Her er damene han sliter med

- Han er alltid på jakt etter nye kvinner, hevder en av IMF-sjefens nærmeste medarbeidere.

Foto: DANIEL JANIN (Afp)
Publisert

Toppsjefen i det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn (62) ble lørdag tatt av sivilkledt politi på Kennedy-flyplassen i New York like flyet han satt på skulle ta av.

Han er anklaget for å ha forgrepet seg på en stuepike på suiten sin på hotellet Sofitel på Manhattan. Selv benekter han å ha gjort noe galt.

- Problemer med å kontrollere seg

DSK, som franskmennene kaller ham, har imidlertid et rykte på seg for å være i overkant opptatt av det motsatte kjønn. Ifølge forfatteren av boken «Secrets of a Presidential Contender», skal Strauss-Kahn ha åpenbare problemer.

«Han er alltid på jakt etter nye kvinner». «Han søker etter nytelser. Som alle store politikere, har han problemer med å kontrollere seg selv», skriver forfatteren Cassandre i boken, ifølge Telegraph.

Cassandre er et fiktivt kvinnenavn, og boken er forfattet anonymt. Personen som skjuler seg bak pseudonymet hevder å være en del av DSKs innerste krets.

Foto: Peter Macdiarmid (Getty Images)

I boken beskrives det også hvordan sjefen for det internasjonale pengefondet går fram når han er på jakt.

«Hans blikk for kvinner er skarpt som laser. Når han går inn på en kafé, et kontor eller en offentlig sted, er ritualet alltid det samme. Han foretar en liten undersøkelse, vender hodet nærmest umerkelig mot høyre og venstre samtidig som han fortsetter å prate. Det foregår bare noen få sekunder, akkurat lenge nok til å evaluere sjansens hans».

Dersom Strauss-Kahn ser noen han liker, skal han ikke legge skjul på hva han vil.

«Når byttet er identifisert, bombarderer ham dem med tekstmeldinger, vanligvis med skuddsalven «Jeg vil ha deg»», står det i «Secrets of a Presidential Contender».

Fikk sex-advarsel av president Sarkozy

I Strauss-Kahn-boken «Secrets of a Presidential Contender» hevdes det at president Nicolas Sarkozy advarte politikeren mot sin svakhet for kvinner før han dro til New York for å lede det internasjonale pengefondet.

- Der borte tuller de ikke med slikt. Livet ditt vil bli studert med lupe. Unngå å ta heisen alene med ansatte. Frankrike kan ikke tillate en skandale, lød advarselen, ifølge boken.

Foto: (Scanpix)

Men innen måneden var omme ble Strauss-Kahn beskyldt for å ha et forhold til økonomen Piroska Nagy. Et forhold han etter hvert innrømmet og unnskyldte.

En av IMF-sjefens rådgivere skal ikke ha klart å holde seg.

- Du har jo bare vært her en måned!

Sexskandaler

Arrestasjonen på JFK lørdag er bare den siste i en lang rekke sexskandaler for IMF-sjefen, ifølge en oversikt Wikipedia har satt sammen.

Foto: DANIEL JANIN (Afp)

I 2007 gikk den franske journalisten og forfatteren Tristane Banon ut og hevdet at Strauss-Kahn hadde forsøkt å voldta henne i 2002. Hun anmeldte ikke forholdet.

I 2008 ble DSK etterforsket for et angivelig forhold til en underordnet ansatt, som han siden skal ha gjort overflødig og fikset en ny jobb til.

Samme år ble det bekreftet at IMF-sjefen hadde hatt et forhold til den franske økonomen Piroska Nagy, noe han gikk offentlig ut og beklaget. Den franske avisen Le Journal du Dimanche døpte Strauss-Kahn til «Le grand séducteur» - den store forføreren. I lys av den aktuelle arrestasjonen har avisen Daily News gitt ham et litt mindre flatterende kallenavn: «Le Perv».

Foto: (Getty Images)

Den franske skuespilleren Danielle Evenou skal ifølge boken «Secrets of a Presidential Contender» ha uttalt «Hvem har ikke vært trengt opp i et hjørne av Dominique Strauss-Kahn?». Forfatteren bruker uttalelsen til å hevde at forholdene vil kjenner til bare er toppen av isfjellet for Strauss-Kahns faktiske sidesprang.

14. mai 2011 ble Strauss-Kahn arrestert på JFK-flyplassen, anklaget for å ha forgrepet seg på en hotellansatt ved Sofitel New York Hotel. Ifølge anklagen skal 62-åringen ha holdt en 32 år gammel kvinne mot sin vilje på hotellrommet og tvunget henne til å utføre oralsex.

Foto: (Getty Images)

Utfordrer til presidenten

Dominique Strauss-Kahn er svært populær i hjemlandet, og blir av mange franskmenn ansett som den eneste realistiske utforderen til president Nicolas Sarkozy i 2012-valget.

Franskmennene har et mer liberalt syn på sidesprang enn mange andre steder i Europa, men Strauss-Kahn kan ha strekt strikken i lengste laget.

Ifølge boken «Secrets of a Presidential Contender» skal det finnes bilder av DSK som ifølge Sarkozy-rådgiveren Frédéric Lefebvre, kan bli for sterk kost for velgerne.

- Han vil ikke holde en uke. Vi vil spre bildene, sier Lefebvre.

Denne saken ble første gang publisert 16/05 2011.

Les også