Her forlater de Stockholm

Etter gårsdagens store fest har de kongelige tatt fatt på hjemturen. Men hvor er brudeparet?

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Publisert

(SIDE2): Den norske kongefamilien har bodd på kongeskipet under Stockholm-oppholdet.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Med godteri og bamser
Kronprinsfamilien forlot skipet i formiddag, ettersom de skal kjøre hjem til Norge. Prinsesse Ingrid Alexandra var tydeligvis mest ivrig etter å komme seg hjem, og dro pappaen utålmodig i armen da han snakket med kapteinen.

Bilen ble ifølge Expressen pakket full med puter og godteri før den lange kjøreturen. Med på lasset var også to av prinsessens bamser, som tittet opp av en veske.

Kronprinsparet så ut til å være i god form, til tross for å ha festet til langt på natt kvelden før. Kronprinsesse Mette-Marit var praktisk kledt i joggesko.

Senere kom også kongeparet ut av skipet, for å ta flyet hjem til Oslo. Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn ventet enda litt lenger før de forlot Stockholm.

- 250 mennesker sto og jublet da de kom ut, skriver avisen.

Før skipet forlot kai ble nesten 40 vesker lastet over i en bil, trolig for å kjøres hjem til Norge.

Dro i privatfly
I likhet med det norske kongehuset har også andre rojaliteter dratt hjemover. Fyrst Albert av Monaco lettet fra Bromma flyplass i sitt privatfly tidlig om formiddagen.

Kronprins Fredrik av Danmark forlot den danske båten i 12-tiden, og dro til flyplassen etter å ha vinket til de fremmøtte.

Omtrent samtidig dro dronning Silvia, kong Gustav og prins Carl Philip fra Drottningholm.

Hvor går bryllupsreisen?
Spørsmålet alle stiller seg er hvor det nygiftede paret befinner seg.

En ting er sikkert og det er at de nå skal ta seg en velfortjent ferie. Etter over ett års bryllupsforberedelser, kombinert med offisielle plikter og Daniels nyreoperasjon, har ikke kronprinsessen eller hennes gemal noe på sine offisielle kalendere før 21. august.

Heller ikke Victoriadagen, som tradisjonelt feires på kronprinsessens fødselsdag 14. juni, skal paret delta på.

- Hun kommer til å være borte på bryllupsreise, har hoffets informasjonssjef tidligere forklart. Ifølge Aftonbladet skal paret dra direkte på denne turen, men planene holdes hemmelige.

Paret ønsker, forståelig nok, å unngå pressen og skal visstnok ikke engang ha fortalt vennene sine hvor turen går. Steder som Hawaii, Bali og Maldivene har blitt tippet i spekulasjonene.

Vårt eget kronprinspar hadde samme taktikk da de giftet seg i 2001. De tok da kongeskipet mot København, men lurte alle da de gikk av i Ålborg og fløy til USA.

3422

Denne saken ble første gang publisert 20/06 2010.

Les også