Her padler de utfor stupet

De forsøkte å sette verdensrekord. Bare én ting gikk galt.

Foto: Youtube.com (Privat)
Publisert

Padlerne Anton Immler og Steve Fisher holder i dag verdensrekorden i å forsere et fossefall i tomannskajakk. Rekorden ble satt i 2009 i da de to padlet utfor en drøyt 21 meter høy foss i elven Palguin i Chile.

Det tenkte padlerne Sam Freihofer og Todd Wells at de skulle klare å slå, og dro meg seg kajakk og kamera til den 25 meter høye fossen Metlako Falls i Oregon i USA.

Droppet går greit, i den forstand de begge overlever. Men de klarte ikke å holde seg i kajakken, og dermed er ikke rekorden godkjent. Du kan se hvordan de hele gikk i videoen nedenfor:

Foto: Steve Berardi (Wikimedia Commons)

Her kan du se rekorden til Immler og Fisher:

Det er ikke tvil om at Immler, Fisher, Wells og Freihofer har baller på størrelse med kokosnøtter, men de kan likevel ikke måle seg de 16 personene som frivillig har padlet over kanten på Niagarafossen.

- Dette vil jeg ikke anbefale noen, sa Annie Edson Taylor (46) da hun noe fortumlet krabbet ut av tønna si i oktober 1901.

Den litt forfengelige damen – som trolig løy ganske kraftig på alderen – hadde nettopp gjennomført historiens første frivillige tur ned Niagarafossen.

Men, har det vist seg, ikke alle har fulgt hennes råd. I stedet har 15 mennesker til helt frivillig tatt turen over kanten. I tønner. I gummiball. I kajakk. Og på jetski.

Fem av dem mistet livet. Én er aldri funnet. Klikk på bildet til høyre for å lese historien om de dumdristige menn og kvinner i Niagarafallene.

Denne saken ble første gang publisert 28/04 2011.

Les også