Her dykker de nakne

Er det en havål? Er det en sjøpølse? Nei, det er en av dykkerne fra Buff Divers.

Foto: BG
Publisert

Fem ting å gjøre om du er naken og vil på tur.

1. Nakengolf – La Jenny, Frankrike

Nå er det i utgangspunktet de færreste av oss her i redaksjonen som er spesielt flinke til å spille golf, men vi liker dette konseptet. Pluss at vi liker de mange ordspillene det er mulig å gjøre i forhold til hull, baller og køller. La Jenny har i hvert fall seks hull spredt over ni hektar, og kanskje — bare kanskje — er det en eller annen Jenny som driver stedet som kan invitere til et høyst privat spill på hull sju og åtte. Og eventuelt ni.

2. Nakensauna – Kotiharju, Helsinki, Finland

Det er riktignok ikke spesielt mye spennende med konseptet nakensauna, det ligger vel i saunaens natur. I Finland har man faktisk gjennomsnittlig én badstu per husholdning. Kotiharju i Helsinki er imidlertid den eneste offentlige badstuen i Helsinki som fortsatt varmes opp av en vedovn, og ønsker du å kaste klærne med opp til 30 fremmede i en klassisk finsk sauna, er dette stedet for deg.

3. Nakenbyen – Costa Natura, Spania

Er du lei av å komme hjem med en kropp som ser ut som flagget til Østerrike, er Costa Natura et godt alternativ; en «by» på solkysten med 200 leiligheter, svømmebasseng, volleyballbane, tropisk hage og naturiststrand. Snittalderen og -vekta er nok litt over det du drømmer om, men du får luft under ballene og blir brun overalt.

4. Nakne dykketurer

Er det en havål? Er det en sjøpølse? Nei, det er en av dykkerne fra Buff Divers som er ute på tur. Med dykketurarrangøren Buff Divers (et navn som av en eller annen grunn får oss til å le) trenger du ikke blåse studielånet på drakt. Her er konseptet nakendykking. Målene er til en stor grad varmere strøk, slik at «sjøpølsa» di ikke blir en liten reke.

5. Nakne turstier – Harzfjellene, Tyskland

Tenk deg at du går på Besseggen, når du plutselig støter på 50 tyskere i fødedrakten. Dette er et scenario du kan møte om du legger turen til Harzfjellene i Tyskland i mai hvert år. Da arrangeres Nacktwanderen — nakenvandring — i området. Om det ikke er årets vakreste eventyr, må det i hvert fall sies å være det mest nakne.

Denne saken ble første gang publisert 09/11 2010.

Les også