Her står bussen bom fast i firkantrundkjøring
- Hovedhensikten med krysset var å øke kapasiteten for busser og trikker, og det har man klart, sier byråden.

Mye er sagt om ombyggingen av Carl Berner-krysset i Oslo, et av hovedstadens sentrale knutepunkter som ble bygget om i den hensikt å få ned kapasiteten med 40 prosent - og som kostet 116 millioner kroner mer enn budsjettert.
Ifølge kommunen ble ombyggingen gjennomført for å lette fremkommeligheten for kollektivtransporten på bekostning av privatbilister. Offisielle tall viser at en har klart å strupe kapasiteten med hele 57 prosent.
Fryktet krysset
I desember i fjor sa derimot kollektivselskapet Ruter til Nettavisen at de ikke var spesielt fornøyd med resultatet av krysset.
- Selve rundkjøringen oppleves som noe trang og kaotisk, sa Ruters informasjonssjef Gry Isberg til Nettavisen.
- Det er mange store svingbevegelser i bussen som kan skape problemer. Delvis er problemet at rundkjøringen er rektangulær, og ikke rund, påpekte Isberg.

Oslo kommune avviste på sin side at dette var noe problem.
- Leddbussene ble hensyntatt i prosjekteringen før bygging ved avrundede skuldre i innersirkelen/firkanten, sa avdelingsdirektør Odd Bratteberg i Bymiljøetaten.
Bom fast på rundkjøringen
Onsdag i forrige uke skjedde derimot det som altså ikke skulle skje. Midt i rushtrafikken klarte en leddbuss å tre seg oppå kanten i rundkjøringen, og fikk motorstans.
«Det er store trafikale problemer i Carl Berner krysset pga. en leddbuss med motorstans. Vi er der nå for å dirigere trafikk», meldte politiet på Twitter.
Lokalavisen DittOslo.no kunne melde om at det var full stans gjennom krysset fordi 20-bussen ikke taklet firkant-rundkjøringen.Trikker og busser sto i lange køer inn mot rundkjøringen.
Krysset er trasé for minst 12 forskjellige buss- og trikkelinjer.
Vil ikke gjøre noe med krysset
Samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) avviser derimot at det er aktuelt å gjøre noe med krysset.

- Vi har ikke planer om gjøre noe med det krysset. Det er laget av Statens vegvesen og tatt over av oss, og blir stående. Hovedhensikten var å øke kapasiteten for busser og trikker, og det har man klart, sier Elvestuen til Nettavisen.
- Men nå viser det seg altså at frykten har vært berettiget og at krysset fører til at busser kan sette seg fast?
- Da må vi passe på at sjåførene er gode nok og den typen fokus. Normalsituasjonen er at det går veldig mange busser gjennom det krysset hver dag og hver time, sier Elvestuen.