingen i Beverly Hills for sin innsats i «Fire bryllup og en gravferd». Han har vært nominert fem ganger i ettertid, men har aldri vunnet igjen. Foto: Getty Images

Skuespilleren hadde rukket å bli 51 år gammel da han ble pappa for første gang. I september 2011 kom Tabitha Xiao Xi Grant (12) til verden.

– Jeg kan bekrefte at Hugh Grant er stolt far til en jente. Han og moren hadde en flyktig affære, og selv om dette ikke var planlagt, kunne ikke Hugh vært stoltere eller mer støttende, fortalte en av hans representanter til pressen.

Tabithas mor er Tinglan Hong (44) fra Kina.

Året etter startet forviklingene, for bare ett år senere ble Hugh pappa igjen, men denne gangen med en annen kvinne, den svenske TV-produsenten Anna Eberstein (40).

3. september 2012 ble de foreldre til John Mungo Grant (11).

Forviklingene stoppet imidlertid ikke der. For bare tre måneder senere kom Felix Chang Hong Grant (11) til verden. Hans mor var Tinglan Hong, den samme kvinnen som fødte Hughs første barn året før.

<b>2003:</b> «Love Actually» med Martine McCutcheon.
2003: «Love Actually» med Martine McCutcheon. Foto: Produsenten

Skuespilleren gjorde altså to kvinner gravide med rundt tre måneders mellomrom. I løpet av 15 måneder hadde altså Hugh Grant gått fra barnløs til trebarnsfar.

<b>PÅ KONGELIG BESØK:</b> Hugh Grant og kona Anna Eberstein var blant gjestene da kong Charles og dronning Camilla var på statsbesøk til Frankrike i september i år. Gallamiddagen foregikk på det historiske slottet Versailles.
PÅ KONGELIG BESØK: Hugh Grant og kona Anna Eberstein var blant gjestene da kong Charles og dronning Camilla var på statsbesøk til Frankrike i september i år. Gallamiddagen foregikk på det historiske slottet Versailles. Foto: Getty Images

Helt magisk

Det ble svenske Anna som til slutt ble Hughs utkårede, og paret har fått to barn til. I desember 2015 fikk de en datter sammen, og i januar 2018 fikk de sitt tredje felles barn.

I mai samme år giftet paret seg i en enkel seremoni på rådhuset i London.

<b>GOD STEMNING:</b> Ekteparet har nå vært gift i over fem år. De er hvert år å se på tribunen på ulike tennisturneringer.
GOD STEMNING: Ekteparet har nå vært gift i over fem år. De er hvert år å se på tribunen på ulike tennisturneringer. Foto: Getty Images

– Det er helt fantastisk. Jeg kan ikke late som at det ikke er det. Jeg burde ha gjort det for lenge siden. Jeg er veldig heldig og har en fantastisk kone. Jeg elsker henne, sa han til People.

<b>2016:</b> «Florence Foster Jenkins» med Meryl Streep.
2016: «Florence Foster Jenkins» med Meryl Streep. Foto: NTB

Han som sa at han ikke ønsket seg barn, fikk plutselig fem små barn i løpet av under syv år.

– Plutselig elsker du noen mer enn du elsker deg selv! Det var utenkelig i mitt tilfelle. Og de elsker deg tilbake, og det er bare helt magisk, sa han til People.

Barna gjør ham bedre

Skuespilleren har fortalt at alle klisjeene med å få barn stemte og at barna hans har gjort ham snillere. De har også hjulpet ham profesjonelt.

– Familien betyr alt for meg. De har også gjort meg til en bedre skuespiller. Jeg har fått tilgang til et langt større følelsesregister enn jeg hadde i 30- og 40-årene. Det skal for eksempel ikke mye til for at jeg blir rørt, og jeg kan ofte kjenne på savn og lengsel, fortalte han til Nettavisen i 2020.

De senere årene har Hugh Grant gått bort fra å spille sjarmør i romantiske komedier. Nå koser han seg mer i skurkeroller, og har gjort suksess med TV-serier som «Ein britisk skandale» og «The Undoing» og filmene «Florence Foster Jenkins» og «Paddington 2».

Nå i julen er han aktuell som oompa-loompaen Lofty i kinofilmen «Wonka».

Denne saken ble første gang publisert 26/12 2023, og sist oppdatert 26/12 2023.

Les også