Røde Kors

Her kaster ungdoms-politikerne klærne

Og det gjør de for en god sak.

KASTER KLÆRNE - FOR EN GOD SAK: Danske kvinner i Dansk Folkepartis Ungdom størrer Røde Kors sin oppfordring om å kaste tøyet.
KASTER KLÆRNE - FOR EN GOD SAK: Danske kvinner i Dansk Folkepartis Ungdom størrer Røde Kors sin oppfordring om å kaste tøyet.
Publisert

Røde Kors i Danmark kjører for tiden en kampanje som heter "Smid Tøjet" - "kast klærne" på norsk. Ifølge Røde Kors ligger det 50.000 tonn ubrukte klær rundt om i de danske hjem, og dette kan komme nødstilte mennesker til gode.

For å få så mange som mulig til å kaste klærne, har organisasjonen alliert seg med danske TV 2, og dermed er det en del kjendiser og andre oppmerksomhetstrengende som ser sitt snitt til å kaste klærne for en god sak.

Les også: Her er Norges nakenpolitikere

Kaster klærne - bokstavelig talt

Mens enkelte nøyer seg med å kaste klær som ligger i skapet, er det andre som benytter anledningen til å kaste de klærne de har på seg - som de friske, unge politikerne i Dansk Folkepartis Ungdom.

De tar det fengende slagordet mer bokstavelig, og har filmet en liten striptease for å formidle at ungdomspartiet støtter Røde Kors-kampanjen.

"Vi tenker også på resten av verden", heter det i videoen. Se det hele nedenfor:

Norges nakenpolitikere

Danskene regnes nok for å være hakket mer vågale enn nordmenn. Men når det gjelder politikere som kaster klærne, kan det ser ut til at Norge har et lite forsprang.

Senterpartipolitikeren Lise-Marie Sommerstad fra Andebu i Vestfold ble ifjor rikskjendis over natten på grunn av sin hobby som nakenmodell.

Selv ser hun på bildene som en slags kunstform, og syntes bildene fikk overraskende mye oppmerksomhet. 

IKKE ET PROBLEM: - Hvis en naken kvinnekropp er et problem i politikken, har vi også et samfunnsproblem, sa politiker Lise-Marie Sommerstad til Side3.
IKKE ET PROBLEM: - Hvis en naken kvinnekropp er et problem i politikken, har vi også et samfunnsproblem, sa politiker Lise-Marie Sommerstad til Side3. Foto: Jon A. Klasbu (www.klasbu.no)

- Hvis en naken kvinnekropp er et problem i politikken har vi også et samfunnsproblem. Vi er så opplært til at nakenhet er feil og at kroppen må skjules. Da har jeg ingen problemer med å skjønne at ungdommer sliter med forholdet til kroppen sin, sa Lise-Marie Sommerstad den gang.

Men Vestfold-jenta er langtfra den første norske politikeren som har kastet klærne. Tove-Lill Løite fra Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiets Maria Belova ble begge rikskjendiser for noen år siden da de stilte opp nakne, først som Ukens Babes hos Omag.no.

Maria satt blant annet i kommunestyret for Arbeiderpartiet i Kirkenes i Finnmark. Tove-Lill var aktiv både som lokalpolitiker i Kristiansand og nestleder for Fremskrittspartiets Ungdom i Vest-Agder.

Tove Lill gjorde etterhvert stor suksess som nakenmodell, og bildene hennes ble publisert av både FHM og Playboy i flere land - senest i Playboy i Colombia i 2013.

Denne saken ble første gang publisert 11/05 2015.

Les også