Hertuginne Kate og prins William har blitt foreldre for tredje gang

Hertuginnen fødte en liten gutt.

Foto: Kirsty O'connor (Pa Photos/NTB Scanpix)
Publisert

Kensington Palace melder på Twitter mandag ettermiddag at hertuginne Kate og prins William har blitt foreldre til en liten gutt. 

Både mor og barn har det bra. 

Ifølge Sky News ble den lille gutten født klokken 11.01 i formiddag. 

Gutten veier 3827 gram. 

Prins William var til stede under fødselen. 

NY PRINS: Storbritannias nye prins har allerede hatt sitt første møte med pressefotografene
NY PRINS: Storbritannias nye prins har allerede hatt sitt første møte med pressefotografene Foto: John Stillwell (AP/NTB Scanpix)

Lagt inn mandag morgen

Det har blitt spekulert i om Kate hadde termin mandag 23. april, men det britiske kongehuset har kun gått ut og bekreftet at hun ventet barn en gang i løpet av april. 

Hun reiste med bil fra Kensington Palace og ble lagt inn på St. Mary's Hospital i Paddington i London tidlig mandag morgen. 

Der ble også de to eldste barna deres, prins George (4) og prinsesse Charlotte (2) født i sin tid. I tillegg er det fødestedet til både pappa prins William og prins Harry. 

Hertuginne Kate og prins William ble mandag foreldre for tredje gang. Mandag morgen ble hertuginnen kjørt til sykehus i London for å føde.
Hertuginne Kate og prins William ble mandag foreldre for tredje gang. Mandag morgen ble hertuginnen kjørt til sykehus i London for å føde. Foto: WPA Pool / Getty Images

Samlet seg utenfor

I likhet med fødselene til de to eldre barna, har kongehus-entusiaster samlet seg utenfor den såkalte Lindo Wing, delen av sykehuset hvor hertuginnen har født. 

De to foregående fødslene hennes har vært relativt raskt overstått, skriver The Sun. Da hun fødte prins George 22. juli 2013, varte oppholdet hennes bare i overkant av et døgn. Da prinsesse Charlotte kom til verden 17. oktober 2013, var hun inn og ut i løpet av bare ti timer. 

Denne saken ble første gang publisert 23/04 2018.

Les også