Her lyver FHM

Falskheter på forsiden i siste nummer av FHM.

Foto: Faksimilie
Publisert

Det er et faktum at mange fargerike manneblader ofte kan komme til å bevege seg på kanten av sannheten noen ganger. Det er likevel sjeldent de går så langt at man påstår noe som er ren løgn.

Akkurat det gjør FHM i sitt siste nummer. Hvis du ikke besitter nummeret, hvor du blant annet kan lese den avslørende artikkelen om «Snus! Brus! Bollemus!» eller sikle på bildene av Annette (hun blonde du ser på bildet).

Påstanden er: «Ingen trær ble skadet under produksjonen av denne forsiden.» (Klikk på bildet under så du kan se nærmere på den blå skriften oppe til høyre, eller noe annet på forsiden om du ønsker).

For oss som jobber med nett er dette selvfølgelig en grov påstand. Vår far, Nettavisen (som dog er en ung far som blir 15 år i år) har som slagord: 10 av 10 trær foretrekker Nettavisen. Bakgrunnen er selvfølgelig enkel: Vi hogger ikke ned skog for å gjøre det om til papir for å trykke opp det vi skriver (og, nei, ikke skriv ut artiklene våre - da hogger du også ned skogen - og som du ser av bildet over er skog fint (skogen er det bak dama)).

Så når FHM påstår at ingen trær ble skadet må de i så fall mene at det ikke er skadelig for trær å bli hogget ned, malt om og presset sammen. Hadde noen gjort det med oss ville vi påstått av vi ble skadet.

Og, ja, vi kunne ikke dy oss.

Denne saken ble første gang publisert 23/06 2011.

Les også