Her slipper «71° Nord»-Claus taket

- Det var tungt å komme tilbake til hverdagen. Se video her!

Publisert

(SIDE2): Claus Dalvang (44), opprinnelig fra Danmark, var den andre «71° Nord»-deltakerne som måtte reise hjem etter at han hans lag var det siste som ankom Skånevik i Hordaland etter en knalltøff sykkeletappe.

- Jeg følte jeg sviktet hele mitt store oppdrag som var å være en god representant for dansker og personer med liten turerfaring, sier Claus, som minnes godt den dagen han tok farvel med de andre deltakerne, til Side2.

- Det opplevdes som et veldig tap og ikke få ta del i den gruppa lenger. Det var tungt å komme tilbake til hverdagen. Nå er det nesten slik at jeg ikke orker å se programmet og gjenoppleve alt. Se alle turene jeg aldri fikk være med på.

Foto: TVNorge (TVNorge)

- Det slår negativt ut
Som medlem av det tapende lag var Claus en av flere deltakere som måtte konkurrere i en balanseøvelse, hvor de tre med dårligst tid måtte henge i fritt fall over 100 meter over bakken - over det berømte Trolltjuvet.

- Oppgavene er ment å skulle være kjønnsnøytrale slik at det ikke bli urettferdig, men i mitt tilfelle var det ikke en fordel å skulle balansere. En stor, høy mann som skal gå på en bevegelig bom - det slår negativt ut. Jeg var maks uheldig med at oppgaven var en balanseoppgave.

- Det er klart det er en fordel å være lett i en slik oppgave, legger Claus til.

Sammen med Maria Sunde (22) og Mette Varem (47) måtte han være en av dem som tviholdt i en slåtvaier, og kjempet om å ikke bli den første til å slippe taket.

- Jeg møtte sterke damer som er lette i kroppen. Jeg håpet at de skulle slippe av frykt, men høyden ga kanskje bare motsatt effekt, sier Claus og minnes da han dinglet i løse luften.

- Det var merkelig å kjenne at alt kraften ebbet ut av fingrene og at melkesyren kom. Man kunne ikke endre grep eller noe. Det var en avmakt som kommer innover meg.

- De to verste
Han legger ikke skjul på at han synes de to damene han konkurrerte mot var både tøffe og sterke, og han følte aldri at han hadde en reel sjanse mot dem.

- Jeg møtte de to verste. De to er rå. Råere enn vanlige folk, sier Claus.

- Mange tror kanskje at i styrkeøvelser så har menn en fordel, men det viser seg at i statiske øvelser er damer bedre.

Til tross for dette er han forberedt på at hans nederlag ikke vil gå upåaktet hen blant omgivelsene.

- Jeg blir sikkert mobbet nå, og egoet har fått seg en trøkk. Utrykket verden sterkeste pappa står for fall, ler han.

Foto: Elin Reitan

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det var ingen lek
Til tross for at han røk ut tidlig i sesongen synes Claus at «71° Nord» var så tøft som han hadde håpet på.

- Det var på ordentlig og det var ingen lek. Det var såpass tungt at jeg måtte bite sammen tennene og man måtte jobbe hvert minutt, hele tiden. Jeg gleder meg over at det var så tøft.

- Jeg hadde aldri gått med sekk før jeg meldte meg på «71° Nord». Jeg gikk med en sekk full av sement i to uker før innspillingen startet. Men jeg burde kanskje forberedt med annerledes. På logikk, balanse og slike ting.

«71° Nord» sendes på TVNorge mandager kl. 20:30.

Denne saken ble første gang publisert 10/09 2012.

Les også